• City Stories

    Προβολές ταινιών και εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Πέμπτη 25/10


    Δύο ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών και δύο εγκαίνια εικαστικών εκθέσεων πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτή την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο.

    Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

    Προβολές Ταινιών

    “Κατάσταση Πολιορκίας” στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς

    Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

    Πολιτικό θρίλερ (1973).
    Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς.
    Σενάριο: Κώστας Γαβράς, Franco Solinas.
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.
    Παίζουν: Yves Montand, Renato Salvatori, O.E. Hasse, Jacques Weber, Jean-Luc Bideau.

    Εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ με θέμα την απαγωγή, ανάκριση κι εκτέλεση του Νταν Μιτριόνε, εκπαιδευτή των λατινοαμερικανικών αστυνομιών στις σύγχρονες “τεχνικές ανάκρισης” της CIA, από τους αντάρτες πόλης Τουπαμάρος της Ουρουγουάης (1970). Ένας πράκτορας της CIA εκπαιδεύει τις υπηρεσίες ασφαλείας φιλικών χωρών σε σύγχρονες μεθόδους βασανισμού. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Νταν Μιτριόνε. Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Ηνωμένων Εθνών.

    Πότε:
    Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    Κινηματοθέατρο Γαβράς

    “Η Ιδιωτική Ταινία του Ροκ Χάντσον” στο Exile Room

    Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 17 έως τις 29 Οκτωβρίου, το Exile Room φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου underground Αμερικανού σκηνοθέτη Mark Rappaport.

    Η Ιδιωτική Ταινία του Ροκ Χάντσον / Rock Hudson’s Home Movies (1992)
    Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 63’

    «Ήταν όλα εκεί», λέει ο Rock Hudson (Eric Farr) στην αρχή ενός ανατρεπτικού και ιλιγγιώδους κολάζ με βίντεο-κλιπ από την καριέρα του ηθοποιού στο Χόλιγουντ, τα οποία συνθέτουν τη μεγάλου μήκους ταινία του Mark Rappaport. Βάζοντας έναν αφηγητή να σχολιάζει, η ταινία επινοεί ένα εκλεκτικό είδος βιογραφίας. Όσο πιο προσεκτικά παρατηρεί κανείς τις ταινίες του Hudson, τόσο πιο ξεκάθαρα βλέπει τον ηθοποιό να του κλείνει το μάτι. Ένα βραβευμένο μείγμα δεκάδων κινηματογραφικών αποσπασμάτων, «Η Ιδιωτική Ταινία του Ροκ Χάντσον» ρίχνει ένα διαφορετικό και συναρπαστικό φως σε έναν από τους πιο μεγάλους θρύλους του Χόλιγουντ.

    Πότε:
    Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Exile room
    Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Εκθέσεις

    Γωγώ Ιερομονάχου – “ne.ni.o. – omnia vanitas” στο ALMA Contemporary Art Gallery

    Η Alma Contemporary art gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Γωγώς Ιερομανάχου με τίτλο “ne.ni.o. – omnia vanitas”.

    Ο κόσμος παύει να είναι σκοτεινός όταν τον εξιστορούμε. Τα χρώματα και οι λέξεις είναι εκείνο το πνευματικό φως που μπορούν να δουν μόνο οι άγιοι και οι καλλιτέχνες.

    Τι έχουμε εδώ; Μια ζωγραφική που αξιοποιεί με ευαισθησία και γνώση τη μεγάλη ευρωπαϊκή εικαστική παράδοση ενώ παράλληλα θέλει να μιλήσει προσωπικά μέσα από περίτεχνους συμβολισμούς, ταυτοπροσωπίες και θεατρικές παρενδύσεις. Που αξιοποιεί τα μεγάλα μεγέθη, τις δραματικές χειρονομίες της γραφής για να μιλήσει ακριβώς για μεγάλα πάθη, για δραματικές στιγμές που αφορούν τόσο εκείνη αλλά κι εκείνον τον θεατή που αποδέχεται τους κανόνες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού στο οποίο ο πίνακας γίνεται σκηνή θεάτρου ώστε να ζωντανέψουν εικόνες ενός παρελθόντος που δεν έπαψε ποτέ να είναι επίκαιρο και ενός παρόντος που πάντα επιζητεί την ερμηνεία του. Ενός παιχνιδιού, τέλος, που απαιτεί η φιγούρα, εκτός από μορφοπλαστική αξία, να είναι και ρόλος και μάλιστα μια περσόνα που παθιάζεται να αφηγείται. Ένα πρόσωπο-προσωπείο, άλλοτε πληθωρικά γκροτέσκο, άλλοτε φανατικά παραμορφωμένο, άλλοτε κλοουνίστικη καρικατούρα και άλλοτε καθρέφτης ενός εξπρεσιονιστικού δράματος που λέει ιστορίες. Ένα είδος νεομπαρόκ σκηνογραφίας του εαυτού… Πράγμα που ξαφνιάζει ευχάριστα, ιδιαίτερα σε μιαν εποχή που η ζωγραφική είτε είναι ακαδημαϊκά προγραμματική, είτε εννοιολογικά προγραμματισμένη. […]

    Απόσπασμα από κείμενο του επιμελητή της έκθεσης κου. Μάνου Στεφανίδη (Επιμέλεια Έκθεσης).

    Πότε:
    Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018
    19.30

    Πού:
    ALMA Contemporary Art Gallery
    Υψηλάντου 24, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Έκθεση συνεργασίας διεθνών γκαλερί  – “Condo Unit Athens” στο The Breeder

    Η γκαλερί The Breeder διοργανώνει το Condo Unit Athens από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 9 διεθών γκαλερί.

    Το Condo είναι μια εκτεταμένη έκθεση συνεργασίας διεθνών γκαλερί και παίρνει το όνομά του από το “condominium – συγκυριαρχία”. Οι Γκαλερί φιλοξενούν, μοιράζονται ή ανταλλάσσουν τους χώρους τους με άλλες, είτε με την έννοια της συνδιαχείρισης μιας έκθεσης, είτε με τη διαίρεση των γκαλερί τους και την κατανομή των εκθεσιακών τους χώρων.

    Το Condo προτείνει τον επαναπροσδιορισμό των μοντέλων διεθνών εκθέσεων που κυριαρχούν σήμερα πχ art fairs. Ενθαρρύνει τις συνεργατικές δράσεις και παράλληλα προσφέρει ένα περιβάλλον που ευνοεί τον πειραματισμό από τις γκαλερί.

    Η ιδέα του project ξεκίνησε από την Vanessa Carlos (Carlos / Ishikawa gallery) το 2016 στο Λονδίνο, με σκοπό την ανάπτυξη του Condo στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Λατινική και Βόρεια Αμερική.

    Η έννοια του Condo Unit ξεκίνησε 2018 και είναι μια πιο συγκεντρωμένη έκδοση του Condo, όπου μια ομάδα γκαλερί φιλοξενούνται σε έναν χώρο.

    Στα πλαίσια του Condo Unit Athens η The Breeder θα φιλοξενήσει στον χώρο της τις παρακάτω γκαλερί:
    Art: Concept, Paris / Παρίσι
    The Breeder, Athens / Αθήνα
    Carlos / Ishikawa, London / Λονδίνο
    Dastan’s Basement, Tehran / Τεχεράνη
    Galerie Barbara Thumm, Berlin / Βερολίνο
    Grey Noise, Dubai / Ντουμπάι
    KÖNIG GALERIE, Berlin / Βερολίνο
    Raster, Warsaw / Βαρσοβία
    Sommer Contemporary Art, Tel Aviv / Τελ Αβίβ

    Πότε:
    Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    The Breeder
    Ιάσονος 45, Μεταξουργείο

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γυναίκες και Πολιτική: Ένα διήμερο με προβολές και συζητήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Halloween: Πέντε ατμοσφαιρικά πάρτυ στην Αθήνα, για την πιο spooky γιορτή!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Oι βραδιές στο Αστεροσκοπείο συνεχίζονται!



    ΣΧΟΛΙΑ