ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ηφαιστειολόγος Εύη Νομικού, εν πλω προς Σάμο, μιλά για τις έρευνες στην Καλντέρα της Σαντορίνης που θα δώσουν απαντήσεις για τη μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε τον Μινωϊκό Πολιτισμό και (ίσως) για τη… χαμένη Ατλαντίδα.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εύη Νομικού κάνει έρευνες στον πυθμένα της Καλντέρας στη Σαντορίνη και όπως είπε, αναζητούν στην περιοχή της Θηρασιάς να εξακριβώσουν την προέλευση κάτι μεγάλων «σκαλοπατιών» από λάβα στον βυθό.
«Θέλουμε να δούμε εάν τα σκαλοπάτια έχουν φυσική προέλευση ή όχι, κάτι που σημαίνει πως εκεί, μέσα στην Καλντέρα της Σαντορίνης, υπήρχε ένα αρχαίο λιμάνι το οποίο συνδέεται με τη μεγάλη έκρηξη που έγινε πριν από 3.600 χρόνια», είπε.
Πάντως όπως είπε η Εύη Νομικού, η ταύτιση με τη «Χαμένη Ατλαντίδα» απαιτεί ακόμα ενδελεχέστερη έρευνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί χτύπησε τώρα ο Σαμαράς – Τι μηνύματα στέλνει και σε ποιους;
- Το αβέβαιο μέλλον της Ειρήνης Αγαπηδάκη
- Μόδα: Κούκλες σεξ, όπλα, κι ένα διαζύγιο μετά από 14 χρόνια… Ναι, ο κόσμος τρελάθηκε
- Σπέτσες: Νέο πόρισμα – φωτιά για την χωματερή της ντροπής στις Αγριόπετρες και την αδιαφορία της δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά