• Business

    Δύο πανίσχυρες δυναστείες δισεκατομμυριούχων ενώνουν δυνάμεις – Ποιος κληρονόμος Ανιέλι εντάσσεται στη Lego

    • Μαρία Βε
    Αλεσάντρο Νάσι

    Αλεσάντρο Νάσι


    Δύο από τις ισχυρότερες οικογένειες της Ευρώπης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, το fund που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της Lego (Kirkbi Group), τοποθέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης εταιρείας παιχνιδιών στον πλανήτη, έναν κληρονόμο της ιταλικής δυναστείας δισεκατομμυριούχων Ανιέλι.

    Ο 50χρονος Αλεσάντρο Νάσι, απόγονος 6ης γενιάς της οικογένειας Ανιέλι, εντάχθηκε στην Kirkbi Group, της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία αγγίζουν τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Ανιέλι ελέγχει τη Ferrari, την Jeep και τη Fiat καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα Juventus.

    Από την άλλη, η οικογένεια Kirk Kristiansen της Δανίας, ιδιοκτήτρια της Kirkbi, κατέχει το 75% των μετοχών της Lego, της μεγαλύτερης παιχνιδοποιίας στον κόσμο.

    Η Kirkbi, η οποία παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,64 δισεκατομύρια δολάρια πέρσι, κατέχει επίσης μεγάλο μερίδιο στην αλυσίδα ψυχαγωγίας Merlin Entertainments, ενώ διαθέτει μετοχές και ομόλογα. Επενδύει επίσης σε εμπορικά ακίνητα.

    Ποιος είναι ο Αλεσάντρο Νάσι

    Ο Νάσι «διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις από διαφορετικά πόστα που έχει αναλάβει, ενώ κατανοεί σε βάθος τον θεσμό μιας μακροπρόθεσμης οικογενειακής ιδιοκτησίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Kirkbi, Thomas Kirk Kristiansen.

    Γεννήθηκε στο Τορίνο το 1974 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία όπου απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.

    Ξεκίνησε την καριέρα του ως χρηματοοικονομικός αναλυτής, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε πολλές επενδυτικές τράπεζες και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Το 2005 εντάχθηκε στον Όμιλο Fiat σε διευθυντικές θέσεις, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική ανάπτυξη του Όμιλου.

    Οι θέσεις του Νάσι αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνουν αυτή του μη εκτελεστικού διευθυντή στην Exor και CNH Industrial, εταιρείες που ανήκουν στην οικογένεια Ανιέλι.

    Η Exor, υπό τον έλεγχο της οικογένειας Ανιέλι, περιλαμβάνει τις εταιρείες Fiat Chrysler Automobiles, CNH Industrial και Ferrari.

    Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη CNH Industrial είναι ευρωπαϊκή πολυεθνική εταιρεία με παγκόσμια έδρα στο Basildon της Βρετανίας, αλλά ελέγχεται και ανήκει κυρίως στην Exor.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η “ομπρέλα” της οικογένεια Ανιέλι, περιλαμβάνει τις εξής οκτώ οικογένειες: Ανιέλι, Ελκαν, Νάζι, Φερέρο Βεντιμίλα, Καμεράνα, Μαρόνε Τσιντσάνο, Αβογκάντρο Ντι Κολομπιάνο, Μάρσαν και Μαρίνι Κλαρέλι.

    Διαβάστε επίσης: 

    F1 Ίμολα: Ταχύτερη η Ferrari στα ελεύθερα!

    Ανιέλι: Η Ferrari μεταπηδάει στη βιομηχανία πολυτελούς μόδας

    Οικογένεια Ανιέλι: Η «ντρίπλα» της ευρωπαϊκής δυναστείας με τη Philips



    ΣΧΟΛΙΑ