• City Stories

    Τέσσερις θερινές/υπαίθριες προβολές με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής


    Η πόλη έχει αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκει τους ρυθμούς της, καθώς ο κόσμος της επιστρέφει. Οι αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθεις, όμως, συνεχίζουν ακάθεκτες! Οι θερινές προβολές ταινιών και το υπαίθριο σινεμά μάς κρατούν συντροφιά τα τελευταία βράδια του Αυγούστου. Κάποιες από αυτές τις προβολές, μάλιστα, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, ενώ πολλές εντάσσονται στο πλαίσιο διάφορων. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις θερινές και υπαίθριες προβολές που θα λάβουν χώρα δωρεάν την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

    Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες και…καλή θέαση!

    1. “To Tέλος της Μεγάλης Μέρας” στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου 

    Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 8η χρονιά με μαγικές προβολές από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας μεταμορφώνονται σε θερινό σινεμά.

    To Tέλος της Μεγάλης Μέρας (The Long Day Closes, 1992) του Τέρενς Ντέιβις
    Aφιέρωμα «Κλασικά Εικονογραφημένα», σε συνεργασία με το British Council
    Πρωταγωνιστούν: Λι ΜακΚόρμακ, Μάρτζορι Γέιτς, Άντονι Γουότσον, Νίκολας Λάμοντ
    Διάρκεια: 85’

    Τέσσερα χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό θρίαμβο της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας «Distant Voices, Still Lives» (1988), ο σπουδαίος Τέρενς Ντέιβις επιστρέφει και πάλι στο παρελθόν και στη γενέτειρά του: Στο Λίβερπουλ του 1956, στο σπίτι των παιδικών του χρόνων, στην αγκαλιά της πολυαγαπημένης του μητέρας, στις μέρες όπου ολόκληρος ο κόσμος έμοιαζε να ξεκινά από το κατώφλι του πατρικού του και να τερματίζει στο τέλος του δρόμου. Ο Ντέιβις φτιάχνει την ταινία του σαν ένα ψηφιδωτό αποτελούμενο από νοσταλγίες, συνειρμούς και σκόρπιες αναμνήσεις, ένα οπτικοακουστικό μωσαϊκό από εικόνες και ήχους, από λατρευτικές μουσικές και τραγούδια. Όλα αυτά ο σκηνοθέτης τα εναποθέτει τρυφερά σε ένα κομψοτέχνημα ταινίας, η οποία εκπέμπει αλλεπάλληλα συναισθήματα και διαθέσεις στο κοινό της, κάνοντας τον θεατή για λίγο μέτοχο στις λεπτομέρειες μιας ξένης ζωής.

    Πότε:
    Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
    21.00

    Πού:
    Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
    Ακρόπολη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. “Μπανάνες” στο ΚΠΙΣΝ

    Το «Park Your Cinema» είναι η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)! Το Ξέφωτο στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ γεμίζει με κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που σπεύδουν να απολαύσουν αγαπημένες τους ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.

    Ανέραστος Νεοϋορκέζος μετατρέπεται σε αριστεριστή ακτιβιστή για να αποκτήσει γκόμενα και κατά λάθος καταλήγει… επαναστάτης σε λατινοαμερικανικό κρατίδιο! Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Woody Allen αποτελεί και την κορυφαία σατιρική κωμωδία του, με εμφανή τη σουρεαλιστική επίδραση των αδελφών Marx (βλέπε Σούπα Πάπιας). Βροχή από ατάκες, ανελέητο slapstick, πολιτικές βολές κατά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και αμέτρητες σεκάνς ανθολογίας, από τον εφιάλτη με τον καβγά για το παρκάρισμα των εσταυρωμένων μέχρι την παρωδία δίκης του… φιμωμένου ήρωα που εξευτελίζει κάθε ψευδομάρτυρα.

    Σκηνοθεσία: Woody Allen

    Πότε:
    Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
    21.00

    Πού:
    Ξέφωτο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. “Η Ληστεία” στο CINE ΘΕΡΙΝΟΝ

    Από τον Ιούλιο έχει ξεκινήσει το Φεστιβάλ καλοκαιρινών κινηματογραφικών προβολών του Δήμου Καλλιθέας. Σαράντα (40) καλοκαιρινά βράδια με ταινίες από όλον τον κόσμο που θα ψυχαγωγήσουν ποιοτικά μικρούς και μεγάλους.

    Θρίλερ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90′
    Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζέλα Μπαμπλουανί με τους: Βενσάν Ροτιέ, Μπενουά Μαζιμέλ, Ζορζ Μπαμπλουανί

    Δύο φίλοι μαζί με την αδερφή του ενός αποφασίζουν να διαρρήξουν το πολυτελές σπίτι ενός άντρα, τον οποίο είδαν να μεταφέρει εκεί μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως πρόκειται για ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο εκβιάζει η μαφία των ναρκωτικών.

    Πότε:
    Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
    21.00

    Πού:
    CINE ΘΕΡΙΝΟΝ
    Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων, πρώην εγκαταστάσεις ΙΚΑ, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    4. “All That Jazz” στο Χυτήριο

    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Τώρα το καλοκαίρι το Χυτήριο ανοίγει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, φιλοξενώντας κόσμο που σπεύδει να παρακολουθήσει αγαπημένες ταινίες και κινηματογραφικά έργα που άφησαν εποχή.

    Ενώ ετοιμάζει ένα καινούριο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζον Γκίντεον, παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάνει έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του.

    Στα βραβεία Όσκαρ κέρδισε αυτά των κουστουμιών, σκηνικών, μοντάζ και μουσικής και ήταν υποψήφια επίσης για αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α`ανδρικού ρόλου για τον Scheider και φωτογραφίας.

    Σκηνοθεσία: Μπομπ Φόσι με τους Ρόι Σνάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Αν Ράινκινγκ

    Πότε:
    Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
    23.15

    Πού:
    Χυτήριο
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Oι Action Hero διασχίζουν την Ευρώπη συλλέγοντας τραγούδια και κάνουν στάση στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΚΠΙΣΝ μέσα από τον φακό σας! Yποβάλετε τις συμμετοχές σας μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2018

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ninos Du Brasil: Το συγκρότημα – μυστήριο της ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοιχτοί για το κοινό 132 αρχαιολογικοί χώροι για την Πανσέληνο του Αυγούστου!



    ΣΧΟΛΙΑ