• City Stories

    Συνταγή – παραλλαγή: Παστίτσιο με πένες, γρήγορο και αλλιώτικο

    • NewsRoom


    Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές συνταγές και παραλλαγές παραδοσιακών φαγητών, που μπορούν να μας γλιτώσουν χρόνο και να είναι εξίσου νόστιμες.

    Μία τέτοια είναι και η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που μας δείχνει πώς να φτιάξουμε, εύκολα και γρήγορα, αυτό το παστίτσιο με πένες.

    Δοκιμάστε το και θα έχετε αμέσως στο τραπέζι σας ένα πεντανόστιμο φαγητό.

    Δείτε παρακάτω:

    Υλικά Συνταγής

    • 500 γραμ. πένες με ρίγα
    • 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
    • αλάτι
    • Για τη σάλτσα κιμά
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 4 χωριάτικα λουκάνικα καθαρισμένα από το περίβλημα
    • 1/4 φλ. κονιάκ
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 καρότο
    • 2 συσκευασίες ολόκληρες ντομάτες
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • Για την εύκολη κρέμα
    • 1 λίτρο γάλα
    • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    • 4 κ.σ. μαργαρίνη
    • λίγο αλάτι
    • μοσχοκάρυδο
    • 1 φλ. κεφαλοτύρι
    • Για την κρούστα
    • 1 μπάλα μοτσαρέλα ή 1/2 φλ. μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη
    • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού

    Εκτέλεση

    Για το γρήγορο παστίτσιο με πένες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

    Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει ανακατεύοντας.

    Για τη σάλτσα

    Αλέθουμε τα λουκάνικα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε με τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις ντομάτες σπασμένες.

    Βράζουμε για 10′ και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.

    Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.

    Στήνουμε το γρήγορο παστίτσιο με πένες

    Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε όλη τη σάλτσα κιμά σε μια στρώση. Βάζουμε φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα όλο το παστίτσιο.
    Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Είστε λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας; Εύκολη συνταγή για τορτίγια με κοτόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η συνταγή για την «τέλεια πίτσα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαυροµάτικα φασόλια σαλάτα – Όλα τα χρώματα στο πιάτο σας



    ΣΧΟΛΙΑ