• LIFE&STYLE

    TED+Helen Fisher: Ας μιλήσουμε για την αγάπη – Γιατί αγαπάμε, γιατί απατάμε (video)

    • NewsRoom

    Helen Fisher. Aνθρωπολόγος


    Η Helen Fisher είναι ανθρωπολόγος και ειδική στην αγάπη. Την περιγράφει ως ένα παγκόσμιο ανθρώπινο κίνητρο (πιο δυνατό απ την σεξουαλική ορμή, την δίψα ή την πείνα, ακόμα και από την θέληση για ζωή) και οι έρευνές της δίνουν φως στα διαχρονικά ανθρώπινα μυστήρια, όπως το γιατί επιλέγουμε ένα σύντροφο αντί για κάποιον άλλο.

    Η Fisher είναι σχεδόν μοναδική ανάμεσα στους επιστήμονες, γιατί μιλάει για την επιστήμη της αγάπης χωρίς να χάνει την έννοια του ρομαντισμού. Είναι επίσης συγγραφέας και μερικά απ’ τα βιβλία της είναι τα  “Anatomy of Love”, “Why We Love” και το τελευταίο της “Why Him? Why Her?: How to Find and Keep Lasting Love” που απαντούν σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με την αγάπη.

    Στην ομιλία της στο TED, μιλάει για την αγάπη και εξηγεί την εξέλιξή της, τα βιοχημικά της θεμέλια και την κοινωνική σημασία της. Και τελειώνει με μια προειδοποίηση για την πιθανή καταστροφή που θα έρθει απ΄την κατανάλωση πολλών αντικαταθλιπτικών. Aπολάυστε την:

     

     

    Δείτε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/as-milisoume-gia-sex-esther-perel-to-mistiko-gia-mia-makrochronia-schesi-video/42301

     

    Δείτε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/tedhans-rosling-as-milisoume-gia-to-sex-thriskia-ke-pedia-video/42571

    Δείτε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/judit-neurink-ti-ine-afto-pou-sindei-to-isis-ke-tous-prosfiges-pou-katafthanoun-sti-chora-mas-video/42818

     



    ΣΧΟΛΙΑ