• City Stories

    Σ’ αυτό το καταπληκτικό σπίτι στου Φιλοπάππου έχεις όλη την Αθήνα “στο πιάτο” σου! (17 pics)

    • NewsRoom


    Το σπίτι εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του οικοπέδου, “ράβοντας” μια, σχεδόν, πανοραμική θέα της “αθηναϊκής λεκάνης” που εκτείνεται από την Πεντέλη μέχρι το νησί της Αίγινας. Οι δυνατότητες για διαφορετικές θέες επέτρεψαν μια ανάποδη διάταξη του κτιρίου, στο οποίο δώσαμε το όνομα “House On Top”. Όλες οι περιοχές σχημάτισαν ένα βάθρο πάνω από το οποίο βρίσκεται το σαλόνι, φτάνοντας στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος , ενώ η σκάλα της κατοικίας θεωρείται ως το κύριο θέμα της χωρικής δομής του σπιτιού.

    Με ένα τριώροφο υψηλό εσωτερικό χώρο, που διαθέτει ένα τοίχο από σκυρόδεμα και μια στρογγυλή μαύρη ματ μεταλλική σκάλα σχεδόν αιωρούμενη στο κενό, εξασφαλίζεται η σύνδεση ανάμεσα στην είσοδο του ισογείου και στο σαλόνι του δεύτερου ορόφου. Το ίδιο το σαλόνι είναι, μάλλον, απλό στη διάταξη του, ενοποιημένο με την τραπεζαρία και την ημι-κουζίνα.

    Μια πρόσοψη από γυαλί – από το δάπεδο μέχρι την οροφή, πλάτους 14 μέτρων –  επιτρέπει την ενοποίηση του εσωτερικού χώρου με την πέτρινη εξωτερική πισίνα του Phaestos, επιτρέποντας την πλήρη πρόσβαση στην εκπληκτική θέα και την πισίνα στον τελευταίο όροφο από κάθε σημείο στο σαλόνι και την κουζίνα. Σύμφωνα με τους αυστηρούς κανονισμούς σχεδιασμού, το  μπαλκόνι δεν έχει πέργκολες ή άλλες μόνιμες κατασκευές.

    Σύμφωνα με την εντολή των ιδιοκτητών για το εσωτερικό, κάθε δωμάτιο έχει το δικό του χαρακτήρα, αλλά παραμένει συνεπής σε μια υλική παλέτα με την συνολική έννοια του σπιτιού. Ο ασπρόμαυρος σοβάς, λευκές επιφάνειες δρυός, το εκτεθειμένο σκυρόδεμα και οι μαύρες αρμονίες οδήγησαν σε μια παλέτα, αντανακλώντας το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και τον ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό φωτισμό τη νύχτα.

    Η πρόσοψη της κατοικίας επικοινωνεί πραγματικά την αρχιτεκτονική της. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ενιαίο κτίριο, το “House On Top” ξεχωρίζει και ταυτόχρονα συνδυάζει τα σημεία της  πόλης με τρόπο που δείχνει σεβασμό στη γειτονιά. Λαμβάνοντας υπόψη το χαοτικό αστικό περιβάλλον της Αθήνας, αυτό δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί.

    Αρχιτεκτονικό γραφείο: ISV Architects
    Τοποθεσία: Λόφος Φιλοπάππου, Θησείο, Αθήνα
    Υπεύθυνος project: Alexander Van Gilder
    Αρχιτέκτονας project: Γιώργος Ατσαλάκης
    Έτος: 2013
    Φωτογραφίες: Γιώργος Μεσσαριτάκης

    Πηγή: www.archdaily.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Διακόσμηση: Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σας (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μια ονειρεμένη κατοικία στην Αντίπαρο που γεύεται τις απολαύσεις του καλοκαιριού (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  To beach house του Louboutin στην Πορτογαλία είναι η μεγάλη του αγάπη (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ