• City Stories

    Park Your Cinema: Οι υπαίθριες προβολές του ΚΠΙΣΝ για τον Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο


    Το «Park Your Cinema» είναι η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)! Το Ξέφωτο στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ γεμίζει με κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που σπεύδουν να απολαύσουν αγαπημένες τους ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, ενώ κάποιες προβολές τον Ιούλιο θα γίνουν και στην Αγορά.

    Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή σειρά εκδηλώσεων, καθώς το κοινό (σινεφίλ και μη) έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά ή να παρακολουθήσει ξανά ταινίες, που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο του σινεμά. Η υπαίθρια αυτή συνάντηση αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για έξοδο, για όσους θα ήθελαν να περάσουν ένα χαλαρό βράδυ. Όπως όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, έτσι και το «Park Your Cinema» πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμά του αποτελείται από ταινίες για μικρούς και μεγάλους, καθώς υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τα παιδιά με τον τίτλο «Park Your Cinema Kids».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος. Το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Ιούλιο έχει ήδη ανακοινωθεί και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

    Όπως γράφει ο Ηλίας Φραγκούλης, που έχει την επιμέλεια προγράμματος, το πρόγραμμα του Ιουλίου θα εστιάσει στην κωμωδία όσον αφορά στις ταινίες των μεγάλων, ενώ οι ταινίες των παιδιών θα επικεντρωθούν στα ζώα:

    Ο Χένρι γίνεται… νύφη με στολή για να μείνει κοντά στην αγαπημένη του. Ο Τζο και ο Τζέρι γίνονται Τζόζεφιν και Ντάφνι για να σώσουν τις ζωές τους. Και ο Μάικλ γίνεται Ντόροθι για μια δουλειά που θα του εξασφαλίζει τα προς το ζην. Το Park Your Cinema του Ιουλίου παρουσιάζει τρεις κλασικές κωμωδίες με επίκεντρο τους ρόλους ανδρών-γυναικών. Οι ήρωές τους ζουν την εμπειρία του να μεταμορφωθείς… στο αντίθετο φύλο και αντιλαμβάνονται πολλά για τους ρόλους που ακολουθούμε στις κοινωνίες μας. Η κωμωδία δίνει τις καλύτερες απαντήσεις ακόμη και στα πιο αιχμηρά κοινωνικά θέματα και το αξεπέραστο punchline από το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό θα συνεχίσει να αποστομώνει τους πάντες. Γιατί, όντως, «κανείς δεν είναι τέλειος»…

    κπισν

    Τον Ιούλιο το Park Your Cinema Kids φέρνει τους μικρούς επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ κοντά σε μερικά από τα πιο διαχρονικά αξιολάτρευτα κατοικίδια ζωάκια του σινεμά που μας συντρόφευσαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Γάτες, σκυλάκια, πτηνά, μέχρι και τρωκτικά, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο πολύ αποζητάμε την παρουσία τους όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ακόμη και όταν κάνουν τις πιο ζαβολιάρικες ανακατωσούρες, διαρκώς γύρω από τα πόδια μας. Για εκείνους που έχουν κατοικίδια, απλά, είναι οικογένεια.

    Ακολουθεί το πρόγραμμα:

    Σάββατο 07/07 | 21.00 – Οι Αριστόγατες (1970)
    ΞΕΦΩΤΟ

    Μια ιδιόρρυθμη πολυεκατομμυριούχος πεθαίνει στο Παρίσι και η διαθήκη της ανακηρύσσει σε μοναδικούς κληρονόμους… τις Αριστόγατές της! Ο μπάτλερ της μακαρίτισσας ζηλεύει με φθόνο την τύχη των γατιών και αποφασίζει να τα στείλει στην εξοχή… χωρίς γυρισμό, αλλά δεν λογαριάζει στην υποστήριξη που θα έχουν οι κληρονόμοι από τις κεραμιδόγατες της περιοχής. Ρομαντική διάθεση, στοιχεία περιπέτειας και πολλά τραγούδια δίνουν το στίγμα μιας ακόμη τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της Disney. Παραδόξως, η έμπνευση για την ιστορία προέκυψε από αληθινό περιστατικό της δεκαετίας του 1910!

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Σκηνοθεσία: Wolfgang Reitherman

    Παρασκευή 13/07 | 21.00 – Η νύφη ήταν αρσενική (1949)
    ΑΓΟΡΑ

    Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει και ένας Γάλλος αξιωματικός των συμμαχικών δυνάμεων αναλαμβάνει την αποστολή έρευνας ενός κατασκευαστή φακών στα γερμανικά εδάφη. Θα έχει για παρτενέρ μια Αμερικανίδα συνάδελφό του, η οποία τον αντιπαθεί σφόδρα. Στην πορεία θα ερωτευτούν, αλλά ορισμένοι στρατιωτικοί κανονισμοί κινδυνεύουν να τους χωρίσουν. Για να πάρει visa για τις ΗΠΑ, εκείνος πρέπει να κάνει μια λίγο ιδιαίτερη θυσία. Κλασική ρομαντική κωμωδία, με highlight τα φοβερά ντοκουμέντα του βομβαρδισμένου Βερολίνου, μέχρι τη στιγμή που ο Cary Grant εμφανίζεται με φούστα!

    Σκηνοθεσία: Howard Hawks

    Σάββατο 14/07 | 21.00 – Ο Ρατατούης / Ratatouille (2007)
    ΞΕΦΩΤΟ

    Ο νεαρός Ρεμί ονειρεύεται να γίνει μεγάλος και τρανός σεφ των Παρισίων, στα χνάρια του φημισμένου μετρ της γεύσης, Γκουστό. Και θα τα καταφέρει με τη βοήθεια του πιο απρόβλεπτου συνεργάτη. Η όγδοη παραγωγή animated ταινίας μεγάλου μήκους από το studio της Pixar είναι πραγματικό αριστούργημα του είδους, με μια ανθρωποκεντρική αντίληψη που οδηγεί στιγμιαία στην ταύτιση με τον κεντρικό ήρωα – ποντίκι και το σόι του, ενώ ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα ζωής για εκείνους που ασχολούνται με τη μαγειρική και τη γευσιγνωσία. Φυσικά, βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2008.

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Σκηνοθεσία: Brad Bird

    Παρασκευή 20/07 | 21.00 – Μερικοί το προτιμούν καυτό / Some like it hot (1959)
    ΞΕΦΩΤΟ

    Δύο μουσικοί που γίνονται μάρτυρες σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Μαφίας, υποχρεώνονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες ώστε να μπουν σε περιοδεύουσα θηλυκή μπάντα της jazz. Η τραγουδίστρια και μεγάλη φίρμα της τελευταίας θα γίνει το μήλο της Έριδος που θα τους βάλει σε ανταγωνιστικούς μπελάδες, με κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους. Προτάθηκε για 6 Όσκαρ και το American Film Institute το τοποθετεί στην κορυφή των καλύτερων κωμωδιών όλων των εποχών.

    Σκηνοθεσία: Billy Wilder

    Σάββατο 21/07 | 21.00 – Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας / 101 Dalmatians (1961)
    ΞΕΦΩΤΟ

    Η Κρουέλα Ντε Βιλ βάζει στο μάτι όλα τα κουτάβια Δαλματίας που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, με σκοπό να δημιουργήσει τη… γούνα που πάντα ονειρευόταν! Ο Πόνγκο και η Περντίτα δίνουν αγώνα για να σώσουν τα παιδιά τους από τα σατανικά χέρια της Κρουέλα και ανακαλύπτουν ότι ακόμη 84 σκυλάκια κινδυνεύουν να γίνουν παλτό εξαιτίας της. Ένα παιδικό βιβλίο του 1956 μετατρέπεται σε έναν από τους πιο θρυλικούς τίτλους της Disney για το είδος των ταινιών κινουμένων σχεδίων.

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Σκηνοθεσία: Wolfgang Reitherman

    Παρασκευή 27/07 | 21.00 – Tοοtsie (1982)
    ΞΕΦΩΤΟ

    Ηθοποιός με δύστροπο χαρακτήρα, αφού δεν βρίσκει δουλειά για μήνες στη Νέα Υόρκη, δοκιμάζει την τύχη του ως… γυναίκα. Θα βρει έναν ρολάκο σε τηλεοπτική σαπουνόπερα και θα αντιμετωπίσει πολλά αδιέξοδα όταν το κοινό λατρέψει την ηρωίδα που υποδύεται. Η #2 εισπρακτική επιτυχία του 1982 στις ΗΠΑ, προτάθηκε για 10 Όσκαρ, αλλά τιμήθηκε μονάχα με εκείνο του δεύτερου γυναικείου ρόλου (Jessica Lange), καθώς ο Ben Kingsley του βιογραφικού «Γκάντι» προτιμήθηκε από το κωμικό ρεσιτάλ του Dustin Hoffman. Παραδόξως, την ίδια χρονιά, η Julie Andrews διεκδικούσε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Victor / Victoria», ως… γυναίκα που παριστάνει τον άνδρα και μεταμφιέζεται σε γυναίκα!

    Σκηνοθεσία: Sydney Pollack

    Σάββατο 28/07 | 21.00 – Μπάτε σκύλοι αλέστε / Τhe secret life of pets (2016)
    ΞΕΦΩΤΟ

    Πώς περνούν τις ώρες τους τα κατοικίδια ζώα των διαμερισμάτων του Μανχάταν, όταν τα αφεντικά τους φεύγουν το πρωί για τη δουλειά; Και σε τι μπελάδες θα βρεθεί ο τετράποδος Μαξ, όταν αναγκαστεί να συγκατοικήσει με τον αδέσποτο Ντιουκ; Η #6 μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2016 παγκοσμίως είναι μια απόλυτα ψυχαγωγική περιπέτεια καταδίωξης που αγαπήθηκε απίστευτα από θεατές κάθε ηλικίας και δη τους φιλόζωους, φτιαγμένη από την ομάδα που μας έδωσε τη φιλμική σειρά των Εγώ, ο Απαισιότατος, αλλά και τα περιβόητα Minions.

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Σκηνοθεσία:Wolfgang Reitherman

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε θερινές/υπαίθριες προβολές για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα ενδιαφέρον φεστιβάλ έρχεται αυτό το ΣΚ στο παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο κλασικός πιανίστας Jean Muller σε μια δωρεάν συναυλία στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ