• City Stories

    Ταινίες: Βραδιές κινηματογραφικού «καύσωνα» με 5 νέες πρεμιέρες

    ταινίες

    Από την ταινία «Minari»


    Η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου έρχεται με πέντε νέες πρεμιέρες ταινιών που οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν στους κινηματογράφους

    Οι φίλοι του κινηματογράφου μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στο πολυσυζητημένο δράμα του Άιζακ Τσανγκ “Minari”, στο ισπανικό θρίλερ “Οι Διαρρήκτες” και στο ρομαντικό, ελληνικής παραγωγής, “Monday”. Ωστόσο, τον τόνο του επταήμερου δίνουν οι επανεκδόσεις, δυο γαλλικά αριστουργήματα, το φιλμ νουάρ του τεράστιου Ζαν Πιέρ Μελβίλ, “Ο Χαρτοπαίχτης” και το δραματικό θρίλερ του Κλοντ Μιλέρ “Το Αίνιγμα”, με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Λίνο Βεντούρα, Μορίς Σερό και Ρόμι Σνάιντερ, καθώς και η τεράστια επιτυχία στην εποχή του “Μπλε Βελούδο” του Ντέιβιντ Λιντς.

    Minari

    Δραματική ταινία, αμερικάνικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Άιζακ Τσανγκ, με τους Στίβεν Γιουέν, Χαν Γε-ρι, Γιουν Γιου-ζανγκ, Άλαν Κιμ, Νόελ Κέιτ, Γουίλ Πάτον κ.ά.

    Στην δεκαετία του ’80, ο Ντέιβιντ, ο επτάχρονος γιος μιας κορεοαμερικάνικης οικογένειας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο περιβάλλον και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, όταν ο πατέρας τους αποφασίζει να μετακομίσουν από την δυτική ακτή στην επαρχία του Αρκάνσας. Η μητέρα του Μόνικα είναι απεγνωσμένη από το γεγονός ότι αναγκάζονται να ζουν σε ένα τροχόσπιτο κι ο ατίθασος Ντέιβιντ και οι αδελφές του βαριούνται αφόρητα την νέα τους ζωή.

    Μέχρι την στιγμή που η επίσης ζαβολιάρα γιαγιά τους, έρχεται από την Κορέα για να ζήσει μαζί τους και οι παράξενοι τρόποι της εξάπτουν την περιέργεια του Ντέιβιντ. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του αποφασισμένος να φτιάξει μια φάρμα στην καινούρια τους γη, διακινδυνεύοντας τις οικονομίες τους και τον γάμο του…

    Οι Διαρρήκτες (Way Down)

    Δραματικό θρίλερ, ισπανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Χάουμε Μπαλαχουέρο, με τους Φρέντι Χάιμορ, Αστρίντ Μπερζές-Φρίσμπι, Λίαμ Κάνιγκαμ, Σαμ Ράιλι, Λουίς Τοσάρ, Χοσέ Κορονάδο κ.ά.

    Η τράπεζα της Ισπανίας στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο που δεν έχει χάρτη, δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα της ασφάλειας της. Ένας νεαρός μηχανικός, ο Τομ, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο και να ληστέψει την τράπεζα. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο 105 λεπτά για να το καταφέρουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε.

    Monday

    Αισθηματικό δράμα, ελληνικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, με τους Ντενίζ Γκoφ, Σεμπάστιαν Σταν, Ορφέα Αυγουστίδη, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ντόμινικ Τίπερ, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου κ.ά.

    Η ιστορία του Μίκι και της Κλόε, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόε πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

    Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

    Αμερικάνικη Προδοσία (American Traitor: The Trial of Axis Sally)

    Δικαστικό δράμα, αμερικάνικης παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μίλντρεντ Γκίλαρς, η οποία χρησιμοποιήθηκε με τη βία από τον Γκέμπελς για να τραγουδήσει και να στείλει απαισιόδοξα μηνύματα στους Αμερικάνους στρατιώτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δικάστηκε για προδοσία στις ΗΠΑ.

    Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω (The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It).

    Ταινία τρόμου, αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μάικλ Τσέιβς, με Πάτρικ Γουίλσον και Βέρα Φαρμίγκα. Το δημοφιλές φραντσάιζ φτάνει την τρίτη συνέχεια και οι γνωστοί κυνηγοί υπερφυσικών φαινομένων, πρέπει να αποδείξουν ότι πίσω από ένα φρικιαστικό έγκλημα δεν κρύβεται ένας νεαρός, αλλά ο ίδιος ο διάβολος. Στα συν της ταινίας, ο τίτλος που παραπέμπει σε καλτ Horror του ‘50. Εννοείται, μόνο για τους φανατικούς των ταινιών τρόμου.

    Επανεκδόσεις

    Το Αίνιγμα (Garde à Vue)

    Αστυνομικό θρίλερ του 1981 από τον Κλοντ Μιλέρ

    Το φιλμ εξελίσσεται στη διάρκεια μιας πρωτοχρονιάτικης βραδιάς, μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, έναν περιορισμένο χώρο, με ένα συγκλονιστικό και απροσδόκητο φινάλε, απόλυτα ταιριαστό με το ψυχολογικό βάρος των ηρώων και το νοσηρό κλίμα της ταινίας. Μια ταινία που καταφέρνει να γοητεύσει περισσότερο και από την πρώτη προβολή της.

    Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης (Bob le Flambeur)

    Κλασικό φιλμ νουάρ -αν και όχι τόσο γνωστό όσο άλλες δουλειές του τεράστιου Ζαν Πιέρ Μελβίλ (“Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο”, “Ο Κόκκινος Κύκλος”)- σε νέες ψηφιακές κόπιες

    Ο ρόλος της τύχης που παίζει στη μοίρα κάθε ανθρώπου, το στοιχείο της αμφιβολίας και ο κώδικας ηθικής ενός κύκλου παρανόμων, που δεν μπορεί να βρεις στο οργανωμένο έγκλημα ή στους μεγαλόσχημους που καραδοκούν πρωταγωνιστούν εδώ. Ταυτόχρονα προβάλλει ένα διαφορετικό Παρίσι, άδειο από κόσμο, υγρό, φιλόξενο μόνο για παρανόμους και ανθρώπους της νύχτας. Έναν κόσμο που δεν ελπίζει σε πολλά, σχεδόν σε τίποτα και ποντάρει όλη του τη ζωή σε μια ζαριά.

    Μπλε Βελούδο (Blue Velvet)

    Το διάσημο για το αιρετικό του πνεύμα φιλμ επιστρέφει μετά από 35 χρόνια στη μεγάλη οθόνη, σε νέες ψηφιακές κόπιες. Η καλτ ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθεσίας και μας μεταφέρει στη σκοτεινή πλευρά της αμερικάνικης επαρχίας, θα ξανασυναντηθεί με τους πολλούς θιασώτες και το ερώτημα είναι αν διατηρεί ακόμη τη μεθυστική γοητεία της, τη μυστηριακή και παρακμιακή ατμόσφαιρα, τη διεισδυτικότητά της στις σεξουαλικές ανθρώπινες διαστροφές, όπως αυτές αποτυπώνονται από την βασανισμένη και ασταθή ψυχολογικά, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και τον σαδιστή, αποτρελαμένο γκάνγκστερ, σύντροφό της, Ντένις Χόπερ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Takis: Κόσμος σε Κίνηση 46 γλυπτά του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ

    Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Παραστάσεις στην Πειραιώς 260, Ηρώδειο και Επίδαυρο αυτή την εβδομάδα

    Ρωσική πρωτοπορία: Οι κοσμικές εικόνες του Ιβάν Κλιούν στη Θεσσαλονίκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ