City Stories

Πεντανόστιμο φαγητό: Πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα

  • NewsRoom


Πολύ εύκολο φαγητό που αρέσει σε όλους. Η σάλτσα με τη μελιτζάνα κάνει τη διαφορά και δίνει μια διαφορετική γεύση στα κεφτεδάκια. Δείτε τη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. πένες με ρίγα
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο δύο φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • λίγο φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 125 γραμ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Για τις πένες με κεφτεδάκια, μουλιάζουμε πρώτασε ένα πιάτο το ψωμί με λίγο φρέσκο γάλα. Το στύβουμε καλά και το ψιχουλιάζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια (όσο πιο μικρά γίνεται). Τα τηγανίζουμε για 2΄-3΄ σε καυτό ελαιόλαδο ή τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5΄-6΄ στους 200 βαθμούς C.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για 10΄. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού προηγουμένως τις στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 15΄.

Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τα τηγανισμένα ή ψημένα κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Βράζουμε τις πένες και τις στραγίζουμε. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η χωριάτικη μακαρονάδα του Άκη – Νόστιμη και γρήγορη (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά – Έτοιμο σε 15 λεπτά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πιο λαχταριστά μπιφτεκάκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά από τον Άκη Πετρετζίκη


ΣΧΟΛΙΑ