• City Stories

    Πειραιάς: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη

    • NewsRoom


    Σε μια σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη.

    Την φωταγώγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρακολουθήσαν διαδικτυακά εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, καθώς μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και τα youtube και facebook του destination piraeus. Υπενθυμίζεται, ότι το φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι εφέτος το «Δένδρο της Ελπίδας», έχει ύψος 15 μέτρα και εκτός από τα όμορφα λαμπιόνια στολίζεται από εκατοντάδες κορδέλες με τις ευχές του κόσμου.

    Ταυτόχρονα άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά, δημιουργώντας μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, ενώ προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, του προστάτη των ναυτικών μας, φωταγωγήθηκαν δύο παραδοσιακά καράβια στο Πασαλιμάνι και στον Όρμο της Αφροδίτης, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

    Ο κ. Μώραλης μαζί με την οικογένειά του, την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και τον Αντιδήμαρχο Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδα Μανωλάκο, μετά τη φωταγώγηση του δένδρου επισκέφθηκαν το Δάσος των Αστεριών στο Πέτρινο Ρολόι, μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική εγκατάσταση από τρισδιάστατα αστέρια, καθώς και το στολισμένο ιστιοφόρο στο Πασαλιμάνι.

    Οι φωταγωγήσεις τοπόσημων και χαρακτηριστικών σημείων του Πειραιά, σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό στολισμό, δημιουργούν μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την πόλη.

    Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μάρκος.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου, τόνισε:

    «Στέκομαι εδώ, στο ετήσιο ραντεβού μας, μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, ώστε με το άναμμα του δένδρου να κηρύξουμε την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

    Δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι μαζί. Θα ήθελα πολύ να είστε απέναντι μου, να κοιταζόμαστε στα μάτια, να αγκαλιαστούμε, να ευχηθούμε, να χαμογελάμε, να δούμε τα παιδιά να παίζουν και να χαμογελούν. Αυτό όμως είναι η μικρότερη συνέπεια όλων όσων βιώνουμε αυτή τη χρονιά. Μια χρονιά που χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, χιλιάδες συμπολίτες μας παλεύουν για να κερδίσουν τη ζωή και περισσότεροι ακόμη έχασαν κάποιο δικό τους άνθρωπο και οφείλουμε να μην τους ξεχνάμε.

    Αυτή η χρονιά μας έμαθε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε έννοιες όπως είναι η προσαρμοστικότητα, η αλληλεγγύη, η ατομική ευθύνη, η αγάπη, η συμπόνια και πιστεύω πως όταν περάσει ο κορονοϊός, θα είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον, γιατί είναι έννοιες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

    Ως Δημοτική Αρχή, κληθήκαμε να ισορροπήσουμε μεταξύ της πανδημίας που ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα και της επιθυμίας μας να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες του Πειραιά, στους δημότες και σε όλη την Ελλάδα.

    Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα και να γιορτάζουμε όλοι μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως τους δύο Αντιδημάρχους, την κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και τον κ. Λεωνίδα Μανωλάκο διότι «σήκωσαν» το βάρος του στολισμού του Πειραιά.

    Ήταν επιλογή μας να γίνει η πόλη πιο φωτεινή, πιο χαρούμενη, ώστε είτε διαδικτυακά είτε με την ελάφρυνση των μέτρων ενδεχομένως το επόμενο διάστημα, να δουν οι πολίτες έναν διαφορετικό Πειραιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οργανισμούς, τους φορείς, τα κοινωφελή ιδρύματα και τις επιχειρήσεις που συνέδραμαν για να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

    Είναι η πρώτη φορά που φέτος στολίζονται τοπόσημα του Πειραιά, όπως είναι ο εμβληματικός Πύργος, καθώς και καράβια στο Πασαλιμάνι, στον Όρμο της Αφροδίτης, οι γερανοί του μετρό, πλατείες, δρόμοι και πολλά ακόμη σημεία σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

    Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πειραιώτες για την επικοινωνία και τη σχέση σεβασμού και εκτίμησης που υπάρχει ανάμεσά μας. Ελπίζω τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό και εν συνεχεία σε ό,τι προβλήματα δημιούργησε στην κοινωνία, στην οικονομία.

    Θεωρώ ότι όλοι μαζί, με συνεργασίες και αφήνοντας πίσω μας τις όποιες στείρες αντιπαραθέσεις θα ανταπεξέλθουμε και του κορονοϊού και των υπόλοιπων δυσκολιών γιατί έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλους τους Έλληνες, με υγεία και να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις φετινές γιορτές».

    Οι εορταστικές δράσεις, οι φωταγωγήσεις και τα φωτεινά θεάματα του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και την πολιτεία, για την προστασία της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοιού COVID-19.



    ΣΧΟΛΙΑ