• City Stories

    Τρώτε πρωινό; Η Clancy μας αποκαλύπτει τις 6 επιπτώσεις εάν δεν τηρούμε το πρωινό γεύμα

    • NewsRoom
    breakfast


    “Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σας άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος”, λέει μία παροιμία και στην ουσία εννοεί ότι το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό από όλα.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να τρώμε καλά και αρκετά αλλά δυστυχώς οι Έλληνες κάνουμε το λάθος να μην το τηρούμε. Ο καφές μόνο δεν είναι πρωινό και στο τέλος καταλήγουμε να λιμοκτονούμε μετά από κάποια ώρα και να πέφτουμε με τα μούτρα σε ό,τι βρούμε μπροστά μας!

    proino_sto_krebati_2

    H Nicole Clancy, μπήκε στην διαδικασία να μην φάει πρωινό για μία εβδομάδα και μοιράστηκε την εμπειρία της στο site Prevention. Αυτές ήταν οι επιπτώσεις:

    1.Πεινούσα σαν λύκος

    Το σώμα μου αντιδρούσε στην έλλειψη πρωινού. Πεινούσα περισσότερο, πονούσε το κεφάλι μου και ένιωθα εκνευρισμό!

    2.Η πρωινή γυμναστική ήταν φιάσκο

    Μπορούσα να περπατήσω αλλά αισθανόμουν κουρασμένη και σχεδόν σερνόμουν. Μπορούσα να κινηθώ παρά το άδειο στομάχι μου, αλλά δεν μπορούσα να τρέξω ούτε τόσο γρήγορα ούτε όσο μακριά πάω συνήθως.

    3.Αισθανόμουν χάλια

    Το μυαλό μου δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως όταν έτρωγα πρωινό. Ξεχνούσα εύκολα, ήμουν λιγότερο παραγωγική και η μνήμη μου δεν βοηθούσε.

    breakfast

    4.Το παράκανα με το μεσημεριανό

    Ήμουν τόσο κουρασμένη και πεινασμένη μέχρι την ώρα του μεσημεριανού που έτρωγα πολύ το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα, κατανάλωνα πολλά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς, κρακεράκια, cookies και σοκολάτα, το παράκανα μάλιστα και με τον καφέ. Το να τρώω τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του απογεύματος, σήμαινε ότι την ώρα του βραδινού δεν πεινούσα και έτσι απλά ίσως τσιμπολογούσα κάτι αργότερα.

    5.Δεν κοιμόμουν καλά

    Λόγω του ότι έτρωγα πιο αργά το βραδινό μου κοιμόμουν και πιο αργά, άρα τουλάχιστον 2 ώρες λιγότερος ύπνος. Παράλληλα η παραπάνω κατανάλωση ζάχαρης και καφεΐνης δεν βοηθούσαν και πολύ για να κοιμηθώ πιο εύκολα.

    6.Δεν έχασα καθόλου βάρος

    Δεν πήρα κιλά (καλό αυτό) αλλά και ούτε και έχασα.

    Όταν ολοκλήρωσε το εβδομαδιαίο πείραμα της, η Nicole χάρηκε που μπορούσε να επιστρέψει στις κανονικές συνήθειες της, που περιελάμβαναν πρωινό κάθε μέρα. Και μπορεί να μην πήρε βάρος αλλά αισθανόταν πολύ άσχημα αυτό το διάστημα. Ποια είναι λοιπόν η απάντηση στο ερώτημα εάν θα πρέπει να τρώμε η όχι πρωινό; Μα φυσικά και ναι!

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εννέα φαγητά που… σας ανεβάζουν τη διάθεση! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μην τρως 2 μέρες στις 7 – Η πιο αποτελεσματική δίαιτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερεις υπερτροφές που μπορείς να βάλεις εύκολα στην καθημερινή σου διατροφή



    ΣΧΟΛΙΑ