• City Stories

    Positive vibes: Πώς να φέρετε τη θετική ενέργεια στο σπίτι σας (pics)

    • NewsRoom

    Κεντρική φωτογραφία: Elle Decor


    Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να αισθάνεστε όμορφα στον προσωπικό σας χώρο. Ωστόσο, η πίεση της δουλειάς και οι πολλές υποχρεώσεις μπορεί να προκαλέσουν αρνητική ενέργεια και διάθεση, κάτι που φυσικά είναι πάντα ανεπιθύμητο! Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να βρείτε τις ισορροπίες και να ανακαλύψετε, τι είναι αυτό που μπορεί να σας φτιάξει την ημέρα και σας κάνει να χαμογελάτε συνέχεια. Η διακόσμηση, άλλωστε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τομέα της ψυχολογίας, αφού οτιδήποτε αποφασίζετε να εντάξετε στο σπίτι αντικατοπτρίζει άμεσα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σας.

    Επιλέξτε το λευκό χρώμα

    Μπορεί να θεωρείται ως το χρώμα της αγνότητας, αλλά είναι σίγουρα και εκείνο που εκπροσωπεί την ανεμελιά και την ευτυχίας και σας βοηθάει να απαλλαγείτε άμεσα από αρνητικές σκέψεις και παράλογους φόβους. Συνήθως, όσοι το επιλέγουν τείνουν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με αισιοδοξία, έχουν θετική στάση στη ζωή και βρίσκονται μόνιμα σε αναζήτηση νέας αρχής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς λοιπόν για να το υιοθετήσετε στη διακόσμησή σας, είναι να προσθέσετε λευκά αντικείμενα, όπως υπερμεγέθη βάζα -τα οποία θα γεμίσετε με μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρίνους ή άλλα λουλούδια της ίδιας απόχρωσης- ή λευκές κορνίζες, στις οποίες θα τοποθετήσετε φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μέρη. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μεγάλα λευκά μαξιλάρια για τους καναπέδες, αφού ταιριάζουν με οποιοδήποτε χρώμα και μοτίβο.

    white-vases.jpg

    Τοποθετήστε πίνακες με αισιόδοξα quotes

    Συχνά, στα περισσότερα σπίτια συναντάμε πίνακες ζωγραφικής σε διάφορα σημεία τους. Τι θα λέγατε όμως, εάν εσείς προτιμούσατε μία διαφορετική design νότα και αντικαθιστούσατε τα έργα τέχνης με θετικά μηνύματα, τα οποία θα σας εμπνεύσουν να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά τις δύσκολες μέρες που νιώθετε την ενέργεια να σας εγκαταλείπει; Κάντε λοιπόν μία αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρείτε εκείνα τα στιχάκια ή τα αποφθέγματα, που θα χαρίσουν στον χώρο σας μια αισιόδοξη αύρα και θα φέρνουν μόνο ευχάριστες σκέψεις στο μυαλό. Επίσης, θα γίνουν το πιο όμορφο κι ευφάνταστο σκηνικό για τα πιο ινσταγκραμικά posts! #perfect_decoration

    quotes.jpg

    Διώξτε την κακή ενέργεια με θαλασσινό αλάτι

    Σύμφωνα με το feng shui, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να σας απαλλάξει από την αρνητική ενέργεια και να φέρει την ισορροπία στον προσωπικό σας χώρο. Επιπλέον, χαρίζει σε κάθε σπίτι καλοκαιρινή διάθεση, που τόσο πολύ χρειάζεστε αυτόν τον καιρό! Χρησιμοποιήστε το είτε μόνο του είτε αναμεμειγμένο με νερό. Πώς; Ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας σ’ ένα κουβά νερό και σφουγγαρίστε τα πατώματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπολ με αλάτι στις γωνιές που βρίσκονται στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά του σπιτιού, ώστε η μυρωδιά να μεταφέρεται σε όλο το σπίτι.

    sea-salt.jpg

    Προτιμήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου

    Εκτός από τα λουλούδια στα βάζα, κάντε μια έρευνα για το ποια φυτά μπορείτε να φιλοξενήσετε μέσα στο σπίτι, τα οποία θα δημιουργήσουν ένα tropical vibe εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν κάποια τόσο όμορφα, που μπορούν να χαρίσουν στον χώρο σας «ανάσες» δροσιάς και χαράς. Τα φυτά στο σπίτι βοηθούν στην καλή ενέργεια, ενώ θεωρείται ότι ωφελούν ιδιαίτερα και τη δημιουργική διαδικασία στους χώρους εργασίας. Προτιμήστε μεγάλες γλάστρες -όπως κρίνα, μπαμπού και jade. Εάν, όμως, το σπίτι σας είναι μικρό, διαλέξτε κάτι που να μην καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ενημερωθείτε για τη σωστή φροντίδα που χρειάζεται και τη συχνότητα ποτίσματος, ώστε να είναι πάντα υγιές.

    Βάλτε μουσική και ταξιδέψτε

    Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά το μέρος στο οποίο δεν ακούγεται ποτέ μουσική συνήθως είναι γεμάτο παθητική ενέργεια -κάτι που φυσικά μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και για την υγεία ή την ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας που το κατοικεί. Ενώ τακτοποιείτε, λοιπόν, τα δωμάτια, βάλτε μουσική δυνατά, αρκεί φυσικά να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας, για να μετατρέψετε τις δουλειές του νοικοκυριού σε μία ευχάριστη διαδικασία. Extra tip: το feng shui συμβουλεύει ο μουσικός εξοπλισμός -ηχεία, ραδιόφωνα κλπ- να παραμένει κλεισμένος σε ντουλάπι, όταν δεn χρησιμοποιείται, καθώς θεωρείται αιτία αρνητικής ενέργειας, λόγω των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που δημιουργεί.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια κατοικία στο Ιόνιο που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα κουκλίστικο σπίτι στη Σκάλα της Πάτμου σε λευκές και γαλάζιες αποχρώσεις (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tα χρώματα της Μεσογείου εμπνέουν το Diptych house στη Σικελία (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ