• Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Table for Two

    Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Table for Two

    Table for Two

    Ντόρα Μπακογιάννη στο mononews: Η οικονομία θα πάει καλύτερα απ’ ό,τι περιμένουμε

    • Συνέντευξη στον Γαβριήλ Σερέτη

    Την πεποίθηση ότι «η ελληνική οικονομία θα πάει καλύτερα από αυτό που περιμένουμε», εφόσον οι πολίτες δώσουν δεύτερη εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 25 Ιουνίου, εκφράζει η κα. Ντόρα Μπακογιάννη στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews, αποδίδοντας την εκτίμησή της αυτή στο γεγονός ότι «ο Μητσοτάκης και ο Σκυλακάκης κρατούν πάντοτε ένα πολύ αυστηρό μέτρο», κάτι που με τη σειρά του αποτελεί και τον λόγο της οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

    Η πρώην Υπουργός, συσχετίζει τις απαραίτητες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις με την απαιτούμενη ασφαλή αυτοδυναμία της ΝΔ και με τη σταθερή πλειοψηφία την επόμενη μέρα των εκλογών, ενώ, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κρυφής ατζέντας» στην οικονομία εκ μέρους του απερχόμενου και εν αναμονή Πρωθυπουργού, υπενθυμίζει ότι «το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθημερινά».

    «Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης παρά μόνο αυτή της ΝΔ, τα άλλα κόμματα, αυτή τη στιγμή, «τσακώνονται» ποιος θα είναι καλύτερη αντιπολίτευση», δηλώνει η Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στα Χανιά, χαρακτηρίζει ταυτοχρόνως «αστείο» τον «μύθο που καλλιεργείται περί παντοδυναμίας Μητσοτάκη» και υπενθυμίζει με νόημα ότι «όλες οι μονοκομματικές κυβερνήσεις τα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

    Στην ίδια παρέμβαση, η κα. Μπακογιάννη διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της με τον χαρακτηρισμό της φοροδιαφυγής ως κορυφαία προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θα παρθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες, γνωρίζοντας πια πώς λειτουργεί η πιάτσα».

    Η Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στα Χανιά εξαπολύει δριμεία κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική του κ. Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για «δηλητήριο που χύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα» και εκτιμά ότι, ως αποτέλεσμα, «ο Έλληνας δεν άκουγε τον κύριο Τσίπρα, έκανε ουσιαστικά ζάπινγκ» κάτι που «δεν το κατάλαβε ο κύριος Τσίπρας».

    Η κα. Μπακογιάννη βάζει στο στόχαστρο την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη Θράκη, υπογραμμίζει ότι «ο Τσίπρας ακύρωσε 30 χρόνια μειονοτικής πολιτικής της Αριστεράς» και παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα που πιστοποιούν ότι η υλοποίηση των αναπτυξιακών προτάσεων της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη- το πόρισμα της οποία δεν υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ- βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Παράλληλα, δεν διστάζει να μιλήσει για «ωμή παρέμβαση από το τουρκικό Προξενείο», στέλνει σαφές μήνυμα στον Ρ.Τ. Ερντογάν ότι τα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα «είναι δικό μας, ελληνικό, εσωτερικό θέμα, τελεία και παύλα».

    Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων η κα. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η Τουρκία «μπαίνει σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά», καθώς ο Ερντογάν «πρέπει να βρει λεφτά» και ως εκ τούτου «θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη Δύση και με την Ευρώπη».

    «Μόνο που οι σχέσεις του με την Ευρώπη περνούν μέσα από τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο», διαμηνύει με νόημα, εκτιμώντας ταυτοχρόνως ότι «ενδεχομένως υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας» βάσει του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά τους σεισμούς στη γείτονα.

    «Ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν έχουν μάθει να συζητούν μεταξύ τους πολύ ανοιχτά και χωρίς φιοριτούρες. Και αυτό είναι χρήσιμο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», δηλώνει η κα. Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο πρόβλημα προς διάλογο είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα «αυστηρά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, όχι της ερμηνείας του Διεθνούς Δικαίου «αλά τούρκα», αλλά του Διεθνούς Δικαίου όπως είναι αποδεκτό από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

    Απαντώντας στα περί «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο, ξεκαθαρίζει: «Να είμαστε σοβαροί. Να συνεκμεταλλευτούμε τι; Το πετρέλαιο το οποίο, ούτως ή άλλως, είναι ξεχασμένο προϊόν; Είναι αστεία πράγματα». Δηλώνει δε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι «είναι δύσκολο πράγμα να είσαι υγιώς πατριώτης και όχι πατριδοκάπηλος», υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «κανένας Ελληνας Βουλευτής δεν είναι προδότης».

    Στην ίδια συνέντευξή η κορυφαία Υπουργός αποκαλύπτει ποιο είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί τον Κυριάκο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και τα προσωπικά της σχέδια για το μέλλον.

    Διαβάστε επίσης

    Μπορέλ: Η ΕΕ θα προωθεί υπεύθυνες συμπεριφορές στο διάστημα και πρόληψη κούρσας εξοπλισμών

    Δολοφονία στην Κω: Δίωξη για βιασμό στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

    Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια – 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023