• First Top Stories

    Δείτε σε ένα video πως σπείρα κλέβει από έναν 93χρόνο 23.000$ από το ΑΤΜ (video)


    Η τράπεζα Barclays δημοσίευσε ένα video στο οποίο μια σπείρα κλέβει χρήματα από ανυποψίαστα θύματα. Χρησιμοποιώντας μια πολύ έξυπνη και γρήγορη μέθοδο αντιπερισπασμού, οι απατεώνες πλησιάζουν ανθρώπους που βρίσκονται σε ΑΤΜ και τους κλέβουν. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών κάνουν λόγο για μια νέα “μόδα”, που μέχρι τώρα έχει πολλά θύματα και εφιστούν την προσοχή στους πελάτες τους.

    Με τη νέα αυτή τακτική, οι ληστές αποσπούν την προσοχή των θυμάτων για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, τη στιγμή που παίρνουν τα  χρήματά τους  από το ATM. Τότε, ένας από τους απατεώνες αλλάζει την κάρτα με μια ψεύτικη.

    Η Barclays έβγαλε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να προειδοποιήσει τους πελάτες της. Στο σύντομο αυτό clip φαίνεται ένας άνδρας που στέκεται μπροστά από το ΑΤΜ, ενώ μια γυναίκα που βρίσκεται πίσω του κοιτάει το PIN που θα βάλει. Μόλις το δει, δημιουργεί έναν αντιπερισπασμό – σε αυτή την περίπτωση της πέφτουν κάποια χρήματα κάτω – και το θύμα γυρνάει για να τη βοηθήσει.

    Μέγα λάθος! Τότε ο συνεργάτης της, που στέκεται ακριβώς δίπλα, στο άλλο ATM είτε παίρνει τα μετρητά ή – όπως συμβαίνει στο παρακάτω βίντεο – βάζει μια ψεύτικη κάρτα στην υποδοχή.

    https://www.youtube.com/watch?v=qlcJbbZa9WM

    barclays
    Οι εγκληματίες εργάζονται σε μικρές για να αποσπούν την προσοχή του θύματος και να του κλέβουν χρήματα.
    barclays
    Η γυναίκα στέκεται πίσω από το θύμα, βλέποντας το PIN που πληκτρολογεί.
    Η γυναίκα δημιουργεί έναν αντιπερισπασμό και το θύμα πέφτει στην παγίδα, γυρνώντας να τη βοηθήσει.
    Η γυναίκα δημιουργεί έναν αντιπερισπασμό και το θύμα πέφτει στην παγίδα, γυρνώντας να τη βοηθήσει.
    Ο συνεργάτης της στέκεται στο δίπλα μηχάνημα και όταν η γυναίκα αποσπά την προσοχή του θύματος, εκεινός βάζει την ψεύτικη κάρτα στη υποδοχή
    Ο συνεργάτης της στέκεται στο δίπλα μηχάνημα και όταν η γυναίκα αποσπά την προσοχή του θύματος, εκείνος βάζει την ψεύτικη κάρτα στη υποδοχή του ΑΤΜ
    O συνεργάτης της αλλάζει την πραγματική κάρτα του θύματος με την ψεύτικη.
    O συνεργάτης της αλλάζει την πραγματική κάρτα του θύματος με την ψεύτικη.
    Όλα δείχνουν φυσιολογικά. Το θύμα παίρνει την κάρτα και τα μετρητά του. Δε γνωρίζει φυσικά πως η κάρτα του δεν είναι κανονική.
    Όλα δείχνουν φυσιολογικά. Το θύμα παίρνει την κάρτα και τα μετρητά του. Δε γνωρίζει φυσικά πως η κάρτα του δεν είναι κανονική.

    Με τη μέθοδο αυτή, οι δύο απατεώνες μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έχουν και την κάρτα του θύματος και τον κωδικό της. Έτσι, πηγαίνουν στο πλησιέστερο ATM και κάνουν ανάληψη όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

    Θύμα αυτής της απάτης έπεσε και ένας 93χρονος άνδρας. Ενώ βρισκόταν στο ATM, η προσοχή του αποσπάστηκε από τρεις άνδρες, όπως θα δείτε και στο παρακατω βίντεο. Είδαν τον κωδικό του και του έκλεψαν την κάρτα. Ενώ απασχολούσαν τον 93χρονο, ένας από τους συνεργάτες άλλαξε την κανονική κάρτα με μια ψεύτικη. Το θύμα κατάλαβε ότι δεν είχε την πραγματική του κάρτα όταν ήταν πλέον πολύ αργά. Οι ληστές πήραν από το λογαριασμό του 23.000$. Βέβαια, η τράπεζα επέστρεψε τα χρήματα στον άτυχο 93χρονο.

    Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, οι πελάτες ήταν 65 ετών και άνω. Βέβαια, δεν στοχοποιούνται μόνο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Οι έγκυες ή οι μητέρες που έχουν μαζί τους μικρά παιδιά βρίσκονται επίσης ψηλά στη λίστα με τα θύματα των απατεώνων. Γι’ αυτό, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ζητούν από τους πελάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τη διάκρεια των συναλλαγών τους.

    https://www.youtube.com/watch?v=vyNwC7DlTtA

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/xechaste-ton-chriso-ke-tis-metoches-ependiste-se-lego/14063



    ΣΧΟΛΙΑ