• City Stories

    Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη με απλά λόγια από τον Απόστολο Σ. Γεωργιάδη


    Ο Έλληνας Νομικός και Ακαδημαϊκός, Απόστολος Σ. Γεωργιάδης, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους» από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, με πρόλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

    Ο Απόστολος Σ. Γεωργιάδης, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συνέγραψε ένα πρωτοποριακό βιβλίο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας «πρακτικός οδηγός» κατανόησης της σημασίας και του τρόπου εφαρμογής των κανόνων δικαίου που ρυθμίζουν την καθημερινή μας ζωή.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα βοηθήσει κάθε σύγχρονο άνθρωπο να καταλάβει βασικές νομικές έννοιες, τις οποίες συναντάμε σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας και με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπος οποιοσδήποτε πολίτης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σε καταστάσεις που ίσως να μας βρουν απροετοίμαστους.

    Όσοι πολίτες δεν αποτελούν μέρος μιας νομικής κοινότητας, είναι απόλυτα φυσιολογικό να στερούνται νομικών γνώσεων. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να κατέχει κανείς μερικές στοιχειώδεις γνώσεις, ειδικά όταν αυτές καθίστανται στον αναγνώστη με απλή και σαφή γλώσσα, καθώς και με διάφορα παραδείγματα.

    «Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους»
    «Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους» του Απόστολου Σ. Γεωργιάδη

    Το βιβλίο «Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους» βρίθει πρωτοτυπίας, γιατί πρόκειται για το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα και για το μοναδικό που φέρνει με απλό λόγο και λιτό ύφος τη νομική επιστήμη κοντά σε κάθε σύγχρονο πολίτη, ακόμη και σ’ αυτόν που στερείται νομικών γνώσεων.

    Ο  έγκριτος Νομικός και κορυφαίος πανεπιστημιακός Δάσκαλος Απόστολος Σ. Γεωργιάδης, μέσα από την τέχνη του ύφους του «μιλά» σε μία μεγάλη γκάμα πολιτών και απευθύνεται στους «άλλους», εκείνους, δηλαδή, τους ανθρώπους που – ασχέτως επαγγέλματος και ιδιότητας – ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον νομικό κόσμο και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αποκομίζοντας σπουδαίες γνώσεις που αφορούν στη «νομική επιστήμη».

    Σ’ αυτό ακριβώς έγκειται η πρωτοπορία, αλλά και η ιδιαίτερη γοητεία του βιβλίου του Απόστολου Σ. Γεωργιάδη, ο οποίος συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο την άσκηση ενεργού δικηγορίας με τη διδασκαλία, αλλά και την έρευνα και τη συγγραφή. Για έξι περίπου δεκαετίες συμβάλλει στην εξέλιξη της ελληνικής νομικής επιστήμης και μέσω του βιβλίου του το κάνει για άλλη μια φορά.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο – τομή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς μέσα από απλά και κατανοητά παραδείγματα οι σύγχρονοι πολίτες γίνονται γνώστες στα ζητήματα αστικού, εμπορικού, οικογενειακού, κληρονομικού, ποινικού, διοικητικού κλπ. δικαίου, τα οποία συναντάμε καθημερινά.

    Έννοιες που φαντάζουν δυσνόητες και μακριά από όλους εμάς, γίνονται τώρα κομμάτια της γλώσσας του σήμερα και φωτίζουν ένα νέο κόσμο. Πρόκειται, οπωσδήποτε, για ένα βιβλίο που ο καθένας πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Να το πεις της νύχτας σου»: Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Καθηγητή Οικονομικών Παναγιώτη Πετράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα ψηφιακή κυκλοφορία από την FM Records: Μενέλαος Κανάκης – «Reflections of Life»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    CITY OF ATHENS: Ένα εντυπωσιακό βίντεο για την Αθήνα από τον βραβευμένο Αλέξανδρο Μαραγκό



    ΣΧΟΛΙΑ