• City Stories

    Τρεις δωρεάν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για οικογένειες στο ΚΠΙΣΝ

    κπισν

    Πηγή: www.snfcc.org


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχει μεταμορφωθεί στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό φέτος τον Δεκέμβριο, τόσο με το γιορτινό σκηνικό του όσο και με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί. Ο “Χριστουγεννιάτικος Κόσμος” του περιλαμβάνει εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ένα υπέροχο παγοδρόμιο, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και πολλά άλλα. Όλα αυτά, μάλιστα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι δραστηριότητες του προγράμματός του για τον μήνα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρουσες και αρκετές από αυτές ενδείκνυνται για όλη την οικογένεια. Έτσι κι εμείς, βρήκαμε τρεις δραστηριότητες με γιορτινό κλίμα, για να περάσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας. Δείτε τις παρακάτω:

    1. Εργαστήρια Λάθους: το κυκλόδεντρο των Χριστουγέννων

    Φέτος τα Χριστούγεννα οι «κύκλοι» του Ρώσου ζωγράφου Wassily Kandinsky θα μεταμορφωθούν σε μπάλες για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο· ένα δέντρο που θα αποκαλυφθεί μαγικά με τη χρήση χαρτοταινίας στο χαρτί μας! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός)

    • Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους
    • ‘Eως 30 συμμετοχές ανά εργαστήριο

    Πότε:
    Σάββατο 16, 23, 30/12
    17.00 – 18.00, 18.00 – 19.00, 19.00 – 20.00

    Πού:
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

    2. Τύπωσε τη δική σου ευχή

    Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μεταξοτυπίας και καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες εκτυπώνουν τη δική τους ευχετήρια κάρτα με την τεχνική της μεταξοτυπίας και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της καλλιγράφου, διατυπώνουν την προσωπική ευχή τους για τις γιορτές! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρύσανθος & Μανώλης Αγγελάκης /tind, Κωνσταντίνα-Πολυτίμη Ζερδεβά-Μπρικόρη)

    • Για παιδιά και ενήλικες
    • Έως 50 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

    Πότε:
    Κυριακή 17/12
    11.30 – 14.30

    Πού:
    PARK KIOSK

    κπισν - χριστούγεννα

    3. Πικνίκ με τον Αϊ-Βασίλη και τους ζωγράφους του κόσμου

    Ένα χριστουγεννιάτικο πικνίκ μυστηρίου και τέχνης στο Ξέφωτο του Πάρκου! Με οδηγό ένα χάρτη-τραπεζομάντηλο και τα ξύλινα βέλη που ακολουθούν την πορεία του έλκηθρου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χαμένα αντικείμενα, που ο Αϊ-Βασίλης ξέχασε στα τζάκια των σπιτιών του κόσμου! Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ζωγραφιές και σχέδια εμπνευσμένα από το έργο των David Hockney, Jean Michel Basquiat, Joseph Beuys, Jeff Koons και άλλων σύγχρονων εικαστικών. Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη θα ξεκινήσει από το Ξέφωτο. Προσοχή στους τάρανδους που κυκλοφορούν ελεύθεροι! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom)

    • Για παιδιά 4+ με τους γονείς τους
    • Η ομάδα Playroom θα δέχεται 20 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά 30′ και θα σας περιμένει στο σημείο του Πευκώνα, στο Ξέφωτο, φορώντας τις Χριστουγεννιάτικες ποδιές!
    • Με σειρά προτεραιότητας

    Πότε:
    Κυριακή 17, 24/12 & 07/01
    11.00 – 13.30

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    *Το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται στην Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού 364, στην Καλλιθέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 7 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 14 Δεκεμβρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Park Your Cinema επιστρέφει με δωρεάν ταινίες και γιορτινή διάθεση στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Δύο δωρεάν δραστηριότητες/σεμινάρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ