• City Stories

    Τα καλύτερα μουσικά φεστιβάλ για το καλοκαίρι 2019

    • NewsRoom


    Τα σημαντικότερα φεστιβάλ για το καλοκαίρι 2019

    Το καλοκαίρι 2019 μόλις ξεκίνησε και μάς επιφυλλάσσει πολλές μουσικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το monopoli.gr έχει συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα και καλύτερα φεστιβάλ που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα.

    Από ποτάμια και παραλίες μέχρι χιονοδρομικά κέντρα, αυτά είναι τα μέρη που θα αποτελέσουν σημείο των καλοκαιρινών διακοπών για πολλούς λάτρεις της μουσικής.

    River party festival στην Καστοριά / 29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

    Το ανανεωμένο River Party επιστρέφει στις μουσικές του ρίζες και μας καλεί για 41η χρονιά στις όχθες του Αλιάκμονα, στο πανέμορφο Νεστόριο της Καστοριάς, στην καρδιά του καλοκαιριού από 29/7 έως 4/8.

    Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100oC, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Planet of Zeus, οι Πυξ Λαξ, οι Nightstalker, οι V.I.C. σε μια από τις περιορισμένες εμφανίσεις τους αλλά και οι Κακό Συναπάντημα, οι Chinese Man, οι Locomondo, οι Active Member, ο Ταφ Λάθος και η Μαρίζα Ρίζου, το μοναδικό κορίτσι της παρέας, είναι μερικά από τα ονόματα που θα ανέβουν στις τρεις μουσικές σκηνές που θα στηθούν φέτος στο φεστιβάλ.

    River Party, Καστοριά

    Beach Party Festival στην Αγία Άννα / 10-14 Ιουλίου

    Ένα μοναδικό μουσικό φεστιβάλ στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια, από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου 2019. Πέντε ημέρες ξέφρενου γλεντιού με μουσική, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις σε μια μαγική τοποθεσία που θα σας μείνει αξέχαστη!

    Μπορείτε να συνδυάσετε συναυλίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής με βουτιές στα παραδεισένια νερά της Αγίας Άννας, χορό και παράλληλες αθλητικές και άλλες δραστηριότητες!

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επίσης, το Ministry of Sound έρχεται με κορυφαίους DJs όπως τους: Philip George, The Menendez brothers, LOVRA, Xenia Ghali, Dale Castell, Melé κ.α. στα decks του Beach Party Festival. Χορέψτε με τη μουσική των DJs όλη νύχτα και δείτε τον ήλιο να ανατέλλει αργά από το Αιγαίο.

    Beach Party Festival, Αγία Άννα

    Ziria Music Festival στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας / 29-31 Αυγούστου

    Ελεύθερο και συμμετοχικό τριήμερo μουσικό φεστιβάλ στη φανταστική Natura τοποθεσία του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας στην Ορεινή Κορινθία, στα 1.550 μέτρα υψόμετρο.

    Όπως κάθε χρόνο, από το 2009, όλο και μεγαλύτερο, πλουσιότερο και απρόβλεπτο. Πάνω από είκοσι εξαιρετικά μουσικά σχήματα της ευρύτερης εναλλακτικής σκηνής, κορυφαίοι djs και παραγωγοί και μαζί κάποια ξεχωριστά μουσικά και όχι μόνο events εγγυώνται ένα μαγευτικό και αξέχαστο τριήμερο (29, 30, 31 Αυγούστου) για όλους!

    Ziria Music Festival, ορεινή Κορινθία

    15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο / 9- 18 Αυγούστου

    Από 9 έως 18 Αυγούστου υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου συναυλίες με ορχήστρες από το εξωτερικό. Μαέστροι και σολίστ μουσικής δωματίου και μεγάλοι ερμηνευτές.

    Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια, ταξιδεύει στον χρόνο, θυμάται όλους τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που τον έχουν τιμήσει, όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, NobukoImai, Michaela Martin, Frans Helmerson, Radovan Vlatkovic, Γιάννης Βακαρέλης, Κώστας Κοτσιώλης, Michel Lethiec κ.ά., παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό στο Ιστορικό Θέατρο Απόλλων.

    Ο σημαντικός Έλληνας βιολονίστας, πρώτος κορυφαίος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννος Μαργαζιώτης, υπήρξε ένας από τους δημιουργούς του.

    Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Σύρος

    Yupiyaya Festival στη Δονούσα / 14-16 Ιουνίου

    Το Yupiyaya αφού προσέφερε αξέχαστες στιγμές επί δύο συναπτά καλοκαίρια, επιστρέφει στο Βeach Βar Κέδρος στην ομώνυμη παραλία της Δονούσας για τρεις μέρες και νύχτες, Παρασκευή 14 με Κυριακή 16 Ιουνίου, με σκοπό να πλημμυρίσει τον Αιγαιοπελαγίτικο ουρανό ήχους Balearic, Disco, Electronica, Folk, Oriental, Afro, Funk, Jazz, Dub, Cosmic, Electro, House και άλλα πολλά και όμορφα. Ζωντανές εμφανίσεις από Μελεντίνη, Afrodyssey Orchestra, Sissi Rada, Kill Emil και DJ sets από Street Outdoors Soundsystem, Clubkid (Danceteria), Teranga Beat, Mr. Z (Needless, Μπιτ Παζάαρ), Chevy (Needless, six d.o.g.s), Pan (six d.o.g.s), Fantasy, Express Skopelitis.

    Ο αριθμός εισιτηρίων της εκδήλωσης (25€ για το σύνολο των ημερών και 20 ευρώ σε προπώληση) είναι περιορισμένος και διατίθενται στο ταμείο του χώρου της εκδήλωσης.

    Yupiyaya Festival, Δονούσα

    Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη

    Φέτος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα συμμετέχουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες: Ελένη Τσαλιγοπούλου (20 Ιουνίου), Άννα Βίσση (24 Ιουνίου), Μάριος Φραγκούλης (25 Ιουνίου), Πυξ Λαξ (27 Ιουνίου), Ορφέας Περίδης με Λιζέτα Καλημέρη και Μελίνα Κανά (1 Ιουλίου), Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου (3 Ιουλίου), Βασίλης Παπακωνσταντίνου (10 Ιουλίου), ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος θα συμμετέχει σε μια μουσική γιορτή με τα Χάλκινα της Γουμένισσας, την Αρετή Κετιμέκαι τον Νίκο Κουρκούλη (4 Ιουλίου).

    Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη

    Urban Festival στη Θεσσαλονίκη

    Το Urban Festival θα επισκεφτεί και την Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη για 2 μοναδικές βραδιές. Στις 28 Ιουνίου η Μονή Λαζαριστών θα υποδεχτεί τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Βέβηλο, ενώ το Σάββατο 29 Ιουνίου ο Τζαμάλ μαζί με τον Μικρό Κλέφτη θα βάλουν «φωτιά» με τις ρίμες τους.

    Jazz in July Festival στα Χανιά / 1-20 Ιουλίου

    Το «Jazz in July» είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζαζ φεστιβάλ στην Ελλάδα και το μοναδικό στην Κρήτη από το 2012. Το 8ο «Jazz in July festival» πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι σε ένα καταπληκτικό χώρο πάνω στους καταπράσινους λόφους του Βάμου και το μοναδικό τοπίο του Αποκόρωνα στα Χανιά.

    Jazz in July Festival, Χανιά

    Under the Sun Rock Festival 2019 στη Παραλία Σχίνου Κορινθίας / 29-30 Ιουνίου

    Το Under The Sun Rock Festival 2019, είναι γεγονός! Μετά την επιτυχία της πρώτης διεξαγωγή του, οι Έλληνες λάτρεις του rock ήχου και της stoner κουλτούρας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένους καλλιτέχνες του είδους σε μία σειρά από συναυλίες-ορόσημο, που θα διαρκέσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο πάνω στην παραλία του Σχίνου και κάτω από τον ήλιο που λούζει το θρυλικό Cariocas Beach Bar!

    Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα μας διασκεδάσουν οι Planet of Zeus, Fundracar, Bazooka, The Big Nose Attack, Whereswilder & Μινέρβα, ενώ την Κυριακή 30 Ιουνίου οι Brant Bjork, Naxatras, Godsleep, Monovine και Solarmonkeys.

    Under the Sun Rock Festival 2019η, Παραλία Σχίνου Κορινθίας

    Loutraki Festival / 26 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

    To Loutraki Festival θα γιορτάσει τα 5 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας με υψηλού επιπέδου μουσικά σύνολα και στόχο να αναδείξει ακόμα περισσότερο το τοπικό ταλέντο. Μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί μόνο η συναυλία του Χρήστου Θηβαίου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στις 28 Ιουλίου. Η επίσημη ανακοίνωση του φετινού προγράμματος θα γίνει τις επόμενες ημέρες, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

    Loutraki Festival, Λουτράκι

    Saristra Festival στην Κεφαλλονιά / 2-4 Αυγούστου

    Το πρωτοποριακό Saristra Festival είναι το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός των Ιονίων Νήσων, ένα μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ στα ερείπια του παλιού χωριού των Βλαχάτων Κεφαλονιάς. Φέτος το φεστιβάλ θα γίνει στις 2-4 Αυγούστου, με καλεσμένους τους Acid Baby Jesus, το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής «Πέρα στα όρη»,τον post-punk Blaine L. Reininger, τοπικά ταλέντα και πολλούς καλλιτέχνες που θα ανακοικωθούν σύντομα!

    Saristra Festival, Κεφαλλονιά

    Boom Reggae Festival στη Σκύρο / 19-21 Ιουλίου

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές reggae φεστιβάλ #BRF, επιστρέφει για ένα δυνατό μουσικό τριήμερο στην Σκύρο και συγκεκριμένα στον πολιτιστικό πολυχώρο Cook-nara. Από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου, η Σκύρος θα γεμίσει από μουσική και χρώματα! Όπως και το 2018, έτσι και φέτος το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα τριήμερο αφιερωμένο στην ιστορία, την κουλτούρα και τη μουσική της Reggae.

    Το φετινό BRF έρχεται με όραμα, αισιοδοξία, και δημιουργικότητα. Κυρίως όμως προτείνει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, τόσο σε επίπεδο line up, όσο και παράλληλων δράσεων. Τρεις μέρες στον Όρμο της Κυρά-Παναγιάς, γεμάτες live εμφανίσεις, workshops, all day events και after parties.

    Boom Reggae Festival Σκύρος

    InnerMusica Festival 2019 στη Φλώρινα / 28 Ιουνίου

    Μετά την πρώτη, άκρως επιτυχημένη χρονιά του φεστιβάλ όπου πάνω από 2.000 λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές έντασης και συγκίνησης, το 2ο συνεχόμενο InnerMusica Festival έρχεται την Παρασκευη 28 Ιουνίου στο γήπεδο ΔΑΚ Φλώρινας, με ένα εκρηκτικό line-up κορυφαιων ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Junior Pappa, ο Echonomist, οι G PLAK κ.α.

    Eίναι ο μεγαλύτερος outdoor χώρος συναυλιών στην Δυτική Μακεδονία, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το κέντρο της πόλης. Ανοιχτός, μεγάλος και άνετος χώρος, ιδανικός, όπως έχει ήδη αποδειχτεί, για τη διεξαγωγή μεγάλων συναυλιών.

    Cosmopolis Festival στην Καβάλα / 17- 21 Ιουλίου

    Κάθε χρόνο, η γιορτή του πολιτισμού οργανώνεται σε σημεία της παλιάς πόλης της Καβάλας.

    Τα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και τα καταστήματα γεμίζουν με χορούς, μουσική και παιδικές φωνές.

    Στις μέρες του φεστιβάλ, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων, από συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών στο φρούριο της Καβάλας, χορούς από τις συμμετέχουσες χώρες στην πλατεία του Μοχάμετ Άλι, έθνικ κουζίνα στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης , παιχνίδια και εργαστήρια στον φάρο της πόλης και πολλά ακόμα σε διάφορα όμορφα σημεία της παλιάς πόλης.

    Φέτος από 17 έως 21 Ιουλίου θα δούμε τους Villagers of Ioannina City και ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC (18 Ιουλίου), τους Dub FX και 47 Soul (19 Ιουλίου), τους Alpha Blondy & The Solar System και Mad Professor (20 Ιουλίου) και τους The Skatalites και The Rumjacks (21 Ιουλίου).

    Cosmopolis Festival, Καβάλα

    Πηγή: monopoli.gr



    ΣΧΟΛΙΑ