• City Stories

    Το πιο καλοκαιρινό ριζότο από τον Άκη Πετρετζίκη


    Το καλοκαίρι προτιμάμε τα πιο ελαφριά γεύματα και θέλουμε να χρησιμοποιούμε στα φαγητά μας υλικά που να συμβαδίζουν με την εποχή. Έτσι, ο Άκης Πετρετζίκης στο www.akispetretzikis.com μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα ελαφρύ και, φυσικά, άκρως καλοκαιρινό ριζότο. Δείτε παρακάτω τα βήματα και τον τρόπο:

    Συστατικά:

    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    1 μελιτζάνα
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 πρέζα ζάχαρη
    θυμάρι
    2 κολοκυθάκια
    750 γρ. νερό
    300 γρ. ντοματίνια
    250 γρ. ρύζι για ριζότο
    1 ζωμό λαχανικών

    Για το σερβίρισμα:

    δυόσμο
    άνηθο
    μαϊντανό
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    ελαιόλαδο
    φέτα

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    -Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
    -Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
    -Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
    -Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
    -Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
    -Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
    -Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
    -Αφαιρούμε από τη φωτιά .
    -Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε.

    Πηγή: www.akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απολαυστικό smoothie με μπανάνα και καφέ από τον Άκη Πετρετζίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε το εύκολο και δροσερό σπιτικό παγωτό του Άκη Πετρετζίκη (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: DIY – Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα με βελούδινη υφή (video)



    ΣΧΟΛΙΑ