• City Stories

    Τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Πέμπτης (12 Ιουλίου 2018)

    Τεχνόπολη


    Αυτή την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, επιλέξτε μία από τις παρακάτω συναυλίες για τη βραδινή σας έξοδο, καθώς πρόκειται για ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις, που θα σας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά. Πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στο κέντρο, στα Νότια και στα Βόρεια Προάστια.  Καλή διασκέδαση!

    1. Parklife: Βασίλης Λέκκας στο ΚΠΙΣΝ 

    Ο Βασίλης Λέκκας έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης βαρύτητας, βασισμένο στη συνεργασία του με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Μαρκόπουλος, αλλά και στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά.

    Η συναυλία χωρίζεται σε δυο μέρη: Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Λέκκας θα παρουσιάσει το νέο του δίσκο Film Noir ενώ στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη συνεργασία του με μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

    Το Film Noir είναι μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή που εμπνέεται από την αισθαντική κινηματογραφική ατμόσφαιρα των θρυλικών φιλμ νουάρ, και περιλαμβάνει συνθέσεις των Γιώργου Τρανταλίδη, Γιάννη Σπάθα, Μίμη Πλέσσα, και στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ, Σάννυ Μπαλτζή, Τάσου Σαμαρτζή, Γεράσιμου Νεόφυτου και Ευγένιου Αρανίτση.

    Στο δεύτερο μέρος, πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει ταυτόχρονα το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, o Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, ο Μ. Ελευθερίου κ.α

    Συντελεστές:
    Νίκος Κασσαβέτης, τύμπανα
    Γιάννης Προμπονάς, μπάσο
    Σπήλιος Ζευκιλής, κιθάρα
    Νίκος Σπάθας, κιθάρα
    Παναγιώτης Στεργίου, μπουζούκι
    Γιώργος Σαλτάρης, πιάνο
    Φοίβος Μπόζας, πνευστά
    Σοφία Μαυρογεννίδου, πνευστά

    Πότε:
    Τετάρτη 12 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ξέφωτο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Symphonic Soundtracks – Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη

    Μουσική κινηματογράφου και μουσική για τον κινηματογράφο με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων.

    Ένα συναρπαστικό μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία της Symphonic Soundtracks, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων.

    Η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει μελωδίες και πρωτότυπα soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, όπως Οι Πειρατές της Καραϊβικής, Τιτανικός, Ε.Τ., Star Trek, Απόλλων 13, Star Wars, κ.α., καθώς και συνθέσεις κλασικής μουσικής που ενσωματώθηκαν σε ταινίες, όπως μεταξύ άλλων 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, Αποκάλυψη Τώρα και Amazing Spiderman.

    Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

    Πότε:
    Τετάρτη 12 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    03.07-Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

    3. Οι “Απροσάρμοστοι” στο Θέατρο Ρεματιάς

    Συναυλία με το συγκρότημα του Παύλου Σιδηρόπουλου. Οι “Απροσάρμοστοι” παίζουν Παύλο Σιδηρόπουλο. Ο Κυριάκος Δαρίβας, ο Οδυσσέας Γαλανάκης και ο Αλέκος Αράπης, οι “εναπομείναντες” Απροσάρμοστοι μαζί με τους απόντες Λουκά Γκόκα και Βασίλη Πετρίδη ήταν για 10 χρόνια η μπάντα του Παύλου και δισκογραφικά και στις ζωντανές εμφανίσεις του. Την Πέμπτη 12 Ιουλίου θα κάνουν μια αναδρομή σ’ αυτήν την ιστορία παίζοντας κομμάτια από όλη αυτή τη “διαδρομή”.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

    Πότε:
    Τετάρτη 12 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
    Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη»…για να δώσουμε το όνομα του Λουκιανού στην Πλαζ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Meet Market: Καλοκαιρινό ραντεβού στον πιο μαγευτικό κήπο στο κέντρο της πόλης!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018: Δωρεάν συναυλίες, θέατρα και κινηματογραφικές προβολές



    ΣΧΟΛΙΑ