• City Stories

    Σπιτικά, λαχταριστά κρουασάν βουτύρου

    • NewsRoom
    κρουασάν


    Τα κρουασάν μοσχοβολούν σε όλο το σπίτι ενώ ψήνονται… Σε κάνουν να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο, ή είναι η ευχάριστη έκπληξη πλάι στον καφέ σου. Γεμίζονται με κάθε λογής κρέμες. Αλμυρές και γλυκές, αλλά είναι υπέροχα κι έτσι… απλά, να νιώθεις στον ουρανίσκο σου όλη τη γεύση. Σας προετοιμάζουμε οτι μπορεί να μην είναι δύσκολο να τα φτιάξουμε, όμως θέλουν αρκετό χρόνο και υπομονή. Σίγουρα όμως το αποτέλεσμα αξίζει. Για να δούμε πώς θα ετοιμάσουμε σπιτικά λαχταριστά κρουασάν!

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
    • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
    • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
    • 20 γρ. φρέσκια µαγιά
    • 2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
    • 5 γρ. αλάτι
    • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο .
    • 1 αυγό για το άλειμα πριν το ψήσιμο

    Πώς φτιάχνουμε τα κρουασάν βουτύρου: 

    croissant how to

    1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το φρέσκο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και τη µαγιά και χτυπάµε με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Σίγα σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που μπορούμε να την πλάσουμε.

    2. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο να “ξεκουραστεί” .

    3. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο με ένα πλάστη, ανοίγουµε τη ζύµη. Το σχήμα που πρέπει να πετύχουμε είναι παραλληλόγραµµο. Τοποθετούµε στο κέντρο το βούτυρο σχηµατίζοντας ένα µικρότερο ορθογώνιο. ( εικόνες 1,2 ). Διπλώνουµε τις τέσσερις γωνίες της ζύµης σαν φάκελο, προσέχοντας να µη βγει έξω βούτυρο (εικόνα 3) .

    4. Ανοίγουµε ξανά σε φύλλο πάχους 2 εκ. και ξανακάνουμε ό,τι κάναμε χωρίς βέβαια να βάλουμε πάλι βούτυρο, άλλες δυο φορές (εικόνες 4,5,6,7). Καλύπτουµε τη ζύµη µε µεµβράνη και τη βάζουµε ξανά στο ψυγείο να ξεκουραστεί για άλλα 30-40 λεπτά. Επαναλαµβάνουµε το ίδιο 5-6 φορές. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 4 ώρες.

    5. Ανοίγουµε το φύλλο περίπου 3 εκ. και το κόβουµε σε οµοιόµορφα τρίγωνα (δείτε την εικόνα 8 ).

    6. Διπλώνουµε το φύλλο από τη µεγάλη πλευρά προς τη µύτη του τριγώνου. Τοποθετούµε τα κρουασάν σε ένα ταψί, τα αλείφουµε µε το αυγό και τα αφήνουµε σε μια γωνιά της κουζίνας με ζέστη ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

    7. Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

    Τα κρουασάν σας είναι έτοιμα κι όποιος τα δοκιμάσει θα θέλει σίγουρα κι άλλο! Συνοδεύστε τον καφέ, το τσάι ή τη ζεστή σοκολάτα σας, κάντε τα σάντουιτς ή απλώς βάλτε μέσα λίγη… nutella! Τέλειο!

    Πηγή: womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγή για breakfast: Φτιάξτε υπέροχα pancakes (τηγανίτες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα τώρα που χειμωνιάζει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περίσσεψε κοτόπουλο; 8 φρέσκα πιάτα με τις συνταγές τους



    ΣΧΟΛΙΑ