• City Stories

    Πέντε ημερίδες, διαλέξεις, συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    Τεχνόπολις


    Διαλέξεις, ομιλίες, ανοιχτές συζητήσεις και ημερίδες που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα. Έχουν ποικίλες θεματικές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αφορούν διάφορους τομείς της ζωής μας. Δείτε παρακάτω:

    1. Ημερίδα “Ευρωπαϊκή ημέρα δικαιωμάτων και ασθενών” στο Σπίτι της Κύπρου

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος – Cultural Union “Friends of Europe” και το Σπίτι της Κύπρου διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α, Σύνταγμα ημερίδα με θέμα: Ευρωπαϊκή ημέρα δικαιωμάτων και ασθενών.

    Την εκδήλωση θα συντονίσει η δικηγόρος Αθηνά Τσιμίνη.

    Θα μιλήσουν:

    Κωνσταντίνος Κόντζογλου, Διευθυντής, χειρουργός, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Βίκτωρας Παναγιωτακόπουλος, Διευθυντής, καρδιοχειρουργός Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
    Δήμητρα Σιούσιουρα, Ψυχολόγος, νομικός μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο.) Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και Δημήτρης Πιστόλας Κλινικός συντονιστής μεταμοσχεύσεων, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.) Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

    Πότε:
    Τετάρτη 16 Μαΐου 2018
    19.00

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Young BPW Athens: 1o Workshop Επιχειρηματικότητας στο Innovathens (Τεχνόπολη)

    Είναι τελικά μυστική η συνταγή για την επιτυχία μιας επιχειρηματικής ιδέας ή υπάρχουν κάποια απαραίτητα βήματα που αποτελούν τα εχέγγυα για το success story;

    H Young BPW Athens και το INNOVATHENS powered by Samsung – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν το 1ο Workshop Επιχειρηματικότητας, όπου θα προσεγγίσουμε όχι μόνο πώς να προετοιμαστούμε για να μετουσιώσουμε την ιδέα μας σε βιώσιμη επιχείρηση αλλά και πώς να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν προκειμένου να φτάσουμε στην επιτυχία!

    Στο πρώτο μέρος του workshop, οι ομιλητές μας θα μοιραστούν μαζί μας τα εργαλεία και τα μυστικά της καλής προετοιμασίας σε επίπεδο στρατηγικής, coaching αλλά και ανεύρεσης χρηματοδότησης ενώ στο δεύτερο μέρος, επιτυχημένοι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους θα μας παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους ταξίδι και τα δικά τους πρακτικά tips! Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και start ups οι οποίες θα παρουσιάσουν live τις ιδέες και τα προϊόντα τους.

    Πότε:
    Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
    18.00

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: www.bpw-athens.gr/young
    E-mail: [email protected]
    Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και θα ακολουθήσει σύντομο networking cocktail.

    3. Διάλεξη του Maurice Godelier στο Μέγαρο Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Megaron Plus, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά τον κύκλο “CNRS. Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης” σε συνεργασία με το ερευνητικό ίδρυμα, δίνοντας έμφαση στους πραγµατικούς εξερευνητές του αιώνα µας, σε αυτούς που ανιχνεύουν τη ζωή στο απειροελάχιστο, που ανατρέχουν στον χρόνο, που εξερευνούν τα όρια του σύµπαντος, που µετατρέπουν την πολυπλοκότητα του κόσµου σε εξισώσεις.

    Έτσι, το Μέγαρο υποδέχεται την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ. τον παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγο Maurice Godelier [Μωρίς Γκοντελιέ], ομότιμο καθηγητή στην ΕΗΕSS (ΕΗΕSS-L’École des hautes études en sciences sociales-Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες) και κάτοχο χρυσού μεταλλίου έρευνας του CNRS (CNRS-Centre national de recherche scientifique-Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας). Ο διακεκριμένος γάλλος επιστήμονας θα παρουσιάσει τη διάλεξη “Το φανταστικό, το φαντασιακό και το συμβολικό”, θα αναφερθεί στις θέσεις του που εμπεριέχονται στο ομότιτλο βιβλίο του (εκδόσεις CNRS, 2016) και θα προσεγγίσει το διττό ερώτημα: ποια είναι η φύση και ποια η σημασία του φαντασιακού και του συμβολικού στη δημιουργία των κοινωνιών και στην ύπαρξη των ατόμων;

    Προλογίζει ο Ανδρέας Νοταράς, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

    Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

    Πότε:
    Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
    19.00

    Πού:
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
    Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.
    Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

    4. Θεματική βραδιά “Το φύλο σε … διαστημική τροχιά” στο ΠΙΟΠ

    Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Πέμπτη 17 Μαΐου (ώρα 19:00) θεματική βραδιά που επικεντρώνεται σε ζητήματα έμφυλων ρόλων στον χώρο της τεχνολογίας, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

    Με φόντο την κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος από Ρώσους και Αμερικανούς, η ταινία Hidden Figures του Theodore Melfi (2016), που θα προβληθεί στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα δώσει την αφορμή για αναστοχασμό σχετικά με τα σύγχρονα “αυτονόητα” έμφυλα στερεότυπα. Η Μαρία Ρεντετζή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του ΕΜΠ, θα μιλήσει για τη σχέση φύλου και τεχνολογίας και πώς αυτή διαμορφώνεται ιστορικά.

    Στη συνέχεια, η δρ Λίλιαν Τσιαβού (Cinema-Coach, Tutor στο πρόγραμμα e-learning ΕΚΠΑ Κινηματογραφοθεραπεία, ειδική επιστήμων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήριο, με τίτλο “Αντιμετωπίζοντας τις έμφυλες διαφορές στον χώρο της τεχνολογίας”, στο οποίο θα διερευνηθούν θέματα που προκύπτουν από τη δραστηριοποίηση των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε θέσεις-κλειδιά, της επίδοσης και της ανέλιξής τους.

    Σχετική περιοδική έκθεση αρχειακού υλικού από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ θα πλαισιώσει την εκδήλωση.

    Πότε:
    Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
    19.00

    Πού:
    Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
    Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
    Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

    5. 2o Spoudase Festival στην Τεχνόπολη

    Το Spoudase Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ που αφορά όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, στις 19 & 20 Μαΐου 2018.

    Το Spoudase Festival θα φιλοξενήσει 300 φορείς από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης επικοινωνώντας και παρουσιάζοντας τα προγράμματά, τις δραστηριότητές και τα εκθέματά τους που σχετίζονται με τις Σπουδές, την επιμόρφωση, την κατάρτιση, την καινοτομία, την επιστήμη και την τεχνολογία.

    Πάνω από 200 workshops και σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από κορυφαίους επιστήμονες, ιδρύματα, Πανεπιστήμια, στελέχη της αγοράς με βεβαιώσεις παρακολούθησης και πιστοποιήσεις.

    Παράλληλα 150 σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού θα πάρέχουν δωρεάν συμβουλές για συμπλήρωση μηχανογραφικού, Δωρεάν Ψυχομετρικά Τεστ και επαγγελματικό προσανατολισμό

    Το Spoudase Festival αποτελεί κορυφαίο πεδίο δια ζώσης γνωριμίας των επιμορφωτικών και επιστημονικών προγραμμάτων όλων των επιπέδων, συνδέοντας την εκπαίδευση, τις δεξιότητες, την κατάρτιση και γενικότερα τις σπουδές και την δια βίου εκπαίδευση με την επαγγελματική σταδιοδρομία, την δημιουργικότητα, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τις εξελίξεις στην παραγωγή και τις ανάγκες στην αγορά εργασίας.

    Το Spoudase Festival επενδύει στην ανάδειξη όλων των δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τις νέες τεχνολογίας στην εκπαίδευση, τους ανθρώπους και φορείς που πειραματίζονται και καινοτομούν, τοποθετώντας τις σπουδές στο κατώφλι του μέλλοντος!

    Οι επισκέπτες του Spoudase Festival θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση για πάνω από 300 υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές δημοσίων Πανεπιστημίων, Κολεγίων αλλά και πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων e-learning.

    Πότε:
    Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου 2018
    09.00 – 20.00

    Πού:
    Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
    Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η εγγραφή εδώ.
    Περ/ρες πληροφορίες στο http://www.spoudasefest.gr/ και μέσω email στο [email protected]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Social Ballroom: Mambo – Μάθημα και πάρτι χορού στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο!



    ΣΧΟΛΙΑ