• City Stories

    Τρεις όμορφοι προορισμοί στην Ελλάδα, ιδανικοί για φθινοπωρινές αποδράσεις


    Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να τελείωσαν, ωστόσο, υπάρχουν ευκαιρίες για αποδράσεις κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Με την ίδια διάθεση, αλλά με διαφορετικά σκηνικά και θερμοκρασίες, μπορούμε να κάνουμε ολιγοήμερες διακοπές σε πολλά από τα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας και, μάλιστα, σχετικά κοντά στην Αθήνα.

    Οι φθινοπωρινοί μήνες με τα πορτοκαλί φύλλα στα δέντρα, την γλυκιά ψύχρα και την ανάγκη για cozy ατμόσφαιρα, είναι κατάλληλοι για εκδρομές σε προορισμούς όπως είναι οι παρακάτω. Τα παραμυθένια Καλάβρυτα, το αρχοντικό Ναύπλιο και το γραφικό Πήλιο με τα πολλά χωριά, είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο και θα σας προσφέρουν, σίγουρα, μοναδικές εμπειρίες.

    Δείτε παρακάτω:

    1. Καλάβρυτα

    Είναι μια ιστορική και πανέμορφη πόλη σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Τα δάση, τα ποτάμια, τα φαράγγια, τα σπήλαια και τα χωριουδάκια των Καλαβρύτων, συνθέτουν ένα απόκοσμα παραμυθένιο σκηνικό, που θα σας κάνει να αισθανθείτε πως βρίσκεστε μακριά από τον τόπο και τον χρόνο της πόλης. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές με το τρένο του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, να κάνετε πεζοπορία (αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία!), να επισκεφθείτε το Σπήλαιο των Λιμνών, να ανακαλύψετε τη Ζαχλωρού, το χωριουδάκι-κόσμημα που είναι κρυμμένο σε φαράγγι και, φυσικά, να απολαύσετε φρέσκιες πέστροφες κοντά στον Αροάνιο ποταμό.

    2. Ναύπλιο

    Το Ναύπλιο βρίσκεται σχεδόν δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα και πάντα ικανοποιεί τους επισκέπτες του. Δεν έχει την γραφικότητα των ορεινών χωριών, αλλά διαθέτει την αρχοντιά της πάλαι πότε πρωτεύουσας της Ελλάδας. Η πόλη του Ναυπλίου είναι ιδανική για ρομαντζάδα, αλλά και για ένα όμορφο οικογενειακό διήμερο. Μπορείτε να κάνετε χαλαρές βόλτες στα στενάκια του, να δοκιμάσετε εξαιρετικό μεσογειακό φαγητό, να θαυμάσετε τα εμβληματικά κτίρια της νεότερης ιστορίας, να επισκεφθείτε το Μπούρτζι, τον «θαλασσόπυργο» του Ναυπλίου και – αν είστε σε φόρμα – να ανεβείτε τα 999 σκαλιά του Παλαμηδιού.

    3. Πήλιο

    Το Πήλιο υψώνεται πάνω από την πόλη του Βόλου και αν το επισκεφθείτε το φθινόπωρο, τότε θα το ερωτευτείτε κεραυνοβόλα και…ανεπιστρεπτί! Τσαγκαράδα, Μηλιές, Πορταριά, Μακρυνίτσα είναι μόνο μερικά από τα χωριά και τις περιοχές του Πηλίου, που μπορούν να σας προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ένα είναι σίγουρο: ότι τα μαγικά φθινοπωρινά τοπία του Πηλίου, η απίστευτη θέα, τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι ειδυλλιακές βόλτες στις πλατείες του, οι μαρμάρινες κρήνες, το υπέροχο φαγητό και η εσωτερική ηρεμία που προσφέρει, θα σας μείνουν αξέχαστα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για μια φθινοπωρινή απόδραση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H&M: 10 φθινοπωρινά πουκάμισα για casual και κομψές εμφανίσεις έως 15 ευρώ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Επτά δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ