ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο μυστικός κόσμος της γυναίκας στην αρχαιότητα Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας: Γράφει η αρχαιολόγος Χριστίνα Μερκούρη
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί από τον Σεπτέμβριο μεγάλη αναδρομική έκθεση προς τιμήν του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη (1916-2009), μιας από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα.
Τo 2016 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη, πρωτοπόρου ζωγράφου, ταλαντούχου χαράκτη, προικισμένου σκηνογράφου, εξέχοντα ακαδημαϊκού δάσκαλου, εμβληματικής προσωπικότητας.
Για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη, που έφυγε από κοντά μας το 2009, το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτζου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου, αποφασίζουν για πρώτη φορά να συμπράξουν στη διοργάνωση μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης, που θα περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του ιδωμένο από μια νέα σκοπιά.
Μέσα από ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, γλυπτά και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εξώφυλλα δίσκων και εικονογραφήσεις βιβλίων, η έκθεση επιχειρεί να χαρτογραφήσει την πορεία του Γιάννη Μόραλη ανά δημιουργική δεκαετία, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του.
Η παρουσίαση, η οποία θα συνοδευτεί από πλούσια εικονογραφημένη έκδοση και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις (οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες κτλ), δίνει στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μοναδικά έργα ζωγραφικής και σκηνογραφίας. Την έκθεση και την έκδοση επιμελείται ο κ. Νικόλαος Παΐσιος, επιστημονικός συνεργάτης της Πινακοθήκης Γκίκα.

Πληροφορίες:
Χώρος: Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)
Εγκαίνια: 19 Σεπτεμβρίου 2018
Διάρκεια έκθεσης: 20 Σεπτεμβρίου 2018 – 5 Ιανουαρίου 2019
Ώρες: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00 Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00
Επιμέλεια: Ν.Π. Παΐσιος Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη, ΕΠΜΑΣ, ΜΙΕΤ, Γκαλερί Ζουμπουλάκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Goran Bregovic σε μια δωρεάν συναυλία στο Πάρκο του Σταύρος Νιάρχος!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσικός Σεπτέμβριος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοποριακές προβολές με τη συνοδεία πιάνου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.