• City Stories

    Πέντε δωρεάν χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο ΚΠΙΣΝ

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος


    Φέτος τις γιορτές, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε έναν ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο προορισμό για μικρούς και μεγάλους. Ο “Χριστουγεννιάτικος Κόσμος” του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει και διαμορφώνει ένα διαφορετικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από τη μαγεία των ημερών! Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η ατζέντα του, πραγματοποιούνται και διάφορα εργαστήρια – δραστηριότητες με χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα και ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Δείτε ποια είναι αυτά και απολαύστε τα!

    1. Εργαστήρια Δοκιμής: τα ρόδια της καλοτυχίας!

    Τον Δεκέμβριο ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες των λαδοπαστέλ σε βελουτέ χαρτί και τις προεκτάσεις της τεχνικής χρήσης τους. Το ρόδι, ως σύμβολο σε έργα Ελλήνων ζωγράφων, θα αποτελέσει την έμπνευση για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας κόκκινους καρπούς καλοτυχίας. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός)

    Για ενήλικες
    Έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο

    Πότε:
    Τετάρτες 06, 13, 20 Δεκεμβρίου
    18.00 – 19.30, 19.30 – 21.00

    Πού:
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

    2. Χριστουγεννιάτικα art-σκευάσματα

    Κάτι περίεργο συμβαίνει στο παιδικό εργαστήρι του ΚΠΙΣΝ! Οι καλικάντζαροι τρύπωσαν κρυφά κι έκαναν τη ζημιά τους. Η χρυσόσκονη απλώθηκε παντού, οι κορδέλες βγήκαν από το κουτί τους, τα ξύλινα παιχνίδια το ’σκασαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο εξαφανίστηκε! Ζητούνται μικροί καλλιτέχνες – ξωτικά για να αποκαταστήσουν την τάξη. Μπορείτε να βοηθήσετε; (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ειρήνη Περσίδου, Ιστορικός Τέχνης, Εμψυχώτρια ΕΠ. Υλοποίηση: Χριστίνα Μεϊμαρίδη, Μουσειοπαιδαγωγός)

    Για παιδιά 1-3 ετών με τους γονείς τους
    Έως 20 παιδιά με προεγγραφή
    Για ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

    Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος καλό είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

    Πότε:
    Πέμπτες 07, 14, 21, 28 Δεκεμβρίου και 04 Ιανουαρίου
    17.30 – 18.15

    Πού:
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

    κπισν

    3. Εργαστήριο ηλεκτρισμού: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που αναβοσβήνει!

    Πώς αναβοσβήνουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Πώς μπορώ να φτιάξω ηλεκτρικά κυκλώματα; Ποια η διαφορά του ανοιχτού από το κλειστό ηλεκτρικό κύκλωμα; Τι είναι τα LED; Αυτά και άλλα πολλά σε ένα εργαστήριο ηλεκτρισμού για παιδιά. Στο τέλος όλα τα παιδιά θα φύγουν με το δικό τους χριστουγεννιάτικο δεντράκι που θα αναβοσβήνει (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Τίνα Νάντσου, Φυσικός. Βοηθός εργαστηρίου: Ολυμπία Τριανταφύλλου, Εκπαιδευτικός Νηπιαγωγός)

    Για παιδιά 8-13 ετών
    Έως 15 συμμετοχές

    Πότε:
    Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου
    18.30 – 20.30

    Πού:
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

    4. Πικνίκ με τον Αϊ-Βασίλη και τους ζωγράφους του κόσμου

    Ένα χριστουγεννιάτικο πικνίκ μυστηρίου και τέχνης στο Ξέφωτο του Πάρκου!
    Με οδηγό ένα χάρτη-τραπεζομάντηλο και τα ξύλινα βέλη που ακολουθούν την πορεία του έλκηθρου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χαμένα αντικείμενα, που ο Αϊ-Βασίλης ξέχασε στα τζάκια των σπιτιών του κόσμου! Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να
    δημιουργήσουμε ζωγραφιές και σχέδια εμπνευσμένα από το έργο των David Hockney, Jean Michel Basquiat, Joseph Beuys, Jeff Koons και άλλων σύγχρονων εικαστικών. Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη θα ξεκινήσει από το Ξέφωτο. Προσοχή στους τάρανδους που κυκλοφορούν ελεύθεροι! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom)

    Για παιδιά 4+ με τους γονείς τους
    Η ομάδα Playroom θα δέχεται 20 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά 30′ και θα σας περιμένει στο σημείο του Πευκώνα, στο Ξέφωτο, φορώντας τις Χριστουγεννιάτικες ποδιές!
    *Με σειρά προτεραιότητας

    Πότε:
    Κυριακή 10, 17, 24 Δεκεμβρίου και 07 Ιανουαρίου
    11.00 – 13.30

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    κπισν

    5. Τύπωσε τη δική σου ευχή

    Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μεταξοτυπίας και καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες εκτυπώνουν τη δική τους ευχετήρια κάρτα με την τεχνική της μεταξοτυπίας και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της καλλιγράφου, διατυπώνουν την προσωπική ευχή τους για τις γιορτές! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρύσανθος & Μανώλης Αγγελάκης /tind, Κωνσταντίνα-Πολυτίμη Ζερδεβά-Μπρικόρη)

    Για παιδιά και ενήλικες
    Έως 50 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

    Πότε:
    Κυριακή 10 και 17 Δεκεμβρίου
    11.30 – 14.30

    Πού:
    PARK KIOSK

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακαλύψτε τις δωρεάν εκδηλώσεις που περιλαμβάνει ο «Χριστουγεννιάτικος Κόσμος» του ΚΠΙΣΝ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμη μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο πλαίσιο των θεατρικών «Παραβάσεων» του ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλανητάριο: Υποδέχεται τα Χριστούγεννα με 8 ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου!



    ΣΧΟΛΙΑ