• City Stories

    Συμβουλές για τέλειο γιορτινό τραπέζι

    • NewsRoom


    Στις γιορτές οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς είναι πολλές και τίποτα δεν μας δίνει μεγαλύτερη χαρά από τα γιορτινά τραπέζια. Οι συνταγές αμέτρητες, μένει να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις γευστικές προτιμήσεις, με το τραπέζι όμως τι κάνουμε;

    Είτε πρόκειται να οργανώσεις ένα τραπέζι για τα Χριστούγεννα είτε για την Πρωτοχρονιά είτε για κάποια άλλη μέρα μέσα στις γιορτές, το στόλισμα του τραπεζιού είναι απαραίτητο, για να μεταδώσετε στους καλεσμένους σας τη χαρά των γιορτών.   Ο περιποιημένος στολισμός του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αποτελεί μέρος μιας καλής φιλοξενίας. Αν λοιπόν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου τις φετινές γιορτές ανακάλυψε με πόσους κομψούς τρόπους  μπορείς να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι.

    Απλός και κλασικός συνδυασμός: κόκκινο και πράσινο

    Καταφεύγοντας στον κλασικό συνδυασμό κόκκινου με πράσινου χρώματος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, επιλέγεις μια κλασσική λύση. Το πως να συνδυάσεις το κόκκινο και το πράσινο στο τραπέζι σου, το αφήνουμε στη δημιουργικότητά σου. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις κόκκινο τραπεζομάντηλο, ή κόκκινα πιάτα και πράσινες χαρτοπετσέτες. Μπορείς να προσθέσεις στη μέση του τραπεζιού  ένα πράσινο διακοσμητικό, όπως μια γιρλάντα ή ένα πράσινο φυτό, ή να δέσεις κοκκινοπράσινες κορδέλες στα ποτήρια.

    Διάλεξε κόκκινο με χρυσό για πολλή λάμψη

     

    Το κόκκινο με το πράσινο δεν είναι ο μοναδικός χριστουγεννιάτικος χρωματικός συνδυασμός. Αν θέλεις περισσότερο glam στο τραπέζι σου μπορείς να αντικαταστήσεις το πράσινο με το χρυσό. Αν μάλιστα έχεις ήδη χρυσά πιάτα και μαχαιροπίρουνα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα απλό κόκκινο τραπεζομάντιλο. Μπορείς όμως να δώσεις ακόμη περισσότερη λάμψη με κάποιο χρυσό κερί στη μέση, ή  να κρεμάσεις κάποιο χρυσό στολίδι από το φωτιστικό.

    3. Δώσε ύψος στη διακόσμηση του τραπεζιού

     

    Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο εντυπωσιακό θα ήταν εάν έδινες ύψος στη διακόσμηση του τραπεζιού σου αντί να την κρατάς στο ίδιο επίπεδο; Πράγματι, ένα πολύ ψηλό βάζο με ένα χριστουγεννιάτικο λουλούδι, όπως το αλεξανδρινό, θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

    Διάλεξε τα ρομαντικά λευκά

     

    Το λευκό είναι το χρώμα που παραπέμπει σε χιόνια, άρα μπορεί να θεωρηθεί μια καλή χρωματική επιλογή για τα Χριστούγεννα. Στρώσε λοιπόν ένα όμορφο λευκό τραπεζομάντηλο, κατά προτίμηση με μερικά ανάγλυφα σχέδια για να δείχνει πιο γιορτινό. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα λευκά σου πιάτα που σίγουρα έχεις. Για ένα πιο ολοκληρωμένο στολισμό, πρόσθεσε στο τραπέζι μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο ίδιο χρώμα, όπως για παράδειγμα μερικά χιονισμένα δεντράκια. Σίγουρα οι καλεσμένοι σου θα εντυπωσιαστούν από την κομψότητα του τραπεζιού σου!

    Το καρό τραπεζομάντηλο

     

    Ένα καρό τραπεζομάντιλο, παρόλο που παραπέμπει σε Χριστούγεννα δεν είναι η προφανής επιλογή. Αν θέλεις λοιπόν ένα μοτίβο που να είναι μεν γιορτινό αλλά όχι συνηθισμένο, επίλεξε το καρό. Για πιο έντονο χρώμα στο τραπέζι διάλεξε ένα κατακόκκινο καρό, ενώ αν θες κάτι πιο ήπιο επίλεξε ένα καρό τραπεζομάντιλο σε ροζ ή πορτοκαλί τόνους. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ένα καρό runner πάνω από λευκό τραπεζομάντιλο για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

     

    Πολλά κεριά για ζεστό φως και θαλπωρή

    χρυσά ψηλά κηροπήγια

    Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οπωσδήποτε στολισμένο με κεριά. Οι παραλλαγές είναι πολλές: μπορείς να επιλέξεις ψηλά κηροπήγια ή χαμηλά κεριά σε θήκη. Ότι κι αν διαλέξεις φρόντισε να το κάνεις να μοιάζει χριστουγεννιάτικο με μικρές πινελιές. Για παράδειγμα, αν διαλέξεις κηροπήγια διακόσμησε τη βάση του κεριού με μια γιορτινή θήκη ή προτίμησε τα σε χρυσό χρώμα.

     

    Χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη

    Μερικές φορές η ομορφιά κρύβεται στα απλά πράγματα. Έτσι, αν θέλεις μια κομψή αλλά εντυπωσιακή ιδέα διακόσμησης του γιορτινού τραπεζιού μπορείς να καταφύγεις σε μια όμορφη, μεγάλη ανθοδέσμη, τοποθετημένη σε ένα διαχρονικό βάζο στη μέση του τραπεζιού. Για παράδειγμα, μια ανθοδέσμη με βάση τις παιώνιες είναι μια διαφορετική αλλά πολύ όμορφη επιλογή.



    ΣΧΟΛΙΑ