• City Stories

    Οκτώ προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

    σινεμά


    Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έφεραν το φθινόπωρο ακόμη πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε!

    Έτσι, στο πλαίσιο διάφορων αλλαγών που πραγματοποιούνται στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, οι προβολές ταινιών που θα γίνονταν σε υπαίθριους χώρους, μεταφέρονται τώρα σε κλειστούς.

    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα) μεταφέρει τη σειρά προβολών του στο εσωτερικό του Φάρου, ενώ το Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) αφήνει την αυλή του και μεταφέρει τις προβολές στον κλειστό χώρο που διαθέτει.

    Παρακάτω θα βρείτε οκτώ προβολές ταινιών που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο αυτές τις μέρες (Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018) στους παραπάνω δύο χώρους. Δείτε παρακάτω:

    ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΚΠΙΣΝ)

    • Έγκλημα στο Οριαν Εξπρές
      Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00
      Facebook event

    Στα 1935, εντός του παγιδευμένου εξαιτίας χιονοθύελλας Orient Express, μια μυστηριώδης ανθρωποκτονία πρόκειται να διαλευκανθεί από τον διαβόητο επιθεωρητή Ηρακλή Πουαρό. Η διασημότερη και πιο φινετσάτη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου της Άγκαθα Κρίστι διαθέτει μια πλειάδα εξαιρετικών πρωταγωνιστών (Albert Finney, Lauren Bacall, Sean Connery, John Gielgud και Vanessa Redgrave, μεταξύ άλλων), από τους οποίους την παράσταση κλέβει με άνεση η Ingrid Bergman (το τρίτο και τελευταίο Όσκαρ της καριέρας της, για δεύτερο ρόλο).

    Σκηνοθεσία: Sidney Lumet

    ΦΑΡΟΣ

    Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο.

    • Βρέχει Κεφτέδες
      Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00
      Facebook event

    Νεαρός και ατζαμής επιστήμονας κατασκευάζει πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει το νερό σε… τρόφιμα, αλλά όταν υπερφορτώνει με ενέργεια το δημιούργημά του, αυτό εκτοξεύει μια ακτίνα στον ουρανό με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρέχει… φαγώσιμα. Υπερμεγέθη φαγώσιμα! Μεταφορά ενός αγαπητού παιδικού βιβλίου (από το 1978) στο σινεμά, αυτή η εισπρακτική επιτυχία ανεξάντλητης φαντασίας και… όρεξης, γνώρισε και μια συνέχεια το 2013, ενώ από πέρσι έχει μετατραπεί και σε τηλεοπτική σειρά.

    Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller

    ΦΑΡΟΣ

    Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο.

    ΧΥΤΗΡΙΟ – ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    • Λεωφορείον ο Πόθος
      Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 20.00
      Facebook event

    Σκηνοθεσία: Ηλίας Καζάν
    Σενάριο: Tennessee Williams, Oscar Saul, (βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Tennessee Williams)
    Ηθοποιοί: Vivien Leigh, Marlon Brando, Kim Hunter, Karl Malden, Rudy Bond

    Η Μπλανς Ντιμπουά, μια μοναχική και νευρωτική δασκάλα, φτάνει στη Νέα Ορλεάνη, στο σπίτι της αδελφής της Στέλα, που ζει με τον αγροίκο σύζυγό της Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Η ωμότητα του Στάνλεϊ δημιουργεί σύγχυση στην εύθραυστη ψυχή της Μπλανς, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική της πραγματικότητα μέσα σε μια άγρια καθημερινότητα. Όμως, η Μπλανς κρύβει κάποιο μυστικό. Εάν φανερωθεί, ο κόσμος της θα καταρρεύσει…
    Το «Λεωφορείο ο Πόθος» (A Streetcar Named Desire), σε σκηνοθεσία του Ηλία Καζάν και σε σενάριο του Τένεσι Ουίλιαμς, είναι βασισμένο στο βραβευμένο με «Πούλιτζερ» ομότιτλο θεατρικό του έργο. Η παρακμή και οι σκοτεινοί πόθοι στον αμερικάνικο Νότο, παρουσιάζονται στην μεγάλη οθόνη μέσα από μία αριστοτεχνική διασκευή ενός ζωντανού θεατρικού έργου.

    • Η Τρέλα του Γεωργίου του 3ου
      Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 22.25
      Facebook event

    σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ με τους: Νάιτζελ Χόθορν, Έλεν Μίρεν, Ίαν Χολμ, Ρούπερτ Έβερετ, Ρούπερτ Γκρέιβς

    Ένα εξαιρετικό ιστορικό δράμα του Νίκολας Χάιτνερ, με αστραφτερούς διαλόγους, πιστή ανάπλαση της εποχής και υπέροχους ερμηνευτές, είναι η ταινία «Η τρέλα του Γεωργίου του 3ου». Το 1788, ο αυταρχικός βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος III, ως τότε ευτυχής σύζυγος της βασίλισσας Σαρλότ και πατέρας δεκαπέντε παιδιών, αρχίζει να κλονίζεται. Χάνει τις αποικίες της Αμερικής και η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο παράξενη. Και τότε αρχίζουν η αναταραχή και οι μηχανορραφίες στην αυλή. Ο πρωθυπουργός Πιτ βεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι ο βασιλιάς είναι υγιής, αλλά ο αντίπαλός του Φοξ συμμαχεί με τον ανίκανο πρίγκιπα της Ουαλίας. Ένας ιδιότυπος γιατρός, ο δόκτωρ Γουίλις, αναλαμβάνει τη θεραπεία του…

    • Καζαμπλάνκα
      Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 20.00
      Facebook event

    σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Πίτερ Λόρε

    Η Καζαμπλάνκα (αγγλικά: Casablanca) είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής 1942, σκηνοθετημένο από τον Μάικλ Κερτίζ, βασισμένο σε θεατρικό έργο των Μάρεϊ Μπέρνετ, Τζόαν Άλισον, με τίτλο Everybody Comes to Rick’s. Πρωταγωνιστούν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν και ο Πολ Χένριντ. Η ταινία τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ.

    Στην Καζαμπλάνκα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικανός συναντά την παλιά του αγαπημένη, παντρεμένη τώρα με έναν άλλον, η οποία χρειάζεται τη βοήθειά του για να διαφύγει από τη χώρα.

    • Τα Καλύτερά μας Χρόνια
      Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 22.15

      Facebook event

    σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ με τους: Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ

    Βασισμένο στο σενάριο του ταλαντούχου Αrthur Laurents, σε σκηνοθεσία Sydney Pollack και παραγωγή Ray Stark, το φιλμ «Τα καλύτερά μας χρόνια» έκανε πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου 1973. Υπήρξε instant hit, προτάθηκε για έξι Όσκαρ, (μεταξύ αυτών και Α΄ρόλου για την Βarbra Streisand) και κέρδισε δύο: Πρωτότυπης Μουσικής και Τραγουδιού.

    Το θυελλώδες love story της πολιτικοποιημένης, μαχητικής Katie Morosky και του ψυχρού, γοητευτικού Αμερικανού «πρίγκηπα» Hubbell Gardiner, που διασχίζουν τρείς δεκαετίες, διαφωνώντας, καυγαδίζοντας, φλερτάροντας, χωρίζοντας, αγαπώντας, καυγαδίζοντας και πάλι, ως το θλιβερό φινάλε της σχέσης τους, συγκίνησε –κι εξακολουθεί να συγκινεί – εκατομμύρια τρυφερές καρδιές. Που κλαίνε πάντα στο τέλος για όλα εκείνα τα χαμένα, αδικαίωτα «και αν», που έμειναν λειψά…

    • Φρίντα
      Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 19.45
      Facebook event

    σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ με τους: Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Τζέφρι Ρας, Βαλέρια Γκολίνο, Αντόνιο Μπαντέρας, Έντουαρντ Νόρτον

    Η ταινία Frida είναι η εξιστόρηση της ζωής της Frida Kahlo εστιάζοντας στη σχέση της με τον Diego Rivera η οποία τάραξε τα νερά του Μεξικάνικου καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο. Εκτός από τη σχέση με τον Rivera η ταινία καλύπτει όλη τη ζωή της Kahlo από την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Leon Trotsky, ως τους προκλητικούς, για την εποχή εκείνη, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες. Στην πορεία θα συναντήσουμε τον David Siqueiros, αντίζηλο του Rivera, την ιταλίδα φωτογράφο Tina Modotti και τον πολυεκατομμυριούχο Nelson Rockefeller. H Frida Kahlo χτυπήθηκε από τη μοίρα όταν το 1925 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Η αποκατάσταση της υγείας της αποδείχθηκε επίπονη οδηγώντας την Frida στα μονοπάτια της μοναξιάς. Έτσι ξεκίνησε να περνά τον χρόνο της, προσπαθώντας να εκφράσει τα συναισθήματά της μέσα από τη ζωγραφική.

    • Οι Άγριες Μέρες Μας
      Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 22.00
      Facebook event

    σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ Βάι με τους: Λέσλι Τσενγκ, Μάγκι Τσενγκ, Άντι Λάου

    Χονγκ Κονγκ 1960. Ο Γιούντι συναντά στο κυλικείο ενός σταδίου την Σου Λι-ζεν. Την πολιορκεί και αναπτύσσουν μια σύντομη σχέση. Ο Γιούντι ξυλοφορτώνει τον ζιγκολό – εραστή της θετής του μητέρας, η οποία επιμένει να μην του αποκαλύπτει την ταυτότητα της πραγματικής του μητέρας. Ο Γιούντι γνωρίζει τη Λούλου, μια νεαρή χορεύτρια και γυρνούν μαζί στο σπίτι. Τη Λούλου ερωτεύεται ο φίλος του Γιούντι, Ζεμπ. Ένα βροχερό βράδυ η Σου Λι-ζεν γνωρίζει τον αστυνομικό Ταιντ. Αυτοί οι έξη χαρακτήρες με κυρίαρχο τον Γιούντι θα αναπτύξουν μια περίεργη επικοινωνία μεταξύ τους.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (29 Σεπτεμβρίου 2018)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 3ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών: Εκθέσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερη είσοδος για το κοινό στην πρόβα της «Λίμνης των Κύκνων» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΟ ΣΩΣΕ: Ένα μεγάλο street party στη Στέγη που θα ξεσηκώσει την Αθήνα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρχαίο Δράμα & Ψηφιακή Εποχή: Μια σπουδαία σειρά εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



    ΣΧΟΛΙΑ