City Stories

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φάβα Σαντορίνης

φάβα


Η φάβα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας όσπρια και πάντα αναπολούμε τον τρόπο που την φτιάχνουν στη Σαντορίνη. έτσι κι εμείς βρήκαμε την παραδοσιακή συνταγή της φάβας και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.

Υλικά:

1/2 κιλό φάβα (Σαντορίνης)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Ξεπλένετε την φάβα πολύ καλά.

Την βάζετε μέσα σε κατσαρόλα και ρίχνετε νερό 4 δάχτυλα πάνω από την φάβα.

Την βράζετε σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει και αφρίζει, μαζεύετε τον αφρό και τον πετάτε με την βοήθεια μιας κουτάλας.

φάβα

Αφού ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια, τα προσθέτετε μέσα στην φάβα.

Χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει, μέχρι να τη δοκιμάσετε και να καταλάβετε ότι έχει μαγειρευτεί.

Μόλις βράσει και λίγο πριν την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Την φάβα δεν την ανακατεύουμε ποτέ, μόνο στην αρχή, έτσι λένε οι νησιώτες.

Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω απαραίτητα λαδάκι και ότι μας αρέσει, όπως κάπαρη, ψιλοκομμένο ωμό κρεμμύδι, λεμόνι ή μαϊντανό και ντομάτα.

Δεν χρειάζεται να την πολτοποιήσετε, με το βράσιμο λιώνει όταν είναι καλής ποιότητας.

Αν δεν λιώσει καλά περάστε την από το μούλτι.

Καλή όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και μπαλσάμικο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συνταγή για τις πιο μαλακές και υπέροχες πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
Πανεύκολη συνταγή για απίθανα cookies με κομματάκια σοκολάτας



ΣΧΟΛΙΑ