• City Stories

    Τέσσερις διαλέξεις, ομιλίες, συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο μέχρι το τέλος της βδομάδας

    Πηγή: Impact Hub Athens


    Τέσσερις διαλέξεις, ομιλίες αλλά και συζητήσεις, πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα σε διάφορους χώρους της Αθήνας, σε οργανισμούς και φορείς.

    Οι διαλέξεις πραγματεύονται διαφορετικά θέματα, είναι με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτές προς το κοινό, ενώ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μερικές από αυτές χρειάζονται δήλωση συμμετοχής, επομένως κοιτάξτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες της κάθε εκδήλωσης.

    Δείτε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω:

    1.  Διάλεξη με τίτλο «Η ντροπή που με κρατάει δέσμιο» στον Ιανό

    Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Η ντροπή που με κρατάει δέσμιο» με εισηγήτρια την Ιωάννα Κάτο.

    Λίγα λόγια για τη διάλεξη:

    Το φαινόμενο της ντροπής είναι γνωστό σε όλους μας. Εμφανίζεται στην ζωή μας ανεξάρτητα από τη μόρφωση, την κουλτούρα και την ηλικία. Μπορεί να μας δυσκολέψει αλλά και να λειτουργήσει προστατευτικά.

    Πώς σχηματίζεται η ντροπή στην ανάπτυξη του ατόμου; Πότε είναι υγιής και πότε τοξική; Ποιες μορφές μπορεί να πάρει και τέλος, με ποιους τρόπους μπορούμε να την αντιμετωπίζουμε;

    Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

    Ιωάννα Κάτο, M.Sc.Ψυχολογίας, λογοθεραπεύτρια, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, επόπτρια, εκπαιδεύτρια, μέλος EAGT, HR&SR Comittee και Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Απόφοιτη ψυχολογίας (KUL) και λογοθεραπείας (UMCS) στην Πολωνία. Εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt – Gestalt Foundation στην Αθήνα. Στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας στην Αθήνα – εκπαίδευση στην μέθοδο EMDR. Εκπαίδευση στην εποπτεία και στην εκπαίδευση ψυχοθεραπείας – European Centre of Psychotherapeutic Studies Κ.&J. Evans. Δουλεύει ιδιωτικά σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζει εκπαιδευτικές ομάδες. Είναι εθελόντρια στο Κέντρο Ημέρας Βαβέλ.

    Πότε:
    Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018
    18.00

    Πού:
    Ιανός
    Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Ομιλία: Pitch Your Failure – Αληθινές ιστορίες, όχι τέλειες ιστορίες στο Impact Hub 

    Τι μας εμποδίζει να μιλήσουμε για την αποτυχία μας; Πώς μπορούμε να μάθουμε μέσα από λάθη άλλων; Πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τις δυσκολίες;
    Τι δυσκολίες μπορεί να υπάρξουν ότι το επιχειρείν έχει στόχο τον κοινωνικό αντίκτυπο;

    Το Pitch Your Failure καλεί 4 κοινωνικούς επιχειρηματίες και πολιτιστικούς διαχειριστές από το Μαρόκο, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο, να μιλήσουν για την αποτυχία τους. Την Παρασκευή, 23 Νοέμβρη στις 7μμ, ακούμε ιστορίες αλήθειας κι όχι ιστορίες τελειότητας.

    Ένα pitching event διαφορετικό από τα άλλα! Not perfect stories, but true stories.

    Το Pitch Your Failure είναι μία σειρά events που διοργανώνονται σε πόλεις της Ευρώπης και των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες και όσους θέλουν να δημιουργήσουν ή έχουν ήδη μία πρωτοβουλία, σχετικά με τη διαχείριση της αποτυχίας και της δυσκολίας.

    Η Αθήνα είναι η τρίτη στάση του PYF, μετά τη Ρώμη και το Βερολίνο. Η ομάδα του PYF αποτελείται από νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται σε χώρες της Μεσογείου, όπου η έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι ακόμα μια έννοια δυσνόητη και απόμακρη, συνδεδεμένη ίσως με την αποτυχία.

    Πρόγραμμα:
    Καλωσόρισμα & εισαγωγή από την Greta Rossi εκ μέρους της ομάδας του PYF
    Ομιλίες “αποτυχίας”:
    – Sanaa Afouaiz, Μαρόκο, Ιδρύτρια της Womenpreneur
    – Juan López-Aranguren Blázquez, Ισπανία, Συνιδρυτής της Basurama
    – Christos Papamichael, Κύπρος, Ιδρυτής της Liminal
    – Argyro Barata, Ελλάδα, Συνιδρυτής της FEAST Greece
    Storytelling σε μικρές ομάδες

    Q&A
    Networking

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Impact Hub – Athens Comics Library
    Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Περιορισμένες θέσεις, δωρεάν κράτηση εδώ. 

    3. Πρώτη διάλεξη της σειράς διαλέξεων “Ιστορίας της Τέχνης” του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου

    Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου επανέρχεται με ένα νέο πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό, από 24 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Ιανουαρίου 2019.

    Σε συνέχεια των δύο εκθέσεων χαρακτικής που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Γουναρόπουλου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (4th Print Fest) και των προβληματισμών που έθεσε η έκθεση “Η χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, το Μουσείο Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει επτά διαλέξεις που θα εστιάσουν στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής, με αφετηρία το έργο δύο σπουδαίων Ελλήνων χαρακτών, της Βάσως Κατράκη και του Μάρκου Ζαβιτζιάνου.

    Στην πρώτη διάλεξη (24 Νοεμβρίου) θα γίνει μια εισαγωγή στις τεχνικές και στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής διαχρονικά.

    Οι τρεις διαλέξεις του Δεκεμβρίου (1, 8, και 15 Δεκεμβρίου) θα είναι αφιερωμένες στο έργο της Βάσως Κατράκη, ενώ στις τρεις διαλέξεις του Ιανουαρίου (12, 19, 26 Ιανουαρίου) θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί, σε συσχετισμό με το κείμενο, η εικονογράφηση του Μάρκου Ζαβιτζιάνου για την πρωτοποριακή νουβέλα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη “Η τιμή και το χρήμα”.

    Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί 11:00 – 12:00, στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, από τη Δρ. Ιστορίας της τέχνης και επιμελήτρια του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, Διονυσία Γιακουμή.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
    11.00

    Πού:
    Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
    Γουναρόπουλου 6, Άνω Ιλίσια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Ημερίδα “Οι απαρχές της τυπογραφίας και η άνθηση των ελληνικών γραμμάτων κατά την Αναγέννηση” στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 

    Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:30, διοργανώνεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ημερίδα με θέμα “Οι απαρχές της τυπογραφίας και η άνθηση των ελληνικών γραμμάτων κατά την Αναγέννηση”.

    Την Ημερίδα διοργανώνουν η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας και η Ελβετική Ένωση Φίλων της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, στο πλαίσιο της έκθεσης “Θησαυροί της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας. Ελληνικές εκδόσεις των αρχών της τυπογραφίας”, που παρουσιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και γαλλική γλώσσα και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

    Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
    10.30

    Πού:
    Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)
    Σταδίου 13, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μικροί και μεγάλοι ζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο γιορτινό χωριό της Τεχνόπολης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαλέξεις «Ιστορίας της Τέχνης» στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: But the greatest is love στο ΚΠΙΣΝ: Μουσική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία



    ΣΧΟΛΙΑ