• City Stories

    Σινεμά στο Χυτήριο: Πέντε δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Το Χυτήριο έχει ανοίξει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο, τώρα που φθινοπώριασε οι προβολές πραγματοποιούνται στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει.

    Μπορείτε να απολαύσετε διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο, ενώ στον χώρο έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την κινηματογραφική σας εμπειρία! Αυτή τη βδομάδα πέντε ενδιαφέρουσες και σημαντικές ταινίες πρόκειται να προβληθούν.

    Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:


    Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο

    Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018
    7:45 μ.μ. – 9:50 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι με τους: Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Κόνελι, Μάρλον Γουέιανς

    Η ταινία απεικονίζει τέσσερις διαφορετικές μορφές εθισμού στα ναρκωτικά, που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στον εγκλεισμό σε ένα φανταστικό κόσμο αυταπάτης και αυτοκαταστροφικής απόγνωσης που στη συνέχεια ξεπερνιέται από την πραγματικότητα, αφήνοντας τους ως κοίλα κελύφη του πρώην εαυτού τους.

    Μια μοναχική χήρα, που θέλει επειγόντως να αδυνατίσει για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σόου, εθίζεται σε χάπια διαίτης και οδηγείται στην τρέλα, την ίδια ώρα που ο γιος της, η κοπέλα του και ο κολλητός του φίλος βυθίζονται στην κόλαση των ναρκωτικών.

    Σαγκάη Εξπρές
    Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018
    10 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ με τους: Μάρλεν Ντίτριχ, Κλάιβ Μπρούκ, Άνα Μέι Ουόνκ, Ουόρνερ Όλαντ, Λόρενς Γκραντ

    Στην εξωτική περιπέτεια “Shanghai Express” η πανέμορφη Marlene Dietrich αιχμαλωτίζει το μάτι. Η μεγάλη ντίβα εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά με τα εντυπωσιακά της φορέματα και το σαγηνευτικό ρόλο της Σάνγκαη Λίλι, της γυναίκας ελευθέρων ηθών που κάνει συχνά τη διαδρομή Πεκίνο-Σανγκάη, προσελκύει πελάτες και τους «ξεζουμίζει». Στο τρένο βρίσκεται επίσης ένα πλήθος από Ευρωπαίους ταξιδιώτες που άλλοι την σνομπάρουν και άλλοι την μέμφονται. Πάνω στο τρένο όμως είναι και ένας πρώην της, γιατρός του βρετανικού στρατού με το βαθμό του λοχαγού. Βρισκόμαστε στη μέση του Κινεζικού εμφυλίου και διάφορες περιπέτειες θα τους μπλέξουν, βάζοντας σε δοκιμασία την αγάπη τού ενός για τον άλλο, που δεν παραδέχονται κιόλας.

    Σύντομη Συνάντηση
    Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018
    7:45 μ.μ. – 9:20 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν με τους: Σίλια Τζονσον, Τρέβορ Χάουαρντ, Σίριλ Ρέιμοντ, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ

    Η Λόρα Τζέσον (Σίλια Τζόνσον) και ο γιατρός Άλεκ Χάρβεϊ (Τρέβορ Χάουαρντ) συναντιούνται τυχαία στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου περιμένουν το τραίνο που πρόκειται να οδηγήσει τον καθένα σε αντίθετες κατευθύνσεις. Η γνωριμία τους έχει ως αποτέλεσμα την αμοιβαία συμπάθια και οι δυο τους δίνουν ραντεβού για νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα την ίδια μέρα (Πέμπτη) και ώρα στο σταθμό. Οι συναντήσεις τους συνεχίζονται για πολλές εβδομάδες και σύντομα οι δυο τους διαπιστώνουν ότι έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλον. Το πρόβλημά τους είναι ότι και οι δυο τους είναι παντρεμένοι κι έχουν παιδιά. Οι συναντήσεις τους είναι αρχικά δημόσιες, αλλά τα πράγματα αλλάζουν αφού το παράνομο ζευγάρι συναντά τυχαία κάποιους φίλους της Λόρα. Σύντομα οι δυο τους διαπιστώνουν ότι η σχέση τους δεν έχει μέλλον και ο Άλεκ αποφασίζει να δεχτεί μια θέση στο Γιοχάνεσμπουργκ, έτσι συναντιούνται για τελευταία φορά στο σταθμό του τραίνου για να αποχαιρετιστούν.

    Το Φιλί Της Γυναίκας Αράχνης
    Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018
    7:30 μ.μ. – 9:40 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Έκτορ Μπαμπένκο με τους: Γουίλιαμ Χαρτ, Ραούλ Τζούλια, Σόνια Μπράγκα

    Ένας πολιτικός κρατούμενος κι ένας ομοφυλόφιλος βρίσκονται φυλακισμένοι στο ίδιο κελί. Η έντονη στην αρχή σύγκρουσή τους θα μετατραπεί σε φιλία που θα φτάσει μέχρι τον έρωτα.

    Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» έφτασε στην οθόνη ως ανεξάρτητη παραγωγή αφού προηγουμένως θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά.

    Μέρες Ραδιοφώνου
    Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018
    9:50 μ.μ. – 11:25 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Μία Φάροου, Τζεφ Ντάνιελς, Νταϊάν Κίτον, Ντάι Γουέστ, Τζ.Κάβνερ

    Το 1987, ο Woody Allen υπογράφει μια ταινία που αναφέρεται σε μια εποχή γνωστή στον ίδιο και στο τότε κοινό, άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία του σημερινού κοινού: στη χρυσή εποχή του ραδιόφωνου και συγκεκριμένα στα τέλη της δεκαετίας του `30 και στις αρχές αυτής του `40.

    Εδώ καταφέρνει όχι απλά να φτιάξει ένα πανέμορφο οπτικά πορτρέτο μιας διαφορετικής εποχής, αλλά και να μας γεμίσει νοσταλγία για πρόσωπα και καταστάσεις που τόσο θα θέλαμε να είχαμε ζήσει. Η σκηνοθεσία και τα σκηνικά μάς ταξιδεύουν σε ένα κόσμο όπου το ραδιόφωνο ήταν η συντροφιά, η ευτυχία και τα όνειρα. Έναν κόσμο που μοιάζει μέσα από τα μάτια του νεαρού τότε αφηγητή πιο ρομαντικός και πιο αθώος απ` ότι κι αν έχουμε ζήσει εμείς. Σίγουρα, θα θελήσετε κι εσείς να γιορτάσετε την επόμενη Πρωτοχρονιά με το ραδιόφωνο ανοιχτό και την τηλεόραση κλειστή…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις ενδιαφέρουσες διαλέξεις/συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβολή ταινίας & ανοιχτός διάλογος στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θέατρο Τέχνης: Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου όλα τα εισιτήρια σε προσφορά 3 ευρώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέοι ποιητές διαβάζουν και συζητούν την εποχή τους σε λεωφορεία, μετρό και τρένα



    ΣΧΟΛΙΑ