• City Stories

    Προκήρυξη θέσης διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο


    Νέο διευθυντή αποκτά σε λίγους μήνες το Εθνικό Θέατρο μετά την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης, που ανακοινώθηκε σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει εξάλλου η υπουργός Πολιτισμού. Μπαίνει έτσι ένα τέλος στην μεγάλη αναστάτωση της εύρυθμης λειτουργίας της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας, που είχε προκληθεί από τα γεγονότα της εποχής Λιγνάδη.

    Σύμφωνα με την προκήρυξη του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, ο νέος διευθυντής ή διευθύντρια θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους με διακεκριμένη παρουσία στο χώρο του θεάτρου ή να έχει διακεκριμένη επαγγελματική ενασχόληση στο θέατρο με μία από τις ιδιότητες: του ηθοποιού, σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα, μεταφραστή έργων, θεατρολόγου, κριτικού θεάτρου, σκηνογράφου. Επίσης να διαθέτει τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών ή να διαθέτει εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία δραματικής σχολής ή στη διδασκαλία της υποκριτικής τέχνης. Τέλος ο υποψήφιος θα πρέπει να μιλάει Ελληνικά.

    Και φυσικά, όπως συμβαίνει παγίως για την κάλυψη δημόσιων θέσεων, αποκλείονται οι υποψήφιοι που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από ημεδαπό ή αλλοδαπό ∆ικαστήριο για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία κλπ, όπως βεβαίως και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

    Η προκήρυξη εξάλλου αποτελεί μία τομή στην επιλογή διευθυντών σε εποπτευόμενους φορείς, καθώς είναι η πρώτη που θα λάβει χώρα με αυτή τη διαδικασία και όχι μς απ΄ευθείας διορισμό. Κάτι που είχε προαναγγελθεί από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ήδη από το 2019. Αν και στην περίπτωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης δεν έχει εφαρμοστεί.

    Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 16η Ιουλίου.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η ελληνική τέχνη στο ανακαινισμένο Μέγαρο Μαξίμου – Συνέντευξη Μαρέβας Μητσοτάκη σε αρχιτεκτονικό περιοδικό

    Κιουτάχεια 1921-22: Η άλλη αφήγηση της ιστορίας – Έκθεση στο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

    Έλλη Βασιλείου: «Θέλω να προσφέρω», τονίζει η 18χρονη συγγραφέας

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ