• City Stories

    Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια “κουνελάκια” από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Θέλετε να κάνετε τη διαφορά με τα κουλουράκια σας φέτος το Πάσχα; Δοκιμάστε αυτά τα καταπληκτικά και πολύ νόστιμα κουλουράκια “κουνελάκια” που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο www.akispetretzikis.com! Σίγουρα θα τα λατρέψουν όλοι και ειδικά τα παιδιά!

    Συστατικά:

    300 γρ. μαργαρίνη
    300 γρ. ζάχαρη
    120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
    50 γρ. κονιάκ
    50 γρ. γάλα
    2 αυγά
    ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    2 βανίλιες
    1/2 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
    γαρίφαλα για τα μάτια των κουνελιών
    1 αυγό για άλειμμα + 2 κ.σ. νερό

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    – Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
    – Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα 500γρ. από το αλεύρι.
    – Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα και όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα 500 γρ. αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και στο τέλος με το χέρι.
    – Θέλουμε να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δοκιμάζουμε αν η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθοντας ένα κουλουράκι.
    – Ζυγίζουμε 30 γρ. από το ζυμάρι μας, πλάθουμε και ανοίγουμε μια λωρίδα. Την γυρνάμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Αυτό θα αποτελέσει το σώμα του κουνελιού με την άκρη του σαλιγκαριού να είναι τα πόδια του κουνελιού.
    – Ακόμα ζυγίζουμε άλλα 15 γρ. από τη ζύμη μας και τα πλάθουμε σχηματίζοντας ένα σχήμα ψαριού το οποίο θα είναι το κεφάλι από το κουνελάκι. Αυτό το βάζουμε ακριβώς απέναντι από τα “πόδια του” και επίσης ζυγίζουμε άλλα 2 γρ. ζύμης που τα κάνουμε μπαλάκι και το κολλάμε με το αυγό που έχουμε ανακατέψει με νερό στο “σαλιγκάρι” για να σχηματίσουμε την ουρά του κουνελιού.
    – Τοποθετούμε ένα γαρίφαλο για το μάτι.
    – Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό
    – Σε δύο μεγάλα ταψιά 35×40 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα και εκεί πάνω τοποθετούμε τα κουλουράκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
    – Ψήνουμε στον φούρνο για 15 – 20 λεπτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι tips για τέλεια πασχαλινά αυγά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αυθεντική συνταγή για τα πιο μυρωδάτα Σμυρνέικα πασχαλινά κουλουράκια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!



    ΣΧΟΛΙΑ