• Business

    Ποια είναι η Σοφία Σωτηράκου, σύζυγος του εφοπλιστή Καραγεώργη, που έγινε βασικός μέτοχος στην Q&R

    Γιάννης Καραγεώργης

    Ο Εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης και η συζυγός του Σοφία Σωτηράκου


    Εφοπλιστικό χρήμα μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης πληροφορικής Quality & Realiability, καθώς η κ. Σοφία Σωτηράκου, σύζυγος του πρώην εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, απέκτησε το 31,99%, γεγονός που την καθιστά βασικό μέτοχο της εταιρείας.

    Ο μέχρι πρότινος βασικός μέτοχος, κ. John Arthur Bray Croker, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πούλησε στην κ. Σωτηράκου το σύνολο των μετοχών του, το οποίο ανερχόταν σε 7.150.100 μετοχές ή σε ποσοστό της τάξης του 24,9%. Εγκαταλείποντας  ουσιαστικά την θέση του στην εταιρεία.

    Σε παρόμοια κίνηση προχώρησε και ο κ. Νίκος Πασχαλάκης, αδερφός του CEO της εταιρείας, Παναγιώτη Πασχαλάκη, o οποίος πούλησε 750.000 μετοχές και πλέον κατέχει μόλις το 3,124%.

    Ενώ πριν από μερικές ημέρες, με ανακοίνωση της η εταιρεία κατέστησε γνωστό ότι η οικογένεια Νικολακάκη μείωσε το ποσοστό της κάτω του 5%.

    Από την άλλη σταθερά παρέμειναν τα ποσοστά του CEO της Q&R κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη αλλά και του εκτελεστικού αντιπροέδρου Μάνου Ξιώνη.

    Ποια είναι η Σοφία Σωτηράκου

    Η ικανή και ταλαντούχα Σοφία Σωτηράκου είναι σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, με τον οποίο δέθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το 2014 στη Μόσχα έχοντας κουμπάρο τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγεφ.

    Ο γάμος τους τότε είχε γίνει talk of the town καθώς μεταξύ άλλων για εκείνο το γάμο είχε ναυλωθεί τσάρτερ για τη μεταφορά 88 καλεσμένων που διέμεναν στην Ελλάδα.

    Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο τότε πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, η ηθοποιός Χριστίνα Παππά, η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα κλπ.

    Ο γάμος έγινε στην Αγία Φιλοθέη και η δεξίωση στο αυτοκρατορικό ξενοδοχείο «Tsargrad», ιδιοκτησίας Μαλοφέγεφ, μια δεξίωση εντυπωσιακή η οποία ικανοποίησε τόσο τους νεόνυμφους όσο και τους καλεσμένους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν και κρουαζιέρα στον Βόλγα.

    Η κ. Σωτηράκου έχει δύο παιδιά από τον προηγούμενό της γάμο, Χριστιάνα και Ναταλία Τζάννες.

    Στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους κλάδους, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτρια του καταστήματος ένδυσης Ratt&More στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Νεοφύτου Δούκα και Καψάλη.

    Το εφοπλιστικό κεφάλαιο στην Q&R

    Το ενδιαφέρον της εφοπλιστικής οικογένειας για την Q&R δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς η εταιρεία πληροφορικής καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο στο χρηματιστήριο τον τελευταίο χρόνο.

    Μάλιστα το deal φέρεται να έχει την προσωπική σφραγίδα του CEO της εισηγμένης, κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη.

    Ο τζίρος το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθε στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το έτος θα κλείσει με διψήφια άνοδο του κύκλου εργασιών.

    Μέσα στο 2023 η Q&R έχει αναλάβει να υλοποιήσει σημαντικά έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου ενώ πρόσφατα πήρε το εμβληματικό έργο στον τομέα του ΑΙ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ένα έργο του οποίου η σπουδαιότητα αποδίδεται και στην συνεργασία της εισηγμένης με την IBM, η οποία όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας θα έχει και συνέχεια.

    Γιάννης Καραγεώργης και Σοφία Σωτηράκου-Καραγεώργη
    Γιάννης Καραγεώργης και Σοφία Σωτηράκου-Καραγεώργη

    Επίσης έχει «μπει» στον mega διαγωνισμό συνολικού προϋπολογισμού 309,8 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση 630 εκατ. σελίδων έγχαρτων αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας σε 5 τμήματα, όσες και οι αντίστοιχες γεωγραφικές του ενότητες.

    Συγκεκριμένα, σε κοινοπραξία με τις Vodafone-Cosmos-Γεωανάλυση, η Q&R συμμετέχει σε ποσοστό 10% σε μια υποενότητα του διαγωνισμού, αξίας 48 εκατ. ευρώ.

    Το ανεκτέλεστο συμβασιοποιημένο υπόλοιπο της κυμαίνεται πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ανέλθει αρκετά ψηλότερα σε μεταγενέστερο χρόνο.

    Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, οι οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης θα ενισχυθούν περισσότερο τα επόμενα χρόνια, αποτέλεσμα το οποίο θα είναι από τις εργασίες συντήρησης-υποστήριξης προηγούμενων έργων, από δουλειές του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διεκδικηθούν και θα αναληφθούν στο μέλλον.

    Η μετοχή

    Αν και η τιμή στην οποία αγόρασε η κ. Σωτηράκου-Τριάντη δεν έγινε γνωστή, πηγές της αγοράς υπολογίζουν ότι έγινε πέριξ των 0,7 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι έδωσε για το 31,9% περί τα 6,1 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή της Q&R σημειώνει ράλι λίγη ώρα μετά το άνοιγμα, καθώς έφτασε να κερδίζει ακόμα και πάνω από 7%, στα 0,93 ευρώ, γράφοντας υψηλά 17 ετών. Ενώ συνολικά από την αρχή της χρονιάς καταγράφει άλμα άνω του 42%.

    Η σημερινή επίδοση δείχνει μεταξύ άλλων ότι η αγορά υποδέχτηκε με θετικό πρόσημο την είσοδο της εφοπλιστικής οικογένειας Καραγεώργη στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης, δίνοντας παράλληλα ένα τόνο αλλαγής στην μικρή – από άποψη κεφαλαιοποίησης (25,5 εκατ. ευρώ)- εταιρείας πληροφορικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Q&R: Κάτω του 5% η συμμετοχή των Ευ. Νικολακάκη – Ιω. Νικολακάκη και Χρ. Νικολακάκη
    Πασχαλάκης: Το success story της Q&R και πώς διπλασίασε την αξία της σε ένα χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ