• City Stories

    Summer Nostos Festival Day 3: Neneh Cherry, MCZO & Duke, Balthazar & Τετρακτύς

    Neneh Cherry


    Neneh Cherry, MCZO & Duke, Balthazar και Τετρακτύς στην τρίτη ημέρα του Summer Nostos Festival

    Neneh Cherry

    25 Ιουνίου 2019, 22.00, Ξέφωτο

    Ήταν σχεδόν 15 ετών όταν αποφάσισε να ζήσει στο Λονδίνο της πανκ επανάστασης. Βίωσε από πρώτο χέρι τις σεισμικές αλλαγές στην ευρύτερη ποπ κουλτούρα εκείνης της εποχής και κατόρθωσε να γίνει μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις διαμόρφωσης της βρετανικής σκηνής στη δεκαετία του ’90.

    Έκτοτε η Neneh Cherry δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται, να αγωνίζεται, να εκφράζεται. Έγινε icon της ποπ κουλτούρας. Κάθε τραγούδι της είναι μια φωνή διαμαρτυρίας, όσο λυρική ή μινιμαλιστική και αν είναι η φόρμα του. Στο Summer Nostos Festival θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το πέμπτο άλμπουμ της καριέρας της, το Broken Politics.

    MCZO & Duke

    25 Ιουνίου 2019, 23.30, Σκηνή στο Κανάλι

    H φρενίτιδα της underground μουσικής singeli θα ταξιδέψει από την Ανατολική Αφρική στο Summer Nostos Festival με τον μοναδικό ιδιοσυγκρασιακό τρόπο του παραγωγού και dj Duke από την Τανζανία ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή μαζί με τον ΜCZO. Ο ήχος του Duke είναι πέραν κάθε περιγραφής: υιοθετεί δημοφιλή διαφημιστικά τζινγκλ της Τανζανίας που τα συνδέει στον ίδιο μουσικό ιστό με ήχους που δημιουργεί στο στούντιο.

    Το ύφος του Duke χαρακτηρίζεται ως το πλέον πανκ της singeli σκηνής, με έναν χειροποίητο και επιθετικό τρόπο που παρακινεί το κοινό να χορεύει ασταμάτητα. H singeli είναι ένα ανερχόμενο είδος ηλεκτρονικής μουσικής που ανήκει στο ευρύτερο φάσμα της hardcore techno.

    Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Τανζανίας, Nτοντόμα, πόλη καθοριστική για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ανατολική Αφρική. Oι Duke και MCZO προσελκύουν αυτή την εποχή το ενδιαφέρον των πλέον επιδραστικών φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχουν ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στο CTM Festival της Γερμανίας και στο Intonal Festival της Σουηδίας.

    Balthazar

    25 Ιουνίου 2019, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

    Στη στιγμή της ιδανικής ωριμότητας, τόσο φωνητικά όσο και δημιουργικά, οι Balthazar έρχονται στο Summer Nostos Festival, εν μέσω της μεγάλης τους περιοδείας στην Ευρώπη, και με το νέο άλμπουμ τους Fever να κεντρίζει το ενδιαφέρον των κριτικών.

    Ουσιαστικά επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια σιωπής, απουσίας, περισυλλογής, αλλά και προσωπικής αναζήτησης των μελών της μπάντας, που σε αυτό το διάστημα έκανε ο καθένας δικά του, ανεξάρτητα βήματα στην καριέρα του.

    Η βέλγικη μπάντα δημιουργήθηκε το 2004 όταν ακόμα βρίσκονταν στην εφηβεία τα τρία ιδρυτικά μέλη της και κέρδισε αμέσως σημαντικές διακρίσεις και μουσικούς διαγωνισμούς. Ακολούθησε μια φρενήρης πορεία την οποία κάποια στιγμή ένιωσαν την ανάγκη να διακόψουν για λίγο.

    Τετρακτύς

    25 Ιουνίου 2019, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

    Ο μεστός, διαυγής ήχος, η στιλιστική κομψότητα αλλά και το πάθος των εκτελέσεων του κουαρτέτου εγχόρδων Τετρακτύς που ιδρύθηκε το 2008 στην Αθήνα, το καθιέρωσαν γρήγορα ως ένα από τα πλέον πρωτοποριακά του είδους σε όλη την Ευρώπη.

    Στη συναυλία που θα δώσει το εκρηκτικό κουαρτέτο στο Summer Nostos Festival θα ερμηνεύσει το Κουαρτέτο εγχόρδων σε Φα μείζονα, Op. 18 No. 1 του Beethoven, το Κουαρτέτο εγχόρδων No. 3 του Schnittke και το Τριπλό Κουαρτέτο (1998) του Steve Reich.

    Το κουαρτέτο Τετρακτύς, θα εμφανιστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με τους Γιώργο Παναγιωτίδη (βιολί), Κώστα Παναγιωτίδη (βιολί), Megumi Kasakawa (βιόλα) και Δημήτρη Τραυλό (τσέλο).

    Πότε: Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

    Ώρα έναρξης: 19:30, 20.30, 22.00, 23.30

    Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

    Τιμή εισιτηρίου: Ελεύθερη είσοδος



    ΣΧΟΛΙΑ