• LIFE&STYLE

    Το TED σας προτείνει: Δείτε τα 6 αυτά μικρά videos, για να χαλαρώσει το μυαλό σας!

    • NewsRoom


    Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για την περίφημη διοργάνωση του TED που πριν 6 χρόνια ήρθε και στη χώρα μας.

    tedΜε περισσότερους από 100 ομιλητές σε πάνω από πέντε ημέρες, που συμμετέχουν στα συνέδρια – τα οποία τρέχουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς- και με θεματολογία που εναλλάσσεται σε ποικίλα θέματα, θα ήταν δύσκολο για τους συμμετέχοντες να μην εξουθενωθούν.

    Εκεί κατέληξαν οι επιμελητές των TED και γι’αυτό το λόγο, χρησιμοποιούν σύντομα βίντεο μεταξύ των συνομιλιών με σκοπό να μην κουράσουν τους συμμετέχοντες σε πνευματικό επίπεδο αλλά και για να τους διασκεδάσουν.

    Τα μικρά μεσολαβητικά βίντεο τροφοδοτούν το μυαλό και βοηθούν τον συμμετέχοντα να μην κουραστεί σε πνευματικό επίπεδο.

    Για παράδειγμα στο πρόσφατο TED που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ, υπήρχαν ανάμεσα σε κάθε ομιλία πληθώρα από αστείες διαφημίσεις, μουσικά βίντεο, ταινίες μικρού μήκους, καθώς και πνευματώδεις διαφημίσεις.

    Όπως λέει η Anyssa Samari, υπεύθυνη προβολής στα TED, το σημαντικό είναι το βίντεο να είναι αστείο, “Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι κάτι μικρο και ευχάριστο για να καθαρίσει το μυαλό σου » λέει η ίδια.

    Σε μια αναδρομή στα πιο σημαντικά βίντεο της περασμένης χρονιάς, αυτά είναι τα πιο δημιουργικά μεσολαβητικά βίντεο,που προβλήθηκαν:

    Εξέπληξε με επιστήμη!

    Χαριτολογώντας, η επιμελήτρια TED, Chris Anderson περιέγραψε αυτό το βίντεο ως “την καλύτερη όλων των εποχών” χρήση μιας ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, από ένα μοντέρνο μουσικό βίντεο με αμερικανική ποπ διάθεση.

    Το τραγούδι ” Upside Down & Inside Out ” γυρίστηκε σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

    Ενώ σε αυτό το μαγευτικό βίντεο, έχει γίνει ένα καταπληκτικό μοντάζ από αποστολές της NASA στο διάστημα

    https://vimeo.com/40234826

    Το παιχνίδι των λέξεων

    Αυτή η διαφήμιση για το Scrabble χρησιμοποιεί έξυπνους αναγραμματισμούς για να πει μια ιστορία αγάπης.

    https://player.vimeo.com/video/128522840

    Για την προετοιμασία αυτού του μουσικού βιντεοκλίπ του τραγουδιστή Son Lux χρησιμοποιήθηκαν 200 καρφίτσες και 500 γιάρδες νήμα.

    Μια δόση ρεαλισμού!

    Σε αυτό το απολαυστικό βίντεο, απεικονίζεται η μάχη ενός φωτογράφου ενάντια στο αστείρευτο κέφι ενός παιδιού.

    Η καθημερινότητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης απο τον Daniel Koren

    Η δημιουργική σπίθα

    Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο Mr. Boonstra και δείχνει τι ακολουθεί μετά την πρώτη σπίθα έμπνευσης για μια νέα δουλειά.

    Αυτό το κινηματογραφικό βίντεο για το τραγούδι «freedom» τοy Pharrell Williams, κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο μουσικό βίντεο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου.

    Οι διοργανωτές συνεδρίων TED έχουν μελετήσει προσεκτικά ότι η προσοχή του ακροατηρίου εκτείνεται συνεχώς από την ίδρυση της το 1984.

    Τα μικρά διαλείμματα με ευχάριστα βίντεο έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν την προσοχή των συμμετεχόντων, άλλα και για να τροφοδοτήσουν το μυαλό.



    ΣΧΟΛΙΑ