• City Stories

    Τα αρωματικά φυτά που ταιριάζουν στην κουζίνα σας

    • NewsRoom


    Τα αρωματικά φυτά, εύκολα στην καλλιέργειά τους, στολίζουν τη βεράντα και δίνουν το φρέσκο άρωμά τους στην κουζίνα της νοικοκυράς. Εκτός όμως από τη γεύση τους που νοστιμίζει τόσο τα φαγητά, τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία. Φυτέψτε τα σε σπόρους ή αγοράστε τα έτοιμα από τα φυτώρια. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, εσείς το μόνο που πρέπει να τους δώσετε είναι μια γωνιά στο μπαλκόνι σας κάτω από τον ήλιο, νερό και πολλή αγάπη. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς θα διαλέξετε!

    • Βασιλικός: Ιδανικός για κόκκινες σάλτσες ή σαλάτες με βάση την τομάτα, στα γεμιστά και στη γνωστή σάλτσα πέστο. Τοποθετήστε τον σε ηλιόλουστο σημείο και μην ξεχνάτε να ρίχνετε αρκετό νερό καθημερινά, μόνο στο χώμα του. Κόψτε τα άνθη του για να παρατείνετε τη ζωή του.
    • Δεντρολίβανο (ορθόκλαδο): Δίνει εξαιρετικό άρωμα στις θαλασσινές γεύσεις, στην πατάτα και στα ρεβίθια της γάστρας. Χρειάζεται ηλιόλουστο σημείο ή ακόμα και ημισκιερό, καλή αποστράγγιση, έχει αντοχές στον αέρα και δε θέλει πολύ πότισμα.
    • Μαντζουράνα: Ταιριάζει στο κρέας, στις πατάτες, στη ντομάτα και στα κολοκυθάκια. Δεν αντέχει το κρύο και την ξηρασία και προτιμά τα πλούσια και με καλή αποστράγγιση εδάφη. Χρειάζεται λίπανση τον χειμώνα και έχει ανάγκη από ήλιο.
    • Ρίγανη : Αρωματίζει το κρέας, τις πατάτες, το κοτόπουλο, τις σάλτσες. Μπορεί να φυτευτεί ακόμα και σε κήπο μιας και είναι αρκετά ανθεκτικό
    • Φασκόμηλο: Για χοιρινό, λουκάνικα, κοτόπουλο και κίτρινη κολοκύθα. Ευδοκιμεί σε ασβεστούχα εδάφη με καλή αποστράγγιση και έχει ανάγκη από ήλιο.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο womannow.gr.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε δοκιμάσει ποτέ σούπα γλυκοπατάτας; Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 εύκολες και διαφορετικές συνταγές με πίτα (από σουβλάκι, αραβική)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχα ταρτάκια με δύο αγαπημένα υλικά: σπανάκι και φέτα!



    ΣΧΟΛΙΑ