• City Stories

    Σινεμά στο Χυτήριο: 3 σημαντικές ταινίες προβάλλονται δωρεάν το Σαββατοκύριακο


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Το Χυτήριο έχει ανοίξει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο, τώρα που φθινοπώριασε οι προβολές πραγματοποιούνται στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει.

    Μπορείτε να απολαύσετε διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο, ενώ στον χώρο έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την κινηματογραφική σας εμπειρία! Αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις σημαντικές ταινίες πρόκειται να προβληθούν.

    Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Pulp Fiction
    Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 11 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο
    Με τους: Τζον Τραβόλτα, Μπρους Γουίλις, Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ

    Το Pulp Fiction είναι αμερικανική αστυνομική νεο-νουάρ κινηματογραφική ταινία μαύρης κωμωδίας του 1994 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Κουέντιν Ταραντίνο, βασισμένη σε μια ιστορία του Ταραντίνο και του Ρότζερ Άβαρυ.[6] Η σκηνοθεσία της ταινίας χαρακτηρίζεται από το έντονο στυλ της. Η πλοκή της ταινίας αφορά τις διασταυρούμενες ιστορίες συμμοριτών, ατόμων του υποκόσμου, μικροεγκληματιών και ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα. Ο τίτλος της ταινία αναφέρεται στα περιοδικά pulp και τις hardboiled crime νουβέλες, που ήταν δημοφιλείς στα μέσα του 20ού αιώνα, γνωστά για την εικονογραφημένη βία και τους δυναμικούς διαλόγους.

    Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Μπουτς Κούλιτζ (Μπρους Γουίλις), να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι’ αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.

    Π
    Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
    11:15 μ.μ. – 12:45 π.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι
    Με τους: Σον Γκουλέτ, Μαρκ Μαργκόλις, Στίβεν Πέρλμαν

    Μια πραγματικά εντυπωσιακή ταινία. Σκηνοθετικό ντεμπούτο και ταυτόχρονα αποκάλυψη για τον Darren Aronofsky. Γυρισμένη με μινιμαλιστικό κόστος σε ασπρόμαυρο διατηρεί μια πρωτοτυπία στη γραφή, το σενάριο και το ρυθμό.

    Ο Μαξ Κοέν, ένας ευφυής μαθηματικός, τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθεί να ξεκλειδώσει τον μυστικό κώδικα που διέπει το υλικό και άυλο σύμπαν. Καθώς ο Μάξ πλησιάζει στη λύση, το χάος κατακλύζει τον κόσμο γύρω του και αγγίζει τα όρια της τρέλας. Ταυτόχρονα καταδιώκεται από μια χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street και μια παραθρησκευτική ομάδα με την ελπίδα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις του Μάξ προς όφελός τους. Ταλαντευόμενος στο χείλος του γκρεμού της ψυχικής του υγείας, πρέπει να διαλέξει μεταξύ τάξης και χάους, ιερού και βλάσφημου, γνώσης και αγνοίας και να αποφασίσει αν μπορεί να αντιμετωπίσει την επιβλητική δύναμη της ανακάλυψης του.

    Ραν
    Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 11 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα
    Με τους: Τατσούα Νακαντάι, Ακίρα Τεράο, Τζινπάτσι Νέζου

    Το Ran είναι το τελευταίο αριστούργημα αλλά και η τελευταία διαθήκη ενός σπουδαίου σκηνοθέτη που έβλεπε τη δύση του. Η ταινία βασίζεται στο έργο του Shakespeare, «Βασιλιάς Ληρ» ,προσαρμοσμένο όμως στην ιαπωνική εποχή των Σαμουράι, γεμάτη με μεταφορές που δείχνουν την ανθρώπινη σκληρότητα σε ένα πεδίο μάχης υπό το βλέμμα ενός άκαρδου και απόντα Θεού, μακριά από τον ανθρώπινο πόνο. Ενώ στο έργο του Shakespeare, οι θεοί είναι που σκοτώνουν ελαφρά τη καρδία τους ανθρώπους, στο Ran οι άνθρωποι είναι που θα σκοτώσουν χωρίς φραγμό, με έναν Θεό που αρκείται στο να παρατηρεί σιωπηλά.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σαββατοκύριακο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινηματογραφικές Βραδιές με ελεύθερη είσοδο στον Δήμο Βύρωνα – Ολόκληρο το πρόγραμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξενάγηση μετά μουσικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης και τις εκθέσεις του την 28η Οκτωβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ