• City Stories

    Ταινίες: Ένα διάσημο σκάνδαλο και οι Τσιμιτσέλης- Γερονικολού στις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας

    • NewsRoom

    Η ταινία «Για πάντα»


    Με ένα λιτό μενού κινηματογραφικών προτάσεων κάνει «ποδαρικό» το 2020, με τρεις ταινίες να κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

    Η συνύπαρξη στην μεγάλη οθόνη του και στην πραγματικότητα ζευγαριού Κατερίνας Γερονικολού και Γιάννη Τσιμιτσέλη αναμένεται με ενδιαφέρον, ενώ στις πρεμιέρες περιλαμβάνεται και η επιστροφή του Πολάνσκι με την πολύκροτη υπόθεση «Ντρέιφους».

    Κατηγορώ…! / J’accuse

    Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι

    Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Μελβίλ Πουπό, Ματιέ Αμαλρίκ, Βενσάν Περέζ

    Στις 5 Ιανουαρίου 1895, ο εβραϊκής καταγωγής λοχαγός του γαλλικού στρατού Άλφρεντ Ντρέιφους κρίνεται ένοχος για κατασκοπεία και προδοσία και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου, αφού του έχει αφαιρεθεί ο στρατιωτικός του τίτλος. Ανάμεσα στους μάρτυρες της δημόσιας ατιμωτικής καταδίκης του Ντρέιφους είναι και ο μέντοράς του, αντισυνταγματάρχης Ζορζ Πικάρ, ένας ισχυρός άνδρας του γαλλικού στρατού, προσηλωμένος στα καθήκοντα του, που, όταν του ζητήθηκε, βοήθησε στη σύλληψή του. Η ίδια προσήλωση στο καθήκον θα κάνει τον Πικάρ να αμφισβητήσει τις παράτυπες μεθόδους κατασκοπείας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, όταν τοποθετηθεί επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας και, στη συνέχεια, ανακαλύψει έναν άλλον κατάσκοπο, μαζί κι ένα δίκτυο ψευδεπίγραφων αποδείξεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που αποδεικνύουν την αθωότητα του Ντρέιφους.

    Η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά ενός πολύπλευρου σκανδάλου κακοδικίας που συντάραξε τη Γαλλία στις αρχές του 20oύ αιώνα, μετά το αμερικανικό φιλμ «Η ζωή του Εμίλ Ζολά» από τον Ουίλιαμ Ντίτερλε. Η ταινία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα και το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

    …Για πάντα

    Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

    Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού

    Ελληνικό ριμέικ εν είδει ρομαντικής δραμεντί του τουρκικού ερωτικού μελοδράματος «Issiz Adam» του Τσαγκάν Ιρμάκ, που προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες το 2009 με τον τίτλο «Πάντα μόνος». Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν μοναχικό νεαρό ιδιοκτήτη εστιατορίου, που αρέσκεται στις εφήμερες σχέσεις, μέχρι που γοητεύεται αναπάντεχα από μια όμορφη μοδίστρα (και επίσης ιδιοκτήτρια καταστήματος), που θα κυνηγήσει επίμονα και θα καταφέρει να «ρίξει». Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να είναι έτοιμος για τη δέσμευση που ο ίδιος ξεκίνησε.

    Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής, Γιάννης Τσιμιτσέλης.

    Jumanji: Η επόμενη πίστα / Jumanji: The Next Level

    Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν

    Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Ακουαφίνα, Ντάνι Ντε Νίτο, Ντάνι Γκλόβερ

    Η παρέα των εφήβων συμμαθητών Σπένσερ, Κρις, Μπέθανι και Μάρθα, που επιβίωσαν από τις δοκιμασίες στην ζούγκλα του βιντεογκέιμ Jumanji, είναι πλέον φοιτητές και επιστρέφουν στα σπίτια και τη γειτονιά τους για τα Χριστούγεννα, όμως ο Σπένσερ επιστρέφει κατά λάθος στο παιχνίδι και οι υπόλοιποι πρέπει να τον βρουν και να τον σώσουν, έχοντας μαζί τους τον ατσούμπαλο παππού του Σπένσερ και τον παλιό φίλο και συνεργάτη του Μάιλο…

    Πρόκειται για το σίκουελ του «Jumanji: Καλωσήρθατε στη ζούγκλα», που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μόλις δύο χρόνια πριν, το 2017, με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς.



    ΣΧΟΛΙΑ