• Ο δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης οδηγάει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

    e-Κίνηση στην πόλη

    Ραντεβού για φόρτιση!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Για τον χρήστη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για τη φόρτισή του είναι καθοριστικής σημασίας.

    Αποκτήσατε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και είστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να υιοθετήσετε και μερικές συνήθειες που θα αποτελέσουν δικλείδα ασφαλείας για να αποφύγετε αναίτιες ταλαιπωρίες.

    Απαραίτητη προϋπόθεση ο προγραμματισμός, γενικά αλλά και ειδικά. Αν η ζωή σας έχει «περιθώρια» για αυθορμητισμούς, θα πρέπει να προβλέπεται.

    Μια βασική αρχή είναι ότι φορτίζουμε την μπαταρία όταν πλησιάζει στο 20% και για να τη διατηρούμε σε καλή κατάσταση και για να έχουμε περιθώριο ασφαλείας.

    Ιδανικά η φόρτιση γίνεται με επιτοίχιο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος με νυχτερινό τιμολόγιο όταν το αυτοκίνητο είναι στο χώρο στάθμευσης.

    Όμως δεν έχουν όλοι τέτοια υποδομή, ενώ μπορεί πάντοτε να μην έχεις χρόνο για αργή φόρτιση, οι αυθορμητισμοί που λέγαμε…

    Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται ταχυφόρτιση δηλαδή φορτιστής συνεχούς ρεύματος. Αλλά σκέψου τώρα να πας βιαστικός στον ταχυφορτιστή και να βρεις ουρά αναμονής. Πλέον και γι’ αυτό υπάρχει λύση.Σημείο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος της ΔΕΗ Blue

    Για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή σας και τον χρονικό προγραμματισμό της φόρτισης η ΔΕΗ blue προσφέρει υπηρεσία κράτησης ταχυφορτιστή (booking).

    Mέσω της Εφαρμογής ΔΕΗ blue αφού εγγραφείτε λοιπόν, μπορείτε να δεσμεύσετε τη διαθεσιμότητα μίας θύρας φόρτισης για τριάντα (30) λεπτά της ώρας πριν την άφιξή σας στη τοποθεσία φόρτισης.

    Πλέον του χρονικού αυτού διαστήματος, σας παρέχονται επιπρόσθετα πέντε (5) λεπτά -ως «περίοδο χάριτος»- για καθυστερημένη άφιξη χωρίς να επιβάλλονται επιπλέον χρεώσεις.

    Η υπηρεσία κράτησης είναι διαθέσιμη μόνο στους ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος είτε (DC) είτε (HPDC) του δικτύου ΔΕΗ blue.

    Μπορείτε να κάνετε όσες κρατήσεις επιθυμείτε ημερησίως σε σταθμούς φόρτισης διαφορετικών τοποθεσιών.

    Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεται ιδιαίτερα το ταξίδι σας, καθώς μπορείτε κατά την διάρκειά του να δεσμεύετε θύρες φόρτισης τοποθεσιών πάνω στη διαδρομή σας πριν την άφιξή σας σε αυτές.

    Βέβαια η κράτηση μίας θύρας φόρτισης σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορεί να πραγματοποιηθεί άπαξ ημερησίως.

    Παράλληλα, δεν είναι δυνατή και η ταυτόχρονη κράτηση πολλαπλών θυρών φόρτισης την ίδια στιγμή.

    Η χρέωση για το ραντεβού είναι 0,51€ για το σύνολο της χρονικής διάρκειας δέσμευσης της θύρας των τριάντα (30) λεπτών και πραγματοποιείται αυτόματα τη χρονική στιγμή της κράτησης μέσω της Εφαρμογής, χωρίς δυνατότητα ακύρωσης.

    Στο σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε την διαδικασία της κράτησης φορτιστή μέσω της εφαρμογής.

     

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα e-Κίνηση στην Πόλη