• City Stories

    Επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (24 Φεβρουαρίου 2018)

    Αθήνα


    Αυτό το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα και να περάσετε το απόγευμα ή το βράδυ σας αλλιώτικα και πιο καλλιτεχνικά! Δείτε παρακάτω επτά διαφορετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο, από θέατρο και κινηματογράφο μέχρι εικαστικά και παρουσιάσεις βιβλίων:

    1. “Γέλια, έρωτες και σπαραγμοί” στο Πολιτιστικό Κέντρο “Καμίνι” (θέατρο)

    Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή παρουσιάζει 10 μικρά θεατρικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (Γκογκόλ, Μολιέρου, Κοκτώ, Κοροβέση, Μανιώτη, Ποντίκα) το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, με τον γενικό τίτλο: «Γέλια, έρωτες και σπαραγμοί».

    Μια παράσταση για γέλια και για … κλάματα! Έρωτες, ψέματα, απιστίες, προξενιά και κάποιος ηλικιωμένος που θέλει να παντρευτεί μια νέα, μια κοπέλα αντιμέτωπη με τη σεξουαλική παρενόχληση, δύο χήρες που μαλλιοτραβιούνται και μέσα σε αυτό τον χαμό μια μάνα χάνει το παιδί της.

    Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Κωτσή, η κίνηση της Τζένης Ζαρουλέα και το δημιουργικό των εντύπων της Βίκυς Γιακατού.

    Παίζουν οι : Γεροδήμου Δώρα, Γεωργίου Χριστίνα, Γιακατού Βίκυ, Γκαλίνα Πάττυ, Μαγνήσαλη Λίνα, Μπαλακλή Μάμιλη, Παπαϊωάννου Έφη, Παρασκευοπούλου Πόπη, Πρεμέτη Ρούλα, Ρουμελιωτάκης Γιάννης, Σιμοπούλου Εμμυ, Σταϊλόβσκαγια Λίνα, Στάντλερ Μάρτιν, Τσάκωνα Κωνσταντίνα, Χατζοπούλου Ευαγγελία.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
    18.30

    Πού:
    Πολιτιστικό Κέντρο “Καμίνι”
    Καραϊσκάκη και Ρεθύμνης, Γαλάτσι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Αρχιτεκτονικά Βραβεία “ΔΟΜΕΣ 2018” στο Μουσείο Μπενάκη (εκδήλωση)

    Διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες επιλέγουν τα καλύτερα Ελληνικά έργα για ένατη συνεχή χρονιά.

    Οι ΔΟΜΕΣ απονέμουν τα ομώνυμα αρχιτεκτονικά βραβεία, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
    Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 150 έργα από περισσότερους των 530 αρχιτεκτόνων και λοιπών συντελεστών. Οι κατηγορίες των Βραβείων είναι: «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα», «Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη» και «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο». Η κριτική επιτροπή των Βραβείων «ΔΟΜΕΣ 2018» αποτελείται από τους: Alexander Brodsky, αρχιτέκτων, διευθυντής, Bureau Alexander Brodsky, Μόσχα – Ρωσία, Gonçalo Byrne, αρχιτέκτων, διευθυντής, Gonçalo Byrne Arquitectos, Λισαβόνα – Πορτογαλία, και Jürgen Mayer, αρχιτέκτων, ιδρυτικός εταίρος, J. MAYER H. und Partner, Architekten, Βερολίνο – Γερμανία.

    Επίσης, θα απονεμηθούν, για πρώτη φορά, τα «Βραβεία Συναδέλφων» για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη. Τα «Βραβεία Συναδέλφων» δημιουργήθηκαν για να ενθαρρύνουν την κρίση της ελληνικής αρχιτεκτονικής από Έλληνες αρχιτέκτονες και προέκυψαν μέσω μυστικής ψηφοφορίας των ομάδων που συμμετείχαν στα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ».

    Τα 6 βραβευθέντα έργα και μελέτες, οι 8 συμμετοχές που τιμήθηκαν με έπαινο και ακόμη 12 συμμετοχές που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο επόμενο τεύχος των ΔΟΜΩΝ, Βραβεία «ΔΟΜΕΣ 2018», το οποίο θα διανεμηθεί στους παρευρισκόμενους στην τελετή απονομής.

    Τα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ» είναι ένα ετήσιος θεσμός που εγκαινίασαν οι ΔΟΜΕΣ το 2010, στο πλαίσιο της συνεχόμενης προσπάθειας ανάδειξης της σύγχρονης Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στα εννέα χρόνια διοργάνωσης τους:

    – περισσότερες από 1500 προτάσεις έχουν κατατεθεί
    – 33 και 66 προτάσεις έχουν διακριθεί με βραβεία και επαίνους, αντίστοιχα
    – 160 προτάσεις έχουν δημοσιευτεί στο ομώνυμο τεύχος
    – 27 από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες διεθνώς έχουν διατελέσει μέλη της κριτικής επιτροπής, όπως, μεταξύ άλλων, οι: Inaki Abalos (πρόεδρος της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard), David Chipperfield (κάτοχος του Χρυσού Μεταλλίου του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων), Steven Holl (ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας του 2003 σύμφωνα με το περιοδικό Time), Richard Meier (κάτοχος του βραβείου Pritzker, αντίστοιχου του Νόμπελ για την αρχιτεκτονική) και Bernard Tschumi (πρώην πρόεδρος της αρχιτεκτονικής σχολής του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και γνωστός στο Ελληνικό κοινό για τον σχεδιασμό του «Μουσείου Ακρόπολης»)

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
    19.00

    Πού:
    Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη
    Πειραιώς 138, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΟΜΕΣ 2018

    3. Εικαστική έκθεση της σχολής ζωγραφικής Aquarella στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος (εικαστικά)

    Η σχολή Aquarella είναι ένα εργαστήριο ζωγραφικής στο Αιγάλεω Αττικής. Από το 2010 που ιδρύθηκε παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και comics σε παιδιά και εφήβους.

    Κάθε χρόνο η διεύθυνση της σχολής Aquarella οργανώνει εικαστική έκθεση στην οποία προβάλλονται τα έργα των μαθητών από την προηγούμενη χρονιά.

    Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και για το 2018 η σχολή Aquarella σας προσκαλλεί στην ετήσια εικαστική έκθεση με τα έργα των μαθητών της. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αιγάλεω “Γιάννης Ρίτσος” (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, Αιγάλεω 12242).

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 7:00μ.μ., ενώ η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 9:00μ.μ.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος
    Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου, Αιγάλεω

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    4. Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Καβανόζη “Τυχερό” στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες (βιβλίο)

    Το βιβλιοπωλείο Πλειάδες και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καζανόβη “Τυχερό”.

    Μιλάνε για το βιβλίο ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας και ο κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής.

    Διαβάζουν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Τρουπάκης και η ηθοποιός Ηρώ Λιβιεράτου.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
    19.30

    Πού:
    Βιβλιοπωλείο Πλειάδες
    Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    5. “Παράδεισος στη Δύση” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς” (σινεμά)

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Παράδεισος στη Δύση» προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κώστας Γαβράς».

    Eλληνογαλλική δραματική ταινία (2009).
    Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς.
    Παίζουν: Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ζυλιέν Κιέλερ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

    Το πλοίο που μεταφέρει τον Ηλία και πολλούς άλλους λαθρομετανάστες πέφτει σε μπλόκο του λιμενικού, εκείνος όμως καταφέρνει να βγει στην ακτή και καταφεύγει σ’ ένα πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, από το οποίο προσπαθεί να «δραπετεύσει» προς το Παρίσι.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    6. Θρύλοι και παραμύθια… για μεγάλους 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλιούπολης (εκδήλωση)

    Ο “Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ – Γρηγόρης Γρηγορίου” μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση, γεμάτη από τη μαγεία των παραμυθιών και της μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, στις 8 μ.μ., στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης.

    Η εκπαιδευτικός, Μαρία Τότολου, θα αφηγηθεί μύθους και θρύλους της Βραζιλίας και της Αργεντινής καθώς και Ινδιάνικα παραμύθια με τη συνοδεία κλασσικής κιθάρας, από τον μουσικό Γεράσιμο Τότολο, σε μελωδίες του Βραζιλιάνου συνθέτη Heitor Villa – Lobos.

    Θα θυμηθούμε έναν πανάρχαιο τρόπο ψυχαγωγίας, όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν και αναζητούσαν όλοι μαζί τις απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα της ζωής, μέσα στην απλότητα αλλά και την οικουμενικότητα των παραμυθιών.

    Η εκδήλωση απευθύνεται σε έφηβους κι ενήλικες.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Δημ. Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Κέντρο Ηλιούπολης
    Νικομάχου 18, Ηλιούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    7. “ΟΔΥ[Σ]ΣΕΙΑ | Ανάγνωση Α” solo perfomance στο Μουσείο Μπενάκη

    Μια solo performance πάνω στο εμβληματικό κείμενο των 33.333 στίχων του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ο κοσμοπαρωρίτης».

    Με άξονα την παρτιτούρα λόγου και κίνησης, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας επιχειρεί, μέσα σε ένα εικαστικό περιβάλλον, μια πρώτη ανάγνωση του έργου του Καζαντζάκη, που ιστορεί το τελευταίο ταξίδι του Οδυσσέα από την Ιθάκη έως το θάνατό του.

    Σκηνοθεσία | Ερμηνεία
    Διασκευή κειμένου
    Κωνσταντίνος Ντέλλας

    Ειδικός επιστημονικός σύμβουλος
    Νίκος Μαθιουδάκης

    Μουσική σύνθεση – Ηχητικό περιβάλλον
    Αλέξανδρος Κτιστάκης

    Σχεδιασμός φωτισμών
    Παναγιώτης Λαμπής

    Ενδυματολογική επιμέλεια
    Κωνσταντίνα Μαρδίκη

    Επιμέλεια video – προωθητικού υλικού
    Χρήστος Συμεωνίδης

    Οργάνωση-σχεδιασμός παραγωγής
    Delta Pi

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Μουσείο Μπενάκη
    Πειραιώς 138, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Καζαντζάκης



    ΣΧΟΛΙΑ