• City Stories

    Ο «Ωνάσης» στο θέατρο Λαμπέτη το επόμενο ΣΚ


    Σύμφωνα με έναν από τους πολλούς μύθους γύρω από τη ζωή του ο Αριστοτέλης Ωνάσης έφερνε ακριβώς τα ίδια δώρα με την ίδια σημείωση σε κάθε ερωμένη του. Εν αναμονή της ερμηνείας της Μόνικας Μπελούτσι ως Κάλλας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο τέλος του μήνα, τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν τον μονόλογο OnassisThe play με πρωταγωνιστή τον Άντονι Σκόρντι (Anthony Skordi).

    Ο γεννημένος στο Λονδίνο από κύπριους γονείς ηθοποιός κατοικεί στην Αμερική και διαπρέπει στο βρετανικό θέατρο ενώ ουκ ολίγες φορές έχει εμφανιστεί σε διεθνείς παραγωγές ανά τον κόσμο. Η συγκεκριμένη παράσταση (την οποία έχει γράψει ο ίδιος) ανέβηκε πριν από λίγα χρόνια στο γνωστό θέατρο Stella Adler του Λος Άντζελες κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

    Το έργο ξεκινάει από τη γενέτειρα του Αριστοτέλη Ωνάση, τη Σμύρνη και καταλήγει στον πρόωρο θάνατό του (αφού υπέφερε από μυασθένεια) στη Γαλλία το 1975. Ο συγγραφέας και ηθοποιός αφουγκράζεται και ερμηνεύει το γοητευτικό, ελληνικό ταμπεραμέντο του παντοδύναμου κροίσου μεταφέροντας επί σκηνής τις κορυφογραμμές της περιπετειώδους πορείας του.

    «Τα θέλω όλα» δήλωνε. Και τα είχε. Η θυελλώδης σχέση με τη Μαρία Κάλας, ο τραγικός θάνατος του γιου του και ο αποτρόπαιος απαγχονισμός του θείου, η Τίνα Λιβανού, η Τζάκι, αναδύονται μέσα από την αφήγηση άλλοτε με ιλαροτραγικό χιούμορ άλλοτε με τρυφερότητα. Έτσι διαγράφεται το πορτρέτο του ανθρώπου ο οποίος ως αδηφάγος, πληθωρικός και μεγαλοφυής, απορρόφησε πλούτο και εξουσία, ενώ σήμερα πλέον ανάγεται στη σφαίρα του μύθου.

    Η παράσταση έχειν υπέρτιτλους στα ελληνικά.

    Παρασκευή και Σάββατο, 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

    ‘Ωρα έναρξης 21:00.

    Θέατρο Λαμπέτη ΘΕΡΙΝΟ Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, Αθήνα   Τιμή Εισιτηρίου: 20 Ευρώ, viva.gr  



    ΣΧΟΛΙΑ