• City Stories

    Ταινίες Πρώτης Προβολής: Γυναικεία εκδίκηση, γρήγορα αυτοκίνητα και ελληνικές υποσχέσεις

    ταινίες

    Από την ταινία «Υποσχόμενη γυναίκα»


    Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα, οι εταιρείες διανομής κατεβάζουν την ταχύτητα με την οποία τροφοδοτούν τα θερινά σινεμά με νέες ταινίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν και το θηρίο που λέγεται “Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου”.

    Επιπλέον, μόνο καταστροφικό μπορεί να χαρακτηριστεί το προηγούμενο εφταήμερο, λόγω και του άστατου καιρού, καταγράφοντας στα εισιτήρια πτώση περίπου 50%. Έτσι, αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα πέντε νέες ταινίες, ενώ οι επανεκδόσεις περιορίζονται σε δύο και μάλιστα απευθυνόμενες σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

    Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει το δραματικό θρίλερ “Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα” της Έμεραλντ Φένελ, ενώ οι φίλοι της περιπέτειας και της ταχύτητας θα βρουν τον μάστορά τους από το γνωστό franchise “Fast & Furious”, που έφτασε αισίως το 9ο επεισόδιο. Επίσης, υπάρχει το ενδιαφέρον ελληνικό αγροτικό δράμα “Digger” και το ντοκιμαντέρ “Όρνιθες (Ή Πως να Γίνεις Πουλί)”, αλλά και το συναρπαστικό ιρανικό δράμα “Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης”.

    Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα (Promising Young Woman)

    • Δραματικό θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Έμεραλντ Φένελ, με τους Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μπο Μπέρναμ, Αλισον Μπρι, Κλάνσι Μπράουν,Τζένιφερ Κούλιτζ, Λαβέρν Κοξ, Κόνι Μπρίτον κ.ά.

    Η Κάσι Τόμας, ετών τριάντα, που είχε όλα τα φόντα να γίνει μια λαμπρή επιστήμονας, έχει εγκαταλείψει τις σπουδές ιατρικής και ζει με τους γονείς της, ενώ δουλεύει σε ένα καφέ. Πριν χρόνια, στη διάρκεια των σπουδών της, ένας συμφοιτητής της βίασε την καλύτερή της φίλη κι έμεινε ατιμώρητος, και το γεγονός την στοιχειώνει ακόμη.

    Ζητώντας κάποιου είδους εκδίκηση, η Κάσι συχνάζει σε μπαρ προσποιούμενη την μεθυσμένη κι αφήνοντας άντρες να την πάρουν στο σπίτι τους. Όταν δοκιμάζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της να αντισταθεί, η Κάσι αποκαλύπτει πως δεν έχει πιει σταγόνα, φέρνοντάς τους προ των ευθυνών τους. Όταν μαθαίνει ότι ο βιαστής της φίλης της επέστεψε και ετοιμάζεται να παντρευτεί, βάζει μπροστά ένα σχέδιο εκδίκησης.

    Digger (Digger)

    • Δράμα, ελληνικής και γαλλικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, με τους Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Παύλο Ιορδανόπουλο, Βασίλη Μπισμπίκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου κ.ά.

    Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

    Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων (F9)

    • Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν, με τους Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον κ.ά.

    Ο Ντομ Τορέτο, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων.

    ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ

    Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης (Yalda, a Night for Forgiveness)

    • Το δράμα του Μασούντ Μπακσί, σε πολυεθνική παραγωγή του 2020 και με το μεγάλο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σάντανς είναι ένα συναρπαστικό, κλειστοφοβικό, οικογενειακό δράμα, που ξετυλίγεται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, σε ένα ριάλιτι, απ’ αυτά που αντικαθιστούν την πραγματική ζωή και επηρεάζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποκτώντας μία ιδιότυπη τηλεοπτική υπόσταση, ανατρέποντας την πραγματικότητα και χρησιμεύοντας ως παντοδύναμα εργαλεία χειραγώγησης.

    Όρνιθες (Ή πώς να γίνεις πουλί)

    • Ελληνικό υβριδικό ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη, το οποίο συνδυάζεται με μυθοπλασία και με το κείμενο του Αριστοφάνη στην ομώνυμη κωμωδία του να αποτελεί την έμπνευση, για τα ερωτήματα που βάζει η ταινία. Ένα φιλμ για την πτήση και την πτώση, για τον φόβο του ύψους, την ουτοπία, το μεταφυσικό και βεβαίως την ανθρώπινη φύση.

    ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

    Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love)

    • Ο στυλίστας Γουόνγκ Καρ Γουάι, εδώ μας μεταφέρει στο Χονγκ Κονγκ του 1962 και μας εντάσσει ολόψυχα σε μια μελαγχολική ιστορία ανολοκλήρωτου έρωτα. Ένα αισθητικά πανέμορφο μελόδραμα, μακριά από τα συνηθισμένα, αλλά με την ενοχή και τους ηθικούς φραγμούς να κυριαρχούν ανάμεσα στο παράνομο ζευγάρι- μοντέλο κομψότητας και αυτοσυγκράτησης. Η κάμερα κινείται αργά, καταγράφοντας σε βάθος τα συναισθήματα, ενώ έχεις την αίσθηση ότι συμβάλουν και στον εγκλωβισμό του ζευγαριού σε μια ακέραιη ηθική.

    Το Δυστύχημα (Accident)

    • Ρομαντικό ψυχολογικό δράμα του 1967 από τον Τζόζεφ Λόουζι, σε σενάριο Χάρολντ Πίντερ, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Μόσλεϊ. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα ερωτικό τρίγωνο, όταν στην Οξφόρδη μία Αυστριακή φοιτήτρια έχει σχέση με Βρετανό συμφοιτητή της, αλλά όλα ανατρέπονται όταν πέφτει στο κρεβάτι με ένα δυστυχισμένο ζευγάρι καθηγητών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Την Παρασκευή η φωτογράφηση Dior στην Ακρόπολη – Οι ώρες που θα είναι κλειστά τα μνημεία

    Στις 20 Ιουνίου τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης

    Έλλη Βασιλείου: «Θέλω να προσφέρω», τονίζει η 18χρονη συγγραφέας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ