• LIFE&STYLE

    Έχεις καεί από τις σχέσεις και τη δουλειά; Δες 10 video του TEDx για να βρεις τον εαυτό σου


    Όλα τα σημάδια είναι εκεί: αισθάνεσαι δυστυχισμένος, ανήσυχος και απόμονωμένος. Έχεις μόνιμους πονοκεφάλους και η μέση σου πονάει. Η εργασιακή σου απόδοση και οι σχέσεις σου υποφέρουν, ενώ το βάρος σου συνεχίζει να ανεβαίνει.

    Αν αυτά σου φαίνονται οικεία, τότε μάλλον έχεις “καεί”.

    2015-08-13-1439477118-4902800-stress22

    Αυτό δεν αποτελεί μόνο τη μεγαλύτερη πρόκληση του παγκόσμιου συστήματος υγείας ή το μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου εργασίας, αλλά σπέρνει και την καταστροφή στην ζωή σου.

    Όμως με λίγη βοήθεια από την εκτεταμένη διαδικτυακή βιβλιοθήκη του TEDx, μπορείς άμεσα να μάθεις πόσα έχουν να σου προσφέρουν δέκα λεπτά ηρεμίας την ημέρα, πόσο ευεργετικός είναι στα αλήθεια ο ύπνος και γιατί το στρες δεν είναι πάντα επιβλαβές.

    Daniel Levitin ‘Πως να παραμείνετε ήρεμοι όταν ξέρετε ότι σας περιμένει πίεση’

    Μετά από ένα πιεστικό γεγονός, αυτός ο νευρολόγος άρχισε να αναρωτιέται “αν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω, συστήματα που θα μπορούσα να θέσω σε εφαρμογή, που θα αποτρέψουν άσχημα πράγματα απ’ το να συμβούν. Ή τουλάχιστον αν αυτά συμβούν, να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες αυτά να οδηγήσουν στην καταστροφή.”

    Βρήκε ότι όντως υπάρχει ένας τρόπος για να αποφύγεις κρίσιμα λάθη κατά τη διάρκεια πιεστικών καταστάσεων όταν η κρίση σου θολώνει.

    Andy Puddicombe ‘Το μόνο που χρειάζεται είναι 10 λεπτά ηρεμίας’

    Ο Puddicombe, ένας πρώην βουδιστής μοναχός, ειδικός στον διαλογισμό και συνιδρυτής του application Headspace, περιγράφει την μεταμορφωτική δύναμη του να μην κάνεις τίποτα για 10 λεπτά, αδιατάρακτος, κάθε μέρα.

    “Το άσχημο είναι πως είμαστε τόσο απορροφημένοι που σταματάμε να είμαστε παρόντες στον κόσμο που ζούμε” αναφέρει. “Παραλείπουμε τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς και το πρόβλημα είναι πως όλοι απλά υποθέτουν πως έτσι είναι τα πράγματα, οπότε απλά συνεχίζουν έτσι. Δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι.”

    Sandrine Thuret ‘Μπορούμε να αναπτύξουμε νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Νά πώς’

    Αυτή η νευρολόγος υποστηρίζει πως η ανάπτυξη νέων νευρώνων είναι απαραίτητη για την βελτίωση του σχηματισμού μνήμης, την διάθεση και την αποτροπή πνευματικής εξασθένησης σχετιζόμενης με το στρες.

    Elizabeth Gilbert ‘Η άπιαστη, δημιουργική ιδιοφυΐα σου’

    Η συγγραφέας του “Eat, Pray, Love” μοιράζεται στην αστεία και προσωπική ομιλία της την ιδέα ότι η δημιουργική διαδικασία δεν σχετίζεται με την ευφυΐα.

    “Πιστεύω πως το να αφήσεις κάποιον, ένα μόνο πρόσωπο, να πιστεύει ότι αυτός ή αυτή είναι η ουσία και η πηγή κάθε τι θεϊκού, δημιουργικού, αγνώστου και αιώνιου είναι κάπως υπερβολικό για τον ευαίσθητο ψυχισμό ενός ανθρώπου,” λέει η Gilbert. “Είναι σαν να ζητάς από κάποιον να καταπιεί τον ήλιο.”

    Stefan Sagmeister ‘Η δύναμη του να παίρνεις ρεπό’

    Για παραπάνω από 20 χρόνια, ο Sagmeister αφιέρωνε την ενέργειά του στο σχεδιασμό εξωφύλλων για καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones και ο Lou Reed. Αλλά κάθε 7 χρόνια, κλείνει το στούντιό του στη Νέα Υόρκη για έναν ολόκληρο χρόνο με σκοπό να αποσυμπιεστεί και να ανανεώσει την δημιουργικότητά του. Στην ομιλία του, εξηγεί το πως να παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου του επέτρεψε να κυνηγήσει κάποια “μικρά πειράματα” τα οποία κατέληξαν σε καινοτόμα σχέδια.

    Ze Frank ‘Είσαι άνθρωπος;’

    Ο διαδικτυακός κωμικός προσφέρει μια σειρά από απλές – και συχνά υπερβολικά ειλικρινείς – ερωτήσεις που θα σου επιτρέψουν να απαντήσεις στην υπέρτατη ερώτηση, “ Είμαι άνθρωπος;”

    Shawn Achor ‘Το ευχάριστο μυστικό για καλύτερη εργασία’

    Σαν CEO της Good Think Inc., ψυχολόγος και συγγραφέας του “The Happiness Advantage”, ο Anchor έχει ξοδέψει πολύ χρόνο ερευνώντας τους τρόπους που το ανθρώπινο δυναμικό, η επιτυχία και η ευτυχία συνδέονται.

    Προτείνει πως η κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να δουλεύεις για να είσαι χαρούμενος είναι εσφαλμένη και η ευτυχία είναι αυτή που προκαλεί δημιουργικότητα.

    Arianna Huffington ‘Πώς θα επιτύχεις; Κοιμήσου περισσότερο’

    Η ιδέα ότι ένας καλός ύπνος έχει την δύναμη να αυξήσει την παραγωγικότητα, την ευτυχία και την ικανότητα λήψης αποφάσεων είναι απλή, αλλά η Huffington, συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια του The Huffington Post, πιστεύει πως μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα πράγματα.

    “Σας προτρέπω να κλείσετε τα μάτια σας και να ανακαλύψετε τις σπουδαίες ιδέες που κατοικούν μέσα μας, να κλείσετε τις μηχανές σας και να ανακαλύψετε την δύναμη του ύπνου.”

    Kelly McGonigal ‘Πως θα κάνετε το στρες φίλο σας’

    Η ψυχολόγος του πανεπιστημίου του Stanford και συγγραφέας του “The Upside of Stress: Why Stress Is Good for You, and How to Get Good at It” λέει πως η πίστη στις αρνητικές επιπτώσεις του στρες – και όχι το ίδιο το στρες – αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. Η ομιλία της επικεντρώνεται στο πως η αλλαγή του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε το στρες παρά η καταπολέμησή του μπορούν να μας σώσουν από έναν πρόωρο θάνατο.

    Pico Lyer ‘Η τέχνη της ακινησίας’

    Ο Lyer, ένας ταξιδιωτικός συγγραφέας, πιστεύει πως αυτό που χρειάζονται οι χαοτικές και αεικίνητες ζωές μας είναι να επιβραδύνουν, να συντονιστούν με την φυσική ροή και να έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν ακίνητες. Διερευνά την διορατικότητα που προκύπτει απ’ την ακινησία και τις στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επανακτήσουμε τον χρόνο μας.

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ : 

    http://www.mononews.gr/dite-pia-pasignosti-ellinida-ine-protagonistria-dimofilous-amerikanikis-siras-photos/33148



    ΣΧΟΛΙΑ