• Videos & Blogs

    Δείτε το ντοκιμαντέρ «4.1 Miles» της Ματζιαράκη που πάει για Όσκαρ! (video)

    • NewsRoom


    H 89η τελετή των βραβείων Όσκαρ, θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς υποψήφιοι για το χρυσό αγαλματίδιο είναι τρεις Έλληνες οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να μπουν στην πολυπόθητη λίστα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Με τις ευχές όλων των Ελλήνων, Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου και Δάφνη Ματζιαράκη θα παρευρεθούν στο Λος Αντζελες στις 26 Φεβρουαρίου και θα περπατήσουν στο διάσημο κόκκινο χαλί των Όσκαρ που θα παρουσιάσει ο Τζίμι Κίμελ.

    Πολύς λόγος γίνεται όμως για τη Δάφνη Ματζιαράκη. Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley, έχει ήδη τιμηθεί με Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φοιτητές από 286 Πανεπιστήμια της Αμερικής και 95 ξένα Πανεπιστήμια, ενώ η επιτροπή έλαβε 1749 ταινίες.

    Η Δάφνη Ματζιαράκη είναι ανάμεσα στους 17 φοιτητές που τιμήθηκαν από την Ακαδημία Κινηματογράφου στον 43ο Διαγωνισμό για το 2016, με την τελετή απονομής να πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου 2016. Βραβεύθηκε στην κατηγορία ντοκιμαντέρ για το υποψήφιο για Όσκαρ «4.1 Miles», φιλμ που παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκαν στη μέση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΙΛΜ:

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη: Η μεγάλη δικαστική κόντρα Ελλάδας-Ρωσίας για τον ουρανοξύστη του Τσοχατζόπουλου στην Αγία Πετρούπολη. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί σήμερα 32 κατοικίες, οικόπεδα και καταστήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάνε περίπατο οι κόκκινες γραμμές: Προτείνουν στους δανειστές λίστα… αποδεκτών μέτρων

     



    ΣΧΟΛΙΑ