• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (4 Ιουλίου 2018)


    Μια έξοδος στα μέσα της βδομάδας αποτελεί πάντοτε μια ωραία ιδέα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ανοιχτοί και υπαίθριοι χώροι μάς έχουν ανοίξει τις πόρτες τους. Μουσική, χορός και σινεμά μάς περιμένουν αυτή την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο. Δείτε παρακάτω:

    1. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας 

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

    Σε έναν από τους ενδιαφέροντες συναυλιακούς χώρους του Πειραιά, τον δημοφιλή Πολυχώρο Λιπασμάτων θα βρεθούμε ξανά, συμμετέχοντας υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό, στο 2ο «Φεστιβάλ στη θάλασσα» που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Στις αποσκευές μας, θα έχουμε την ενορχηστρωτικά λιτή –όσο και εύθυμη- Συμφωνία αρ.4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60 του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, σύνθεση λεπτών αποχρώσεων, που διαφοροποιείται από τα γνωστά τρικυμιώδη μπετοβενικά πάθη. Αλλά και τη δημιουργία-κατάθεση βαθιάς συνθετικής ωριμότητας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε λα μείζονα, K. 622, με σολίστ τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σπύρο Μουρίκη.

    Το πρόγραμμα με μια ματιά:

    ΒΟΛΦΓΚΑΝΚΓ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756-1791)
    Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε λα μείζονα, K. 622
    ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770-1827)
    Συμφωνία αρ.4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60

    Σπύρος Μουρίκης, σολίστ
    Ανδρέας Πυλαρινός, μουσική διεύθυνση

    Πότε:
    Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Πάρκο Εργατιάς
    Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Η Big Band του δήμου Αθηναίων σε μια ξεχωριστή συναυλία στην Τεχνόπολη

    H Big Band του δήμου Αθηναίων, γιορτάζοντας φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή συναυλία καλωσορίζοντας στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων δύο σημαντικούς εκπροσώπους του Jazz σαξοφώνου, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Jazz σκηνή, τους Χάρη Ιωάννου και Φίλιππο Παππά, σε μια σύμπραξη υψηλής καλλιτεχνικής αλλά και ενεργειακής στάθμης, με όχημα την πανταχού παρούσα παράδοση του Swing και του Blues, αλλά δίνοντας έμφαση στις πιο σύγχρονες εκφάνσεις της Jazz, μέσα από την ματιά ενορχηστρωτών όπως οι Nestico, Abene, Clayton, Johnson κ.α.

    Πότε:
    Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Χορός – 10 Danceschool Ways Festival στο Θέατρο Βράχων

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

    Μια δυναμική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε και οργανωθηκε από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν σαν μια ζωντανή συνάντηση σπουδαστών από διαφορετικές Σχολές, διαφορετικές αισθητικές και κατευθύνσεις, με κοινή την αγάπη για τον πειραματισμό και είναι έτοιμοι να πάρουν το ρίσκο της αναζήτησης της καλλιτεχνικής τους γλώσσας.

    Η δυναμική αυτή πλατφόρμα φέρνει αυτές τις χορογραφικές “ματιές” έξω από το πλαίσιο της Σχολής τους, κοντά στο ευρύ κοινό, δίνοντας στους φοιτητές το κίνητρο και τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να ολοκληρώσουν τη χορογραφική τους ιδέα και σε άλλα επίπεδα (φωτισμός, μουσική, κοστούμια, εκτέλεση, σκηνικά, ήχος…).

    Συμμετέχουν οι Σχολές: Ακτίνα, “Αλέξανδρος Χατζιάρας” Vaganova AE, Άννα Πέτροβα –Μάρω Μαρμαρινού, “Dansarte” – Τατιάνα Λοβέρδου (Πάτρα), Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καφαντάρη (Θεσσαλονίκη ), “Νίκης Κονταξάκη –Νικολέττας Μπακάλη”, “Μοριάνοβα -Τράστα”, “Χάρη Μανταφούνη”.

    Πότε:
    Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Θέατρο Βράχων
    Οδός Ταταούλων, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Προβολή “Η Μπλε Ταινία” του Κριστόφ Κισλόφσκι στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή 

    Στο πλαίσιο του “8ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας”.

    Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 8η χρονιά με μαγικές προβολές από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι (Πρώτη κινηματογραφική Προβολή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου), άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας μεταμορφώνονται σε θερινό σινεμά.

    Την Τετάρτη 4 Ιουλίου θα προβληθεί στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή η ταινία “Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία” (Trois Couleurs: Bleu, 1993) του Κριστόφ Κισλόφσκι.

    Προβολή σε συνεργασία με το Plein Air Festival του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Ρεζάν, Εμανουέλ Ριβά, Φλοράνς Περνέλ, Σαρλότ Βερί

    Διάρκεια: 98’

    Πότε:
    Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
    21.30

    Πού:
    Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή
    Διδότου 6, Εξάρχεια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. Προβολή “Κογιανισκάτσι” στο Χυτήριο

    Αμερικάνικη ταινία σε στιλ ντοκιμαντέρ με την ανασύνθεση εικόνων από τη Γη.

    Το Κογιανισκάτσι, γνωστό και ως Κογιανισκάτσι: Ζωή χωρίς ισορροπία (αγγλικά: Koyaanisqatsi: Life out of Balance), είναι μια ταινία που γυρίστηκε από το 1975 μέχρι το 1982 και σκηνοθετήθηκε από τον Αμερικάνο σκηνοθέτη Γκόντφρεϊ Ρέτζιο. Ήταν το πρώτο μέρος της τριλογίας Κάτσι, και ακολουθήθηκε από τις ταινίες Πογουακάτσι και Νακοϊκάτσι. Η μουσική της ταινίας γράφτηκε από τον Φίλιπ Γκλας, και η εικονοληψία έγινε από τον Ρον Φρικ.

    Η ταινία αποτελείται κυρίως από πλάνα πόλεων και φυσικών τοπίων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν υπάρχει διάλογος, αφήγηση, και ηθοποιοί. Ο τόνος του κάθε μέρους της ταινίας καθορίζεται από το συνδυασμό των εικόνων και της μουσικής.

    Η ταινία υπήρξε υποψήφια για τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1983, ενώ κέρδισε τα βραβεία κοινού στα Φεστιβαλ του Σάο Πάολο και της Βαρσοβίας. Η μουσική της, παράλληλα, βραβεύτηκε από τον Κύκλο Κριτικών του Λος Άντζελες.

    Πότε:
    Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
    22.15

    Πού:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας: Το πρόγραμμα του Ιουλίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Άρωμα κινηματογράφου στον Δήμο Αιγάλεω: 5 προβολές με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ