• City Stories

    Θερινό σινεμά: 4+1 προβολές ταινιών για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες


    Υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβρη, αλλά για κάποιους είναι ακόμη καλοκαίρι, γι’ αυτό και επιμένουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το θερινό σινεμά. Υπαίθριες και θερινές προβολές σημαντικών ταινιών μάς περιμένουν, ώστε να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ παρέα με κινηματογραφικούς ήρωες.

    Παρακάτω θα βρείτε πέντε προβολές ταινιών, που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε ανοιχτούς χώρους, την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018. Δείτε παρακάτω και…καλή θέαση!

    -Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

    “Τραγουδώντας στη Βροχή” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

    Καθώς το κοινό των τελών του ’20 ζητά όλο και περισσότερες ομιλούσες ταινίες, ένα κινηματογραφικό studio επιχειρεί τη μετάβαση στον ήχο, με όχημα το πιο επιτυχημένο ζευγάρι των βωβών stars του. Φυσικά, στα γυρίσματα γίνεται το έλα… ν’ ακούσεις! Όχι απλά ένα αριστουργηματικό μιούζικαλ αλλά και μια εξαιρετική σάτιρα για τους μηχανισμούς των παρασκηνίων του Hollywood. Παραδόξως, έτυχε χλιαρής υποδοχής το 1952 και προτάθηκε μόλις για 2 Όσκαρ (δεύτερου γυναικείου ρόλου – για την ξεκαρδιστική Jean Hagen – και μουσικής). Χωρίς αυτό το φιλμ, ενδεχομένως να μην υπήρχε ποτέ το οσκαρικό (ειρωνεία) The Artist (2011).

    Σκηνοθεσία: Stanley Donen, Gene Kelly

    Ώρα: 21.00

    Μέρος: ΚΠΙΣΝ (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)

    Πληροφορίες

    “Ανατολικά Της Εδέμ” στο Χυτήριο

    Σκηνοθεσία Ηλίας Καζάν με τους: Τζέιμς Ντιν, Τζούλι Χάρις, Μπερλ Αιβς, Ρέιμοντ Μάσει

    Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός ανήσυχου νέου που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του και προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ιδιαίτερα θρήσκου πατέρα του, ο οποίος φαίνεται να δείχνει την προτίμησή του στον πρωτότοκό του γιο. Ήταν η μοναδική από τις τρεις ταινίες του Τζέιμς Ντιν που προβλήθηκε στους κινηματογράφους ενώ εκείνος ήταν ακόμη ζωντανός και την οποία ο ηθοποιός μπόρεσε να δει ολοκληρωμένη.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ταινία «Ανατολικά της Εδέμ», προβλήθηκε και στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών το 1955, όπου ο Ηλίας Καζάν απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

    Ώρα: 23.15 – 01.15

    Μέρος: Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός)

    Πληροφορίες

    -Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

    “Ψηλά στον Ουρανό” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

    Ένας 78χρονος φουσκώνει με μπαλόνια όλη την πραμάτεια του και… απογειώνει το σπιτικό του, για να εκπληρώσει το όνειρο της μοναδικής του αγάπης. Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2010 αποτελεί ένα αριστούργημα που μπορεί να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων κάθε ηλικίας, με το πρώτο δεκάλεπτο να μνημονεύεται ως ένα από τα πιο συγκινητικά στην ιστορία του σινεμά! Αυτό που ακολουθεί είναι μια απολαυστική περιπέτεια αυτογνωσίας.

    Σκηνοθεσία: Pete Docter

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Ώρα: 21.00

    Μέρος: ΚΠΙΣΝ (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)

    Πληροφορίες

    “Καζαμπλάνκα” στο Χυτήριο

    Σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Πίτερ Λόρε

    Η ταινία τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ.

    ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, οι αξέχαστες στιχομυθίες της και η μουσική της, έγιναν όλα πασίγνωστα στην λαϊκή κουλτούρα. Η ταινία σταθερά, ακόμα και σήμερα, κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

    Ώρα: 23.15 – 01.10

    Μέρος: Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός)

    Πληροφορίες

    -Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

    “Φανταστικές Αγάπες” στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Γαλλική ταινία
    Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν
    Παίζουν: Ξαβιέ Ντολάν, Νιλς Σνάιντερ, Μόνια Τσόκρι
    Παραγωγή: 2010
    Διάρκεια: 95′

    Η Μαρί και ο Φρανσίς γοητεύονται από τον καινούργιο φίλο τους Νικολά. Έτσι ξεκινούν μαζί του μια παθιασμένη, αλλά φανταστική ερωτική σχέση, διεκδικώντας τον ο καθένας για τον εαυτό του.

    Ώρα: 21.00

    Μέρος: Άλσος Νέας Σμύρνης (Λεωφ. Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου, Ν. Σμύρνη)

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για να καλωσορίσουμε τον Σεπτέμβρη αυτό το Σάββατο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο κορυφαίος πιανίστας της τζαζ, Γιώργος Κοντραφούρης, στο ΚΠΙΣΝ με το Baby Trio

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη αναδρομική έκθεση-αφιέρωμα στον Γιάννη Μόραλη από Σεπτέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δωρεάν εκδηλώσεις για όλους στον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2018» στο Άλσος Περιστερίου



    ΣΧΟΛΙΑ