• City Stories

    Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει!

    • NewsRoom


    Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 5ου What’s Up Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” έχει φτάσει στο παρά-πέντε.

    Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του σε όλους τους θεατές που επιθυμούν να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη αγωνία, ένταση, τρόμο και φυσικά πολύ πολύ αίμα!

    Το ταξίδι, όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσει από την Αθήνα, με τους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΑΑΒΟΡΑ να φιλοξενούν το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ στις 3 – 9 Μαΐου, ενώ αμέσως μετά αυτό θα μεταφερθεί αυτούσιο περίπου 500χλμ βορειότερα, με τις δύο αίθουσες του κινηματογράφου ΒΑΚΟΥΡΑ στη Θεσσαλονίκη να παίρνουν τη σκυτάλη στις 10 – 16 Μαΐου, με την Πάτρα, την Κόρινθο και τη Ρόδο να ακολουθούν, ενώ το ταξίδι θα συνεχιστεί σε Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη και Λάρισα!

    ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

    Βασική προτεραιότητα του φεστιβάλ δεν είναι να παρουσιάσει στους θεατές του ταινίες λίγες ημέρες πριν τη κανονική τους διανομή, αλλά ταινίες που στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να δουν στη μεγάλη οθόνη, όλες τους φυσικά σε πρώτη πανελλαδική προβολή, με κάποιες εκ των οποίων σε πρώτη πανευρωπαϊκή ή διεθνή πρεμιέρα.

    Το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα σπάει τα κοντέρ με 25 συνολικά ταινίες από όλο το κόσμο (αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τη περσινή διοργάνωση), 12 από τις οποίες αποτελούν την παρθενική δημιουργία του εκάστοτε δημιουργού, και εκτός των βασικών βραβείων Horrorant, θα διεκδικήσουν, για πρώτη φορά φέτος, και το Horrorant First Look award.

    ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ H.P. LOVECRAFT

    Δε νοείται κινηματογραφικό φεστιβάλ χωρίς θεματικό αφιέρωμα. Όχι γιατί είναι κάποιο άγραφο προαπαιτούμενο, αλλά δεν είναι δυνατόν να τιμάμε το σινεμά του σήμερα και του αύριο, χωρίς να θυμόμαστε το χθες.

    Το παρελθόν, εκείνο που μας εμπνέει, τόσο εμάς ως θεατές όσο και τους κινηματογραφιστές, εκείνο που έχουμε ζήσει και νοσταλγούμε ή εκείνο που δεν προλάβαμε και θέλουμε να γνωρίσουμε.

    Το 5ο Whats Up Horrorant Film Festival επέλεξε τη φετινή χρονιά να θυμηθεί και να τιμήσει τον μεγάλο συγγραφέα H.PLovecraft που με τις κλασσικές ιστορίες του, ενέπνευσε τόσους και τόσους σεναριογράφους και σκηνοθέτες.

    Χωρίς ίχνος υπερβολής, το ίδιο υπερήφανοι είμαστε και για τις 8 ελληνικές + 30 ξένες ταινίες μικρού μήκους, τα διαμαντάκια μας, οι οποίες επιλέχτηκαν προσεκτικά ανάμεσα από περίπου 500 υποβολές από νέους κινηματογραφιστές όλο το κόσμο, που αποδεικνύουν ότι το μέλλον του είδους διαφαίνεται λαμπρό.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

    Έχοντας πια όλες τις πληροφορίες στα χέρια σας, και έχοντας ήδη κυκλώσει τις ταινίες που ο καθένας έχει ξεχωρίσει, δε μένει παρά να κάνετε το προγραμματισμό σας. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα προβολών που μπορείτε να βρείτε εδώ:

    Βρήκατε και τις προβολές που θέλετε να παρακολουθήσετε. Επόμενο βήμα, εισιτήρια. Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν -για ακόμη μία χρονιά- στα ίδια ακριβώς επίπεδα, με το απλό εισιτήριο να κοστίζει 6€, το ημερήσιο 10€ και το full pass, ώστε να απολαύσετε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά το σύνολο του προγράμματος του 5ου Whats Up Horrorant Film Festival, μόλις στα 40€! Επιπλέον, οι κάτοχοι των full pass θα λαμβάνουν ως δώρο μία από τις αφίσες των ταινιών του φεστιβάλ!

    Τα εισιτήρια μπορείτε φυσικά να προαγοράσετε από τα ταμεία των κινηματογράφων, όμως ποιος ο λόγος να βγείτε από το σπίτι σας όταν υπάρχει το VIVA.GR;

    Το 5ο Whats Up Horrorant Film Festival συνεργάζεται από φέτος με τη μεγαλύτερη ticketing πλατφόρμα στην Ελλάδα, VIVA.GR, με την οποία θα σας παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς και προαγοράς εισιτηρίων για όλες τις προβολές του φεστιβάλ, από τον υπολογιστή σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.viva.gr, το κινητό σας τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Viva Wallet (για android ή iOS), τηλεφωνικά καλώντας στο 11876 αλλά και από το ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων με μετρητά.

    Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για προαγορά από το VIVA.GR και στα ταμεία των κινηματογράφων από τις 26 Απριλίου.

    Η ώρα έφτασε. Το 5ο What’s Up Horrorant Film Festival “Νύχτες Τρόμου” ξεκινάει. Πάρτε μολύβι και χαρτί, κάντε το πρόγραμμά σας, και από τις 3 Μαΐου σας περιμένουμε να περάσουμε την πιο τρομακτικά απολαυστική εβδομάδα της χρονιάς.

    #LiveTheExperience

    Για πληροφορίες σχετικά με τις προβολές ταινιών πατήστε εδώ

     Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

    http://www.horrorantfilmfestival.com/

    https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/

    http://www.horrorant.com/

    http://www.filmboy.gr/

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται το «5ο Onassis Fast Forward Festival Athens» της Στέγης!



    ΣΧΟΛΙΑ