• City Stories

    Σαββατοκύριακο στην πόλη: Πώς να διασκεδάσετε δωρεάν αυτό το τριήμερο

    • NewsRoom
    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη


    Αποκριάτικα events, ελεύθερη είσοδος στα μουσεία και άλλες ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις «ντύνουν» το τριήμερο που έρχεται

    Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για δωρεάν ψυχαγωγία αυτό το Σαββατοκύριακο:

    Πάρτι μασκέ

    Το Μασκέ Καραόκε Πάρτυ_αφτερ Proof Show στο Red Jasper Cabaret Theatre, την Παρασκευή 28/2 στις 23.00, το καθιερωμένο masqué party του Piu Verde, το Σάββατο 29/2 στις 22.00 και το Σπέσιαλ Κάρνιβαλ Νάητ με 80’s-90’s Smash Hits στο Χοροστάσιον την Κυριακή 1/3, στις 23.00. Εξοπλιστείτε με σερπαντίνες, σφυρίχτρες και χαρτοπόλεμο, επιλέξτε εκείνο το πάρτι που σας ταιριάζει περισσότερο και περάστε καλά με την παρέα σας!

    Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

    Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

    Μουσείο Ακρόπολης

    Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ανοιχτό ξανά για το κοινό

    Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό και έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες, με τη μόνιμη συλλογή του, τις εκθέσεις και τις δράσεις του. Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή, το μουσείο θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 28 Φεβρουαρίου και για όλο τον Μάρτιο. Στις αίθουσες της μόνιμης συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με τρεις κατευθύνσεις: Αναφορές μνήμης – Διεκδικήσεις – Πολιτικές αφηγήσεις, Όρια και διελεύσεις και Ετεροτοπίες – Μυθολογίες του οικείου – Νέες προοπτικές.

    Παρασκευή 28/2, Σάββατο 29/2, Κυριακή 1/3, 11:00 – 19:00
    Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή

    Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

    Πολιτισμός στις Γειτονιές: Οι δωρεάν εκδηλώσεις ξεκινούν από το Παγκράτι

    Από το Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο ξεκινά τον Μάρτιο η νέα πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων «Athens Culture Net», φέρνοντας δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης στη γειτονιά για έναν ολόκληρο μήνα. Παρακολουθούμε ανοικτές πρόβες, προωθούμε τις ιδέες μας, βλέπουμε τις ιστορίες μας να γίνονται παραστάσεις, εξιχνιάζουμε μυστηριώδεις δολοφονίες, παρακολουθούμε παραστάσεις και ταινίες, ακούμε κι αφηγούμαστε ιστορίες βιβλίων και διασκεδάζουμε χορεύοντας με live μουσικές.

    Κυριακή 1/3, 09:00 – 21:00

    Πολιτισμός στις Γειτονιές

    Circular Cultures: Design, Fashion, Crafts στην Στέγη ιδρύματος Ωνάση

    Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τις νέες κατευθύνσεις στην κυκλική οικονομία της μόδας, μέσα από το πρίσμα των εναλλακτικών υλικών, μοντέλων, πρακτικών, και ιδεών, σε συνεργασία με το British Council, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, επιδείξεις υλικών και πρακτικών, πρακτική εξάσκηση σε εργαστήρια που έχουν στόχο να διερευνήσουμε την κυκλική οικονομία μέσω του ολιστικού φακού του κυκλικού σχεδιασμού μέσω των τεχνών, της δημιουργικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.

    Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, ενώ τα εργαστήρια μόνο στα αγγλικά.

    Παρασκευή 28/2, 14:00 – 20:00
    Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
    * Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο site της Στέγης.



    ΣΧΟΛΙΑ