• City Stories

    Τι να κάνετε αυτή την Κυριακή: Επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο!

    κπισν

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Credits: SNF – Γιώργης Γερόλυμπος


    Αυτή την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, μπορείτε να περάσετε όμορφα τη μέρα ή το βράδυ σας, επιλέγοντας επτά ενδιαφέροντες τρόπους, που περιλαμβάνουν σινεμά, θέατρο, σεμινάρια, οικολογικές δράσεις και πολλά άλλα. Όλες οι προτάσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο!

    1. GreenAthlon “Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας”

    Με κεντρικό σύνθημα “Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας”, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα GREEN ANGELS μας καλούν σε μια δράση στον Υμηττό με τίτλο GreenAthlon.

    Πρόκειται για μια διαδρομή περιπάτου που, για πρώτη φορά, θα συνδυαστεί με περιβαλλοντική δράση, όπου για κάθε συμμετοχή ένα επιπλέον δέντρο θα φυτευθεί στους πρόποδες του Υμηττού. Επαγγελματίες κι ερασιτέχνες περιπατητές όλων των ηλικιών θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του Υμηττού, δοκιμάζοντας τις ικανότητές μας στις διαφορετικές ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές στην καρδιά του δάσους.

    Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των φορέων και των σχολείων του Δήμου και υλοποιείται στο πλαίσιο του “19ου Δρόμου Βουνού – Υμηττός 2018”, ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

    Τόπος Εκκίνησης & Τερματισμού: Αθλητικό Κέντρο Χολαργού (τέρμα οδού Σύρου, Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.)

    Διαδρομή:
    Η διαδρομή περιπάτου διεξάγεται σε ένα μικρό τμήμα της με άσφαλτο και στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα στο δάσος σε σκληρό χωματόδρομο με μικρές απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τους πολίτες που θα συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα: Γήπεδο, Αριστοτέλους, Καραολή & Δημητρίου, είσοδος δασικού δρόμου, 5ος δασικός δρόμος δεξιά, μονοπάτι Μ2, Αγ. Ελεούσα και επιστροφή με πουλμανάκια εκπαιδευτηρίων στο σημείο εκκίνησης. Εκτιμώμενη απόσταση: 2,4 km

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
    10.30

    Πού:
    Αθλητικό Κέντρο Κοινότητας Χολαργού
    Τέρμα οδού Σύρου, Χολαργός – Παπάγου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στην Φόρμα εδώ.

    2. Προβολή της φιλοζωικής ταινίας “Re-action” στο Σινέ Παράδεισος

    Η πρώτη φιλοζωική ταινία με τίτλο “Re-action” και σλόγκαν “δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή!”, παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή στη περιοχή του Πειραιά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στον κινηματογράφο Σινέ Παράδεισος του Δήμου Κορυδαλλού (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα).

    Η προβολή διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αδέσποτη Ελπίδα σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και το πρόγραμμα “ΣτηρίΖΩ” των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

    Η ταινία αποτελεί μία συλλογική και αφιλοκερδή εργασία δεκάδων καταξιωμένων συντελεστών, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Αρτέμης Σαμοθράκης και ο Κορυδαλλιώτης Αλέξανδρος Κατσάρης, τη σκηνοθεσία ο Αρτέμης Σαμοθράκης και πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Ντίνο Καρύδη.

    Στην ταινία συμμετέχουν οι: Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Γιάννης Φραγκίσκος, Δημήτρης Παπαδάκης, Βησσαρίων Τσιώνας, Χρήστος Καρνάκης, Τίφανυ Δανιήλ, Τζένη Καζάκου, Αντρέας Σταματόπουλος και η σκυλίτσα Ρόξυ και ως guests οι: Άννα Αδριανού, Τζόυς Ευείδη, Άννα Κουρή, Γιώργος Μαυρίδης, Δημήτρης Μιλιόγλου και οι Ηλίας Μαραβέγιας, Άννα Νικολαίδη, Νίκος Παρτσώλης, Φωτεινή Πετρόγιαννη, Joy Κουμεντάκου.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
    11.00

    Πού:
    Σινέ Παράδεισος
    Ζάππα 4, Κορυδαλλός – Νίκαια

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι ελεύθερη και εναλλακτικά όποιος το επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας για το πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ του Δήμου ή ζωοοτροφές στον Σύλλογο Αδέσποτη Ελπίδα. 

    3. Σεμινάριο με θέμα “Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης” στον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου

    Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: “Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης”, διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/02/2018 και ώρα 11:45πμ, στα γραφεία του Ομίλου.

    Σ’ αυτό το δίωρο σεμινάριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο σκέψης των αυτιστικών ατόμων και το πώς αυτός επηρεάζει την κοινωνική τους συμπεριφορά. Θέμα πολύ σημαντικό, επειδή ο αυτισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, αφορά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

    Θα γίνει αναφορά στο προφίλ των αυτιστικών ατόμων, μέσα από πραγματικές ιστορίες και θα δοθεί χρόνος συζήτησης με το κοινό.

    Στόχος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η συνειδητοποίηση πως η διαφορετικότητα είναι μία πραγματικότητα για όλους μας. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα του αυτισμού.

    Εισηγήτριες:
    • Παναγιώτα Πλησή, Εκπαιδευτικός
    • Ελένη Λούβρου, Ψυχολόγος MSc με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
    Συγγραφείς του βιβλίου: “Αυτισμός. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών”.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
    11.45

    Πού:
    Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου
    Βασ. Γεωργίου 2 – 4 (1ος όροφος), Μαρούσι

    Πληροφορίες

    Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

    Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 23/02/2018, είτε στο e-mail: [email protected] είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250. 

    4. Παραβάσεις: Καρυωτάκης “Απόψε είναι σαν όνειρο το δείλι” στο ΚΠΙΣΝ

    Ερμηνεύουν οι Νίκος Κουρής, Εύη Σαουλίδου
    Στο πιάνο, ο Διονύσης Μαλλούχος

    Ένα πορτραίτο του Κώστα Καρυωτάκη, μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, θα σκιαγραφηθεί στο πλαίσιο των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλογίου του ΚΠΙΣΝ. Σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Εύη Σαουλίδου αποκαλύπτουν την μελαγχολική φύση του ποιητή, μέσα από μια δραματουργική σύνθεση που συνδέει αποσπάσματα από όλο το φάσμα του λογοτεχνικού του έργου, ενώ ο Διονύσης Μαλλούχος τους συνοδεύει στο πιάνο.

    Ο Κώστας Καρυωτάκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του Μεσοπολέμου. Εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και παράλληλα κοινωνικός αν όχι βαθιά πολιτικός ποιητής, αρνητής της κρατούσας τάξης, μεταφραστής καταραμένων ποιητών, είναι ο «ιδανικός αυτόχειρας» που έδωσε τέλος στη ζωή του στα τριάντα δύο του χρόνια καθώς οι συνεχείς μεταθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες από πόλη σε πόλη, οι διώξεις για τη συνδικαλιστική του δράση, οι συκοφαντίες και η κλονισμένη του υγεία έριχναν βαριά σκιά πάνω στην, ούτως ή άλλως, ευαίσθητη κράση του.

    Διάρκεια 70′

    Μόνο μπορεί να μείνουνε κατόπι μας οι στίχοι,
    δέκα μονάχα στίχοι μας να μείνουνε, καθώς
    τα περιστέρια που σκορπούν οι ναυαγοί στην τύχη,
    κι όταν φέρουν το μήνυμα δεν είναι πια καιρός.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
    17.00

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

    *Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.

    Καρυωτάκης ΚΠΙΣΝ

    5. Προβολή ταινίας “Ο κλέψας του κλέψαντος” του Μάριο Μονιτσέλι στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

    Αυτή την Κυριακή, 25/2, ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για τον Φλεβάρη με την κλασσική κωμωδία “Ο κλέψας του κλέψαντος” (1958, Ασπρόμαυρο, 102΄) του Μάριο Μονιτσέλι, με τους Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κλαούντια Καρντινάλε.

    Μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
    19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    6. Βραδιές ποίησης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στην οικία Κατακουζηνού

    Οι δύο βραδιές ποίησης, οι οποίες διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά στην οικία Κατακουζηνού, συνοδεύουν και διευρύνουν τις πρωτοβουλίες του Κλάδου για την Τέχνη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας γύρω από τον Έρωτα.

    Την ίδια περίοδο θα προβληθούν έξη κινηματογραφικές ταινίες για το Πάθος στην Ταινιοθήκη. Οι δύο προγραμματισμένες συναντήσεις είναι αφιερωμένες στο έργο δύο κορυφαίων Ελλήνων ποιητών, του Διονυσίου Σολωμού και του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ανάδειξη των ερωτικών πλευρών ορισμένων έργων τους θα αποτελέσει την επιδίωξη των εισηγητών και καλλιτεχνών.

    • Κυριακή 25/2 αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό.
    Συμμετέχουν: Μαρία Δεληβοριά, Χρυσή Γιαννουλάκη
    Ανάγνωση, τραγούδι: Μελίνα Τανάγρη

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
    Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 4 (5ος όροφος), Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη
    Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210-7214184 (ώρες 10-3)

    Οικία Κατακουζηνού

    7. “Wolfgang” στο Θέατρο Φούρνος

    Στο πλαίσιο των 25 χρόνων δράσης του το Θέατρο Φούρνος συνεχίζει τη συνεργασία του με τις νέες ομάδες και παρουσιάζει το έργο «Wolfgang».

    Ο Γιάννης Μαυριτσάκης εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία της Νατάσσα Κάμπους και το βιβλίο της «3096», όπου αποτελεί ένα ημερολόγιο των βασανιστικών χρόνων που πέρασε κλεισμένη στο υπόγειο του Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ για 8 χρόνια, γράφει το έργο «Βόλφγκανγκ». Για τις ανάγκες της Πτυχιακής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών το έργο διασκευάστηκε και παρουσιάζεται σε μια σύντομη εκδοχή, κρατώντας όμως την αίσθηση του πρωτότυπου. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο των 25 χρόνων του Θεάτρου Φούρνος.

    Διάρκεια: 60 λεπτά

    Συντελεστές:
    Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μαρία Παγκάλου
    Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Αποστολόπουλος
    Φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος
    Φωτογραφίες: Δήμητρα Ξερούτσικου
    Αφίσα: Μιχάλης Βαλάσογλου

    Παίζουν: Πάνος Αποστολόπουλος, Απόστολος Καμιτσάκης, Ρηνιώ Μπάλκου Παπαδοπούλου, Αντωνία Παγκάλου, Κωνσταντίνος Παράσης

    Πότε:
    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου
    23.00

    Πού:
    Θέατρο Φούρνος
    Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Wolfgang

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (24 Φεβρουαρίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 6 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 22 Φεβρουαρίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ «σκιαγραφεί» το πορτραίτο του Κώστα Καρυωτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ