• Table for Two

    Μαρία Καβογιάννη: Η εμμηνόπαυση δεν είναι ταμπού, πρέπει να μιλάμε γι’ αυτήν

    • Βίκυ Καρατζαφέρη

    Άνθρωπος γλυκός και προσηνής, πλήρως συμφιλιωμένη με τον εαυτό της, η δημοφιλής ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη μιλά στο Table for Two στο mononews.gr για όλα όσα βιώνει στην παρούσα φάση της ζωής της. Παράλληλα στέλνει ηχηρό μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες τις γυναίκες.

    Τη συναντήσαμε με αφορμή μια επιστημονική εκδήλωση της Vichy. Είναι, άλλωστε, πρέσβειρα της γνωστής εταιρείας δερμοκαλλυντικών εδώ και ενάμιση χρόνο, για το θέμα της εμμηνόπαυσης, που αποτελεί ταμπού για πάρα πολλές γυναίκες. Μιλά με ενθουσιασμό για αυτή τη συνεργασία.

    «Η συνεργασία μου με τη Vichy με κάνει ευτυχή. Είναι ένας τρόπος έκφρασης, είναι ένα μέσο για να εκφραστούν οι γυναίκες, για το πώς νιώθουν στην εμμηνόπαυση», αναφέρει η κα Καβογιάννη.

    «Να μιλάμε γι’ αυτό, στον σύντροφό μας, στους φίλους μας, στον γιατρό μας, δεν πρέπει να είναι ταμπού. Είναι μια φυσιολογική φάση στη ζωή μιας γυναίκας, αναπόφευκτη και όμορφη, να την αποδεχόμαστε με αγάπη».

    Όπως λέει, τη δική της εμμηνόπαυση τη βίωσε πολύ όμορφα, την υποδέχτηκε με πολλή αγάπη.

    «Ήμουν έτοιμη γι’ αυτό, δεν με περιόρισε σε τίποτα. Η ηλικία δεν είναι τίποτε άλλο από ένας αριθμός. Ζω την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής μου και δεν με περιορίζει σε τίποτα η εμμηνόπαυση, γιατί έχω τον σύμμαχό μου, τη Vichy», εξηγεί με χαμόγελο.

    Το μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία

    Η ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά Maestro συζητήθηκε όσο λίγες. Υποδυόταν μια σύζυγο και μητέρα, που υφίστατο λεκτική και σωματική βία από έναν κακοποιητικό σύζυγο.

    Παραδέχεται ότι πολλές γυναίκες την πλησίασαν και της μίλησαν γι’ αυτό, που και οι ίδιες υφίστανται. Τονίζει ότι πρέπει αυτές οι γυναίκες να μην υποφέρουν πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά να βρουν τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσουν για όσα περνάνε.

    «Αυτό, που θα ήθελα να πω σε όλες αυτές τις γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας, είναι να αποκτήσουν τη φωνή τους. Να πάνε σε Κέντρα, να μιλήσουν για ό,τι συμβαίνει. Η ζωή είναι ισότιμη για όλους και δεν επιτρέπεται κανένας να παρεμβαίνει κακοποιητικά σε κανέναν άνθρωπο».

    Παραδέχεται ότι είναι φύσει και θέσει αισιόδοξη και ξεχωρίζει τις αληθινές δυσκολίες στη ζωή.

    «Νιώθω ότι, όταν η δυσκολία δεν έχει να κάνει με υγεία, με αρρώστια, με θάνατο, αντιμετωπίζεται και μπορούμε να πάμε παρακάτω, γιατί κάθε δυσκολία είναι μάθημα για μας», επισημαίνει η γνωστή ηθοποιός και καταλήγει:

    «Θέλω να δώσω στις γυναίκες ένα μήνυμα. Να τους πω ότι είναι όλες υπέροχες και δυνατές και να προχωράνε με δύναμη και αισιοδοξία στη ζωή».

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Γυναίκες που μας εμπνέουν